Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tennél, ha megjelenne...

Mit tennél, ha megjelenne neked a szűz anya vagy Jézus Krisztus, és olyan dolgot kérne tőled, ami tilos?

Figyelt kérdés

A.) Bűnteti a törvény.

B.) Az elveidnek ellent mondó.

Kiugranál az ablakon ha hívna? Vagy molesztálnál egy gyereket?

Az utolsó mondat felháborító lehet, de Ábrahámmal is megtehette volna. Előképe Jézus megfeszítésének...

Tehát most gondolhattad, hogy ilyet csak egy démon kér, nem biblikus. Ábrahám nem tette. Boldogok akik nem látnak és hisznek...

2017. márc. 17. 00:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
ha ilyesmit kérnek akkor nyilván nem a valódi Krisztus és nem a valódi Mária, de első körben arra gondolnék hogy az én készülékemben van a hiba
2017. márc. 18. 15:12
 12/25 anonim ***** válasza:

5.Hsz!

Ha azt írtad volna,hogy "hajdan szűz Mária"az korrekt volna,egyébként fanatikus tudatlanság szűznek mondani egy nőt,aki-akár szűzfogantatásból is-gyermeket szült.(Az újszülött feje,lába,a szüzesség minden jelét elvette.)

2017. márc. 18. 17:28
 13/25 anonim válasza:
Hogy jön ide Mária? Az atya, a fiú és a Szent szellem van csak, Mária semmivel sem különb azoknál a embereknél, akik a mennyben vannak.
2017. márc. 19. 01:27
 14/25 anonim ***** válasza:
12-es, ez attól függ, hogy a szűzesség a szűzhártya meglététől függ, vagy a szűzhártya attól szűzhártya, hogy a fallosz szakítja át. szűz-e az a nő, akinek a szűzhártyája ép, de már 2-300 pénisz járt a szájában meg a seggében???
2017. márc. 19. 02:00
 15/25 anonim ***** válasza:

Ha ezt keri h tegyem mg elkuldenem melegebb eghajlatra. En Abraham helyett Istent is elkuldtem volna h menjen a.....(valami csunyat).

Megis mekkora nagy pszihopata lehet az aki ilyenekkel "tesztel", mikozben mar elore tudja mit tennek? Semmi ertelme nincs igy a tesztnek. Es ha barkire ervenyes ez felhaborodas, akkor Istenre miert ne legyen az? Sot Istennel annal inkabb jogos a felhaborodas, mert egy tokeletes lennyel szemben meg tobb az elvaras...

2017. márc. 19. 02:27
 16/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

15. válaszoló.

Téged felháborít az ahogyan Isten próbára tette Ábrahámot de sok dolgot nem veszel figyelembe. A viselkedésünk miatt Isten is elküldhetne minket melegebb éghajlatra de nem teszi. Sőt ugyan ezen viselkedés miatt ki is mondhatná ránk a halálos ítéletet és végre is hajthatná de nem teszi ezt sem.

Te azt gondolod, hiszed hogy ez a próba Istennek kellett. De nem, aki ezt gondolja az hatalmas tévedésben van. A próba Ábrahámnak kellett s azért hogy formálódjon, fejlődjön. Ábrahám nem egy minden tudó személy volt és az Istenbe vetett hite is kicsi volt. Vagy írhatnám úgy is hogy a bizalma!

A próbák soha nem Istennek kellenek hanem az embernek hogy fejlődjön, alakuljon és ne maradjon ugyan olyan amilyen volt. Az agyag az ember a fazekas az pedig Isten és ő formálja az embert! De a szabad emberi akaratot azt tiszteletben tartja. Ha nem tenné akkor felesleges volt szabad akaratot adni az embernek. De Isten az utolsó pillanatig nem fog lemondani az emberről és a formálásáról sem.

Az ő akarata az hogy mindenki eljusson a felismerésre és a megismerésre!

2017. márc. 19. 09:44
 17/25 anonim ***** válasza:

#16-ik valaszolo, szerinted en nem gondoltam ezeket amiket te leirtal? Sot regebb meg jobban hangoztattam ugyanazokat amiket te. De honnan tudod, hogy abrahamnak a hite keves volt Istenben? Isten beszelt hozza szavakkal es keves a bizalma de te nem hallottal Istentol egy arva mukkot sem, nem jelent meg elotted es neked nagyobb a hited Istenhez?

Azon kivul ha Isten formalni akar, miert mindig verengzo modon akar formalni?

Ha Isten nekedd is azt mondana, hogy gyujtsd fel aldozatkent a gyerekedet te megtenned? Vagy az utolso pillanatban varod hatha lejon valami angyal es megallit es mondja, hogy "megse kell, csak probara akartalak tenni?"

Es milyen probatetel volt, amikor a Bibliai irasban Jephtah a lanyat olte meg aldozatkent es nem jott le semmifele angyal? Ja vagy ilyen arosagokat vallas orakon nem tanitottak mar, mert ahh minek? Es keresztenyek beszelnek ilyenekrol de a Bibliajukat nem ismerik.

Es a szolgasagrol mi a velemenyed, amikor Isten reszletesen elmondja, hogyan lehet szolgad es Jezus is mondja a szolgaknak, hogy engedelmeskeddjen az uruknak meg akkor is ha az uruk kegyetlen?

Vagy itt is valamit en nem ertek?

https://www.youtube.com/watch?v=NFyekTrObRc

2017. márc. 19. 19:11
 18/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De honnan tudod, hogy abrahamnak a hite keves volt Istenben?"

Mit mondott Isten Ábrahámnak? És mit tett Ábrahám? Pontosan azt tette Ábrahám amit Isten mondott neki?

"Isten beszelt hozza szavakkal es keves a bizalma de te nem hallottal Istentol egy arva mukkot sem, nem jelent meg elotted es neked nagyobb a hited Istenhez?"

Nem!

"Azon kivul ha Isten formalni akar, miert mindig verengzo modon akar formalni?"

Ábrahám fia nem halt meg! Olvastad a történet végét is?

"Ha Isten nekedd is azt mondana, hogy gyujtsd fel aldozatkent a gyerekedet te megtenned?"

Tőlem nem kért ilyesmit Isten. S nem is fog ilyesmit kérni tőlem Isten. A keresztényektől ilyesmit nem kér Isten Ábrahám viszont nem volt keresztény!

"Vagy az utolso pillanatban varod hatha lejon valami angyal es megallit es mondja, hogy "megse kell, csak probara akartalak tenni?"

Egy hívő ember minden nap próba elé néz a hite miatt! S azt kell hogy mondjam nem jön az angyal aki megállít! Hogy ne tegyek valamit de akkor sem jön az angyal amikor az van hogy ezt bizony meg kellene tenned!

"Es milyen probatetel volt, amikor a Bibliai irasban Jephtah a lanyat olte meg aldozatkent es nem jott le semmifele angyal?"

Nem tudom! Én ilyen próbatételre nem emlékszem!

"Ja vagy ilyen arosagokat vallas orakon nem tanitottak mar, mert ahh minek? Es keresztenyek beszelnek ilyenekrol de a Bibliajukat nem ismerik."

Soha nem jártam vallásórákra. Én igehirdetésekre járok mert nem vallásos akarok lenni hanem hívő ember! Hiába tudnám fejből elmondani a bibliai nemzetségtáblázatokat sok értelme nem lenne. Mert az nem tesz téged hívő emberré csak maximum vallásos lehetsz!

"Es a szolgasagrol mi a velemenyed, amikor Isten reszletesen elmondja, hogyan lehet szolgad es Jezus is mondja a szolgaknak, hogy engedelmeskeddjen az uruknak meg akkor is ha az uruk kegyetlen?"

A szolgaságról az a véleményem hogy szolgák most is vannak és mindig is lesznek amíg ez a világ létezik. Van aki adósrabszolga. Nem ütik-verik de ha nem fizet akkor elveszik a házát és ebben az állam fog segíteni a banknak.

Isten és a rabszolgaság!

2Mózes 21:16, 2Mózes 22:3, 3Mózes 25:47–52

2Mózes 21:2 Ha héber rabszolgát vásárolsz, hat évig szolgáljon neked. A hetedik évben el kell bocsátanod. Váltságdíj nélkül váljék szabaddá.

- Napjainkban melyik banknál lehet visszafizetni egy adósságot 6 év alatt? Kik is az igazi rabszolgák?

2Mózes 21:20 Aki rabszolgáját vagy rabnőjét bottal úgy megveri, hogy az a keze alatt meghal, azt meg kell torolni.

- Akkoriban még nem volt ügyvéd! A rómaiaknál vajon érvényben volt ilyen törvény? Esetleg te magad is utána nézhetnél.

Jézus pedig nem támogatja a kegyetlenkedést amikor egyik tanítványa kardot rántott Jézus védelme érdekében akkor Jézus azt mondta Péternek hogy tegye el a kardot.

"Vagy itt is valamit en nem ertek?"

Mit nem értesz?

2017. márc. 19. 20:58
 19/25 anonim ***** válasza:
Ha nekem megjelenne valamelyikük, alighanem kioktatnám, hogy kivel szórakozzon.
2017. márc. 19. 22:47
 20/25 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi, az elotte levo hozzaszolasodban irtad, hogy Abrahamnak Istenbe vetett hite kicsi volt es en arra vagyok kivancsi, hogy te ezthonnan tudod? Az, hogy mit tett Abraham meg ezek ebben a kategoriaban nincs jelentoseguk, mert a kerdes az, hogy honnan tudod, hogy Abraham hite keves volt.

Mielott valaszt adnal, kerlek elotte gondold vegig a valaszaid, fontold meg es legyel oszinte magadhoz, es legyel nyitottabb a kerdesekhez, mert most sok valasz nem volt relevans a kerdessel.

Amikor irttam, hogy "ha Isten formalni akar, miert mindig verengzo modon akar formalni?", azt nem csak Abrahamra ertettem. A tortenet veget is olvastam de viccnek is rossz ez. De a Bibliai Isten miert olyan verengzo olyan ertelemben, "hogy old meg ezt, old meg azt, irtsd ki ebbol es abbol a vasrosbol az osszes embert, not ferfit, gyereket csecsemot, tevet, szamarat, tehenet meg minden allatot." Ezekre celzok. Meg amikor az egyiptomi faraonak a szivet megkemenyiti h mutassa meg milyen kemeny hatalma van. meg egyebekre.

Tudom, hogy Isten nem kert ilyesmit de honnan tudod, hogy Isten nem fog kerni toled ilyesmit? Nem arrol szol a kereszteny tanitas, hogy Isten tervei kifurkeszhetetlenek es sose lehet tudni mikor mit akar es mire ker teged? Honnan tudod, hogy Isten mire fog kerni teged es mire nem?

Es amugyis NEM EZT kerdeztem, szerinted teged fogja-e mondani Isten azt, hogy aldozd fel a gyerekedet neki, hanem az volt a kerdes, "HA Isten azt mondana, hogy gyujtsd fel a gyereked akkor megtenned? nehez elkepzelni ezt a helyzetet? Inkabb kiteresz a kerdesrol, mert tul kenyes es nem adod meg a valaszt, hogy mit tennel HA azt mondana Isten, hogy gyujtsd fel, hanem azt, hogy "Isten nem fog ilyenre megkerni".... oke, nem erre voltam kivancsi, hogy mit fog esmit nem, mert evvel az erovel en is azzt mondhatom, hogy szerintem az egesz Istenes sztori egy mese... Ezert kertelek, hogy legyel nyitottabb.

Jepthath (magyarul Jefte) tortenetet nem ismered, nem emlekszel probatetelre, a vicc az, hogy ott nem volt robatetel, hanem egyszeruen megolte Jepthath a lanyat. Birak konyve 11:1-40 (az egesz tortenet).

A rabszolgasaggal hidd el en nagyon alaposan uttananeztem amit a Biblia ir, es arra kovetkeztetsre jutottam a te elozo kommented alapjan, hogy megint nem voltal oszinte sot igazsagos sem! Hogyan tudod magad hivonek vallani de megse vagy oszinte magaddal szemben sem es igazsagtalan? Leirsz egy sort es abbol mondod, hogy kifizeti az adossagat holott semmi adossagrol szo sincs. Elsosorban SEMMI ADOSSAGROL NINCS SZO! Ez egy torveny amit az emberek azt mondjak, hogy Isten adta aki a torvenyeket!

Ugyhogy idezem a szep reszt is amit te szepen kihagytal.

Mózes II. könyve 21. rész

"Ezek pedig azok a rendeletek, a melyeket eleikbe kell terjesztened:

Ha héber szolgát vásárolsz, hat esztendeig szolgáljon, a hetedikben pedig szabaduljon fel ingyen.

Ha egyedűl jött, egyedűl menjen el; ha feleséges ember, menjen el vele a felesége is.

Ha az ő ura adott néki feleséget, és ez fiakat vagy leányokat szűlt néki: az asszony, gyermekeivel együtt legyen az ő uráé; ő pedig egyedűl menjen el.

De ha a szolga azt mondaná: Szeretem az én uramat, az én feleségemet és fiaimat, nem akarok felszabadulni:

Akkor vigye őt az ő ura a bírák elé, és állítsa az ajtóhoz vagy az ajtófélhez, és az ő ura fúrja által az ő fülét árral; és szolgálja őt mindörökké."

Szoval heber szolgat VASAROLSZ! Vasarolni szolgat hogyan lehet? Ugy ha valaki eladja azaz mar eleve szolga! Es az, hogy 6 evig szolgal ez csak a heberekre ervenyes de ha ugy tetszik adhatsz neki feleseget is, es aztan o majd orokke ott fog szolgalni neked, mert nem akarja elhagyni a feleseget. Mifele adossagrol esik szo a Bibliaban? Es ha mas nemzetisegu rabszozlgat vasarolsz az maradhat orokke a szolgad!

A masik idezetben megint leirsz egy sort, hogy "aki ugy megveri a rabszolgajat, hogy meghal azt meg kell torolni." De a vagany reszeket megint kihagytad :)

"Ha pedig valaki úgy üti meg szolgáját vagy szolgálóját bottal, hogy az meghal keze alatt, azt meg kell torolni. De ha egy vagy két nap életben marad, ne büntettessék meg, mert AZ A TULAJDONA."

Szoval ha a gazda ugy megveri a szolgajat, hogy nem hal meg 1-2 napon belul (csak a 4-ik nap) akkor semmi problema nincs, mert a szolga az O TULAJDONA!!

Te hivokent muszaj elhinned, hogy ez a torveny ISTENTOL JOTT! Es neked ez moralisan nagyszeru, hogy valakit lehet birtokolni, szolgakent, mint a sajat tulajdonodat?

Szepen le van irva, hogy a szolga az urnak a tulajdona, ezen nincs mit cifrazni! Nem erdekel, hogyha ugy bansz a szolgaddal, mint egy angyallal, az immoralis dolog, hogy valakit birtokolhatsz, mint a sajat tulajdonodat!

Bar mondod, hogy Jezus nem tamogatja a kegyetlenkedest, de eleg kegyetlen volt a fugefaval, amikor elszaritotta. Ugyancsak o Isten ostoranak is nevezte magat. Muszaj elhinned ezeket a szavakat amik abibliabol idezodnek: "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége. Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám."

Ebben az esetben mar nincs ellen a kegyetlensegenek.

Tovabba muszaj eladnod mindenedd es kovessed ot, es Jezusi beszedek miatt hoztak letre a Pokol fogalmat, ugy nezett kih az Oszovettsegben nem volt eleg a vagany na meszarlas es, hogy meghalnak, inkabb jobb az orokkevalo szenvedes a Pokolban. Mennyire monddhatod, hogy Jezus nem tamogatja a kegyelmet amikor o jott ezekkel, hogy "vessetek el, ott lesz siras es fogcsikorgatas"?

Tudod ha oszinte akarsz lenni magaddal elsosorban akkor nem jo ha csak kivalasztod a szep dolgokat a Bibliabol es ignoralod a rossz dolgokat. Ha a Biblia tokeletes akkor a rosszat is meg kell nezni es azt kerdesre vonni es belatni, hogy azert a Bibliaban a szepp dolgok mellettt ott van a sok szornyu dolog is amivel konnyen kiovetkeztethetunk, hogy egy tokeletes Isten nem tenne ilyet, igy akkor csak emberek irhattak semmifele Szentlelek ihlet nelkul.

2017. márc. 20. 01:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!