Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi hogyan érik el,...

Jehova Tanúi hogyan érik el, hogy az egészen kicsi gyerekeik végigülik a nagyon hosszú összejöveteleket?

Figyelt kérdés

Láttam pár videót, ahol az egész napos kongresszusokon ott ülnek a 3-4 éves gyerekek, és hallottam másoktól is, hogy náluk nem szokás vasárnapi iskolába kivinni a gyerekeket, hanem ott kell ülniük végig. Hogyan éritek el, hogy egy örökmozgó kicsi végigüljön egy olyan, több órás előadást, amiből nyilván egy szót sem ért?

Olvastam a "módszerről" egy s mást a neten, kíváncsi vagyok, mennyi az igazságtartalma.

2017. márc. 21. 19:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én most nem az iskolás korosztályról beszélek, hanem a kisebbekről. 6 éves kor alatt nem szoktak ilyet elvárni a gyerekektől, másrészt pedig egy alsó tagozatos iskolai órát szerintem nem lehet összehasonlítani egy egy órás, felnőtteknek szóló előadással.
2017. márc. 22. 18:32
 12/14 anonim ***** válasza:
Mint már korábban írtam,a viselkedést 6 hetes koromtól tanultam.A nevelés-nálunk-nem erőszakra épült,hanem szeretettel foglalkozásról.(Édesanyám szabóként,és édesapám bognárként keveset tudott hétközben, csak velem,és 3 bátyámmal foglalkozni.A templomban viszont valaki rendszerint rám figyelt,hogy lekössön,miközben mindent hallottam,és az elmém rögzítsen.)
2017. márc. 22. 18:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy az egész család rendszeresen jár a gyülekezetbe, ahol a kicsi gyerekek is látják, hogyan kell viselkedni, amikor Istenről tanulunk. Megtanulják a szülőktől, hogy fontosak ezek az alkalmak, és ilyenkor nem illik mások figyelmét elterelni azzal, hogy hangoskodnak vagy rohangálnak. Néhány szülő papírt, ceruzát ad a gyerekek kezébe a program alatt, vagy valamilyen kiadványt, amivel elfoglalhatja magát. De a nagyobbak már figyelnek, jegyzetelnek, hozzászólnak az összejövetelen. Azért ne legyenek illúzióid, adódnak időnként olyan helyzetek, mikor valamelyik kisgyerek nyűgösebb kicsit, és ezért kimennek vele a kisebb terembe, hogy mások legalább tudjanak figyelni :).
2017. márc. 31. 12:44
 14/14 anonim ***** válasza:

"Láttam pár videót, ahol az egész napos kongresszusokon ott ülnek a 3-4 éves gyerekek, és hallottam másoktól is, hogy náluk nem szokás vasárnapi iskolába kivinni a gyerekeket, hanem ott kell ülniük végig"

Nincs minden vasárnap kongresszus. Ezek különleges alkalmak, egy évben 3-szor. Általában heti két összejövetel van, amik 1,5-2 órásak alkalmanként.

2017. márc. 31. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!