Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mindenki úgy gondolja, hogy...

Mindenki úgy gondolja, hogy minden vallás egyenlő?

Figyelt kérdés

1,Vagy csak az vallástalanodott nyugati kultúrkör hangoztatja ezt ?

2,Én úgy értesültem, hogy az Iszlám szerint nem egyenlő.

Na most mi egyenlőként tekintünk rájuk ők meg nem így tekintenek ránk.

Vajon ennek mi(lesz) a következménye?

Miért hisszük,hogy mások is úgy gondolják,hogy minden vallás egyenlő?

2017. márc. 10. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy igazán vallásos ember sem gondolhatja úgy, hogy minden vallás egyenlő, ugyanis ezzel a saját vallásának a létjogosultságát törölné el.
2017. márc. 10. 11:43
 2/9 Kései Sirató ***** válasza:

Hogy érted azt, hogy egyenlő?

Vallásszabadság van, ami azt jelenti, mindenki szabadon választhat vallást és szabadon gyakorolhatja azt. Vallása miatt senkit nem érhet bántalmazás, hátrányos megkülönböztetés.

Ennyi.

De hogy a vallások egyenlőek lennének az még matematikailag se nagyon működik.

Az emberek egyenlőek, ami alatt meg azt értjük, hogy alapvető emberi jogaik vannak: az élethez, a testi épséghez, a szabadsághoz (kivéve, aki börtönben van).

Szóval én úgy látom, hogy maga a kérdés nem jó.

2017. márc. 10. 12:32
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Szokásos, értelmetlen iszlámellenes kérdés.
2017. márc. 10. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Az eszmefuttatás hemzseg a hibáktól és téves megállapításoktól (következtetésektől). Minden keresztény és iszlám vallás az "egy igaz istenről" szól. Ennyiben a többit nem tekinti igaznak. Mind. Ez a természetes, hiszen ez a vallás lényege. Ha egy zsidó/katolikus/református/mohamedán erős hitű és a hitében keres védelmet és megnyugvást, hogyan gondolhatja ép ésszel, hogy a többieké is igaz? De ebből nem következik (legalábbis normális embernél), hogy le is kell néznie, ilyent egyetlen vallás sem kér híveitől, legfeljebb mások ezt ráfogják. És a világ tele van hiszékenyekkel, akik ezt készpénznek veszik.

És kérdező, bármilyen meglepő, minden értelmes ember, legyen bármilyen vallású, a sajátját előnyben részesíti és a többit elfogadja. A politikában is vannak tudatlanok, akik a másik nézetet/pártot lenézik. Ennyi telik tőlük.

2017. márc. 10. 14:57
 5/9 A kérdező kommentje:

Az egyenlő alatt arra próbáltam célozni,hogy elfogadjuk a másik vallását vagy sem.

Meg írtam is,hogy az elvallástalanodott nyugat !

Nem kell belemélyedni,a szokásos sztereotíp dumára gondolok amit lök a média,hogy minden vallás egyenlő.

de lehet tőlem is csak ennyi telik ki.

2017. márc. 10. 16:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Bizonyos értelemben nem egyenlő, Isten szemszögéből biztosan nem, de nem az iszlám miatt.
2017. márc. 10. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:
27%
Minden vallás egyenlő abban az értelemben, hogy súlyos tévedésben tartja az emberiséget, fanatizmust, fragmentáltságot, frusztrációt és haragot szül. Fajunk egyik legnagyobb rákfenéje a vallásos gondolkodás, ide értve a nem vallási alapon, de hiten alapuló ideológiákat is, mint a kommunizmus vagy az alternatív gyógyászat.
2017. márc. 11. 07:56
 8/9 anonim ***** válasza:

A vallás nem lényeges.

Jakab 1:16 Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!

2017. márc. 11. 22:12
 9/9 Kései Sirató ***** válasza:

"Az egyenlő alatt arra próbáltam célozni,hogy elfogadjuk a másik vallását vagy sem. "

Látom, nem érted, kérdező.

Nem kell elfogadni a másik vallását. Te mindenkiét elfogadod? Naponta áttérsz más hitre? Vagy naponta többször is? Ha valamilyen vallású vagyok, az kizárja azt, hogy egy másik vallást fogadjak el, illetve, amint egy másik vallás tagjai közé kerülök, az előzőből kikerülök.

Nem elfogadni kell, hanem tiszteletben tartani. HA erre gondoltál, akkor csupán arról van szó, hogy rosszul fejezted ki magad.

Európában általában tiszteletben tartjuk egymás vallását, és magánügynek tekintjük, nem is nagyon téma ez, hivatalosan nem is lehet ez téma, nem kötelezhető semmilyen hivatal által senki arra, hogy a vallásáról beszéljen, pl. népszámláláskor is a vallásra adott válasz önkéntes volt, senkit sem kényszerítettek, hogy válaszoljon.

Vannak azonban minden országnak törvényei, és nem lehet gyilkolni vallásgyakorlásra hivatkozva, de gyakorlatilag semmilyen bűncselekményt se lehet ilyen indokkal elkövetni.

Az iszlám követői az alapvető jogok tekintetében a nőket nem tekintik egyenlőnek, a nők nem jogképesek a legtöbb arab országban (kivétel: Tunézia).

AZ iszlám követői sokszor azt képzelik, hogy csak az iszlám követelményeinek kell megfelelniük. Ez részben azért van, mert iskolázatlanok, korlátolt képességűek.

A keresztény vallást nem igazán tisztelik, ami nem is lenne baj, ha otthon maradnának.

Ha megtelnek mindenhol a börtönök, akkor fel lesz adva Európának a lecke..

2017. márc. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!