Mi a véleményetek arról hogy leginkább keresztény többségű országok legalizálják az azonos neműek házasságát?
Kedves Alex Fly!
A megértésnek van egy súlyos gátja:Az érintettség.
Alex Fly!
Ahogy észrevettem az evangéliumokban Jézus Krisztus következetesen kifejti az embertársi "te" felé való viszonyt. Arról egy tiltást sem fogalmaz meg, hogy élhetnek-e együtt azonos neműek, azonos jogokkal. Ezt a tiltást Te cibálod elő a tórából. Meg #25, aki idejön a kereszténység álarcát magára öltve és egy kalap alá veszi az azonos neműek együttélését egy kecskével való együttéléssel. Áldást meg imát akar osztogatni, miközben fortyog benne a gyűlölet a másik felé, mert máshogy élnek.
Nem kell Istennel takarózni, hogy utálkozhass. Ezt a nélkül is megteheted, hogy Istent a képbe raknád, csak ebben az esetben ne hivatkozz Jézusra. Egyébként ezért irreális a judeo-kereszténység, mert vagy egyenlőnek ismersz el minden embert vagy, ha a kedved úgy tartja, akkor egy tóratakarót használva kifejted az ellenszenved. Ne gyere azzal, hogy nem utálkozol, miközben kizáró a gondolkodásod és a másik emberhez való viszonyod.
#61!
Neked is leírom, mint bárkinek az acsarkodó falkából. Nem vagyok meleg és nincs a családomban vagy a baráti körömben sem meleg. Nem vagyok érintett, csak abszurdnak tartom, hogy Jézus Krisztus nevében összegyűltök utálkozni és mindezt vallásos köntösbe bújtatjátok.
Kedves Pietrosol!
Veled ellentétben,az én baráti körömben van homoszexuális(elnézést,hogy külföldiül írtam,de a "meleg"szó teljesen mást jelent ősi magyar nyelvünkben),így útálkozásról nem lehet szó,a részemről.(Mindaddig,míg intím dolgaikat nem előttem végzik.)
Te miért rágalmaztál meg engem ezzel?Talán projekció?
#64!
Elnézést kérek, ha félreértettelek!
Pietrosol!
Nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy amit következetesen Tóra néven emlegetsz, annak van magyar neve is. Ha nem, akkor ez magyarázatot adhat a nézetedre, ha viszont igen, akkor itt tudatos tévtanítás esete forog fenn. Az említett könyvek magyar neve Törvény.
Ha Jézusra hivatkozol, az teljesen rendben van. Ő tanított a megbocsátásról -és őáltala tudunk bűnbocsánatot kérni. Éppen ezértömondta, hogy a Törvényt nem eltörölni jött, hanem betölteni. Te arra hivatkozol, hogy a Tóra az Ószövetségben mindenkit bűnössé tett, Jézus viszont megváltott ettől. Én pedig azt mondom -ahogy a Biblia is-, hogy Jézusban Isten megbocsátja minden bűnünket, még azt is, ami a Tóra szerint halálos következménnyel jár. Ehhez nem kell más, mint hogy megbánjuk ezeket és kérjük a kegyelmet. De ha nem fogadjuk el a törvényt, ami megmutatja a bűneinket, akkor honnan tudnánk, mit is kell megbánnunk? Ha nem fogadjuk el Isten meghatározását a bűnre, akkor miből ismernénk fel, hogy bűnösök vagyunk? Ha a bűn definiálásának jogát átvesszük Istentől, akkor senki nem tartaná magát bűnösnek.
Igen, az Újszövetség arról szól, hogy Jézus elhozta a kegyelmet minden ember számára, aki meg akar szabadulni a bűn következményeitől.
Viszont onnan tudod, mi a bűn, hogy a Törvény (Tóra) leírja. Amenmyiben ezt elutasítod, akkor az Újszövetség is értelmét veszti, teljesen felesleges tehát Jézusra hivatkoznod
Alex Fly!
A Tóra nem lehet a törvény, hiszen,-írtam már, nem figyeltél-, a Tóra tanításaitól eltérő tanításokat olvashatsz a hegyi beszédben. Ellenben egy hangot sem olvasol az azonos neműek együttéléséről. Olvashatsz az ítélkezésről, nem érdekel, olvashatsz a szálka- gerenda problematikáról, nem érdekel, csak fújod-fújod, hogy kit, miért lehet utálni.
Pietrosol!
Nem tudom, minek kell vitát kezdeményezned a teológiai ismeretek ily nagymértékű hiányossága esetén...
Akkor először is az alapok. A tóra szó jelentése: törvény, vagy tanítás. A Tóra mint olyan Mózes öt könyvét jelenti, melyek a Héber Biblia első fő részét alkotják. Az Újszövetségben is a Törvény szóval fordítják a Tórát. Ennyit arról, hogy "A Tóra nem lehet a törvény", amivel kezdted. De nézzük tovább, miket írtál: "a Tóra tanításaitól eltérő tanításokat olvashatsz a hegyi beszédben" -ebben is van igazság, hiszen Jézus sokat szigorított a zsidóknak adott törvényen. Az ×jszövetségben nemcsak a konkrét cselekedet számít bűnnek, hanem már a kívánság, vágyakozás, adott esetben a cselekvés elmulasztása is. Emellett a szeretet és szolidaritás törvényét kiterjesztette minden emberre, beleértve az ellenséget is. Valóban nem teljesen a mózesi törvényt idézte, hanem kiterjesztette azt. Ettől még a Tóra ugyanúgy érvényben maradt, csak éppen már nem mint teljes törvény, hanem mint a törvény része.
"Ellenben egy hangot sem olvasol az azonos neműek együttéléséről." És? Nagyon sok más dologról sem olvasok benne. Egy szó sincs benne a koncentrációs táborokról, atombombáról, vegyi- és biológiai hadviselésről, stb. sem. Azt jelentené tehát, hogy ezek mind elfogadhatóak Isten szemében és nem számítanak bűnnek? A gyilkosság tilalma ezeket mind magában foglalja, mint ahogy a paráznaság és házasságtörés tilalma sem kizárólag az egyik nemre érvényes, hanem mindkettőre.
"Olvashatsz az ítélkezésről, nem érdekel, olvashatsz a szálka- gerenda problematikáról, nem érdekel, csak fújod-fújod, hogy kit, miért lehet utálni." Ha nem érdekel, akkor miért érzed kötelességednek, hogy mindenáron meg akard cáfolni Isten szavát? És miért adsz a számba olyan szavakat, melyeket eddig csak a te hozzászólásodban lehetett olvasni, de ott több esetben is? Legalább az érdekelt volna, mit írsz le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!