Melyik gyülekezetben lehet megkeresztelkedni, de nem az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, hanem Jézus Krisztus nevében?
Semmi baj :)
Sajnos nem fantázia és gyülekezetet sem szeretnék alapítani. Külföldön van ilyen, de én itthon szeretnék így megkeresztelkedni.
megnyugodván zaklatottságodból az Unitáriusokhoz ballag el.
itt a keresztelés szövege:
„Én téged N. megkeresztellek az egy örök igaz Isten nevében és felveszlek az unitárius keresztény egyház tagjai közé, Jézus követésére. Ámen.”
6 - de ezt ők tagadják:)) úgyhogy bepaszírozhatjuk az ideges kérdezőnk magasröptű igényei közé:))
"Tehát Isten fia Jézus?
– Igen, hisz minden ember Isten gyermeke az őt éltető örökkévaló lélek által. Épp ez volt Jézus élményének üzenete, nemde? Ez volt az ő forradalmi „jó híre”. Az unitáriusokat gyakran vádolják azzal, hogy Jézus isteni természetét tagadják. Ez nem igaz: az unitáriusok minden ember isteni természetét állítják – miért zárnák ebből ki épp Jézust?!"
Nem én voltam zaklatott állapotban, hanem az, akinek nem tetszett a kérdésem és azzal támadott, hogy csináljak új vallást. Sajnálom őket. Nem akartam én senkit megbántani. A kérdésemre kerestem a választ.
Köszi, de sajnos az unitáriusok nem keresztelnek senkit "Jézus Krisztus nevében".
"Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
/Máté 28:18-20/
Tehát Jézus maga parancsolja, hogy a keresztelő az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében történjen. Ki vagyok én, hogy vitatkozzam vele?! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!