Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Először is sziasztok. Lehet rossz a téma de nem tudtam hova elhelyezni. Szóval, 16 éves lány vagyok. Van barátom már lassan 0,5 éve. És már szóba jött a szex. A szüleim elég vallásosak engem nem vonz annyira. Így lenne egy kérdésem. Ha lefekszek a barátommal (nyilván semmi házasság) akkor bűnt követek el? Tudom hülyén hangzik de érdekelne. Normális válaszokat szeretnék kérni. Köszönöm hogy végigolvastátok. És annak már előre is aki elmagyarázza. További szép napot:)

2017. márc. 12. 15:18
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Jajj most nézem milyen kérdést írtam ki. Szóval valaki elmagyarázná?
2017. márc. 12. 15:21
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Csak a vallásban számít bűnnek házasság előtt szexelni amúgy nem
2017. márc. 12. 15:21
 3/16 anonim válasza:
53%

Ha az egyház tanítását nézzük, akkor igen bűn a házasságon kívüli szex.

És én hiába vagyok vallásos, sok mindenben, mint ahogy ebben sem értek egyet az egyházzal. Nem azt mondom, hogy most akkor csináld, vagy sem, mert ezt így nem tehetem. De neked kell eldönteni, hogy készen állsz e rá, valóban vele szeretnéd, megy ilyenek.

Ha szereted, nyugodtan, nem fogsz elkárhozni.. Viszont ha nem biztos, hogy vele akarod elveszíteni, akkor ne tedd.

2017. márc. 12. 15:22
 4/16 A kérdező kommentje:
Hát én vele szeretném
2017. márc. 12. 15:24
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

szerintem azt tedd amit a Teremtő ír erről.

Ha nem teszed, akár "vallásosnak" tartod magad, akár nem, Isten szemében parázna vagy, mert a nemi életet Isten csak a házasságban élőknek engedélyezi.

(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.

Ha a házasság előtt teszel ilyet, akkor már nem mutattál tiszteletet a házasság iránt, és beszennyezted magad és a házasságba már ne tisztán lépsz be.

2017. márc. 12. 17:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ha lefekszek a barátommal parázna leszek?
2017. márc. 12. 17:30
 7/16 How Arrow ***** válasza:
54%
Igen
2017. márc. 12. 17:51
 8/16 How Arrow ***** válasza:
41%

Kedves kérdező

Gondold végig a lehetőségeket.

Biblia szerint paráznaságot követsz el.

De nézd meg a te szemszögedböl is. Lefekszel vele utánna nagy lehet a valószínüsége hogy dobni fog, aztán csalódás ér és belefutsz egy másik kalandba amelyik ugyszint végződik. Az önbecsülésed hanyatlik használtnak érzed magad kezdessz majd idősödni, nehezen fogod megítélni a helyes lépéseket a kihasználások miatt, hibát hiba után fogsz elkövetni, rádöbensz hogy sokat hibáztál,önsajnálatba merülsz, ráébredsz eggyes dolgokra és eszeveszetten óhajtod hogy valaki tiszta szívböl saját értékeid miatt szeressen, ami már ezek az értékek kifakultak, egyik kapscsolatbol a másikba futsz, és a végén rádöbbensz mekkora hibát követtél el az elején amely láncreakciót inditott.

Figyeld meg az embereket mennyire hidegek, mennyire gyülölködők,irigyek,kihasználóak szeretet nélkül valók. Ezeknek a fordítottjára törekedj és őrizd meg a saját értékeidet és avval ozd meg aki igazán megérdemli aki jobban szeret téged mint saját magát és az igazi boldogság kamatozni fog az életed során.

Te döntöd el.

2017. márc. 12. 18:17
 9/16 anonim ***** válasza:
29%
Tökéletesen le írta az előttem lévő .
2017. márc. 12. 18:39
 10/16 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező!

Nem csak a vallás létezik.

Nem tudom, mennyire vagy tisztában pl. a biológiával vagy az evolúcióval.

16 évesen, ha még nem tudsz mit kezdeni a fiúkkal (ilyen korban még nem feltétlenül a lefekvésre gondolok), akkor mi lesz később?

Mikor tanulod majd meg? 30 évesen?

És mikor lesz gyereked? 45 évesen?

A vallás fontos dolog sok ember életében - de akinek ez az EGYETLEN dolog, annak valami baja van!

2017. márc. 12. 19:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!