Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik, hivatalosan is?

Létezik, hivatalosan is?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy ha életcélt váltanék, akkor papként van lehetőségem, ördögűzést tanulni?

Tudom, hogy hatalmas önismeretet, és elhivatottságot igényel, azonban kíváncsi vagyok, hogy hivatalosan (egyház által), létezik ilyen képzés?

Tényleg a hivatalossága érdekel, mennyire kezeli ezt komolyan az egyház. Vagy szimplán filmes dolog, és a valóságban az egyház is egyre jobban elfelejti a témát, vagy azért "burkoltan" képeznek ilyen embereket?

2017. márc. 12. 11:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Létezik, de csak nagyon különleges esetekben rendelnek el ördögűzést. (el lehet olvasni akár neten a feltételeit)
2017. márc. 12. 16:37
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt hiszem még gondolkozom rajta. Papként talán sokkal többet, és részletesebben tudhatok meg.
2017. márc. 12. 17:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez csak addig volt divat, amíg nem ismertünk olyen fogalmakat, mint epilepszia és skizofrénia. Ma már olyan, mintha alkimista akarnál lenni. Avagy miért nem próbálsz ólomból aranyat csinálni, mit neked a modern tudomány, maga Newton is próbálkozott vele. És igen, ha nekem lenne valami súlyos idegrendszeri problémám, jobban örülnék egy felkészült neurológusnak, mint egy papi ruhát viselő bohócnak, akinek a tudása kimerül a szenteltvíz fröcskölésben és az imádkozásban.

Mellesleg: Ábrahám, a három nagy monoteizmus megteremtője, hangokat hallott, körülmetélte magát és majdnem megölte a saját fiàt, ebben a sorrendben. Sajnos manapság is történnek hasonlók, de most már valami miatt nem teológust kükdenek hozzá, hogy megdícsérje a szófogadását, hanem pszichiátert.

2017. márc. 14. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!