Kedves Tanúk! A teológiátok szerint ki volt az Úr az Ószövetségben, aki pl. az 1 Mózesben Ábrahámmal beszélgetett?
Szia!
Off!
Nem vagyok tanú, de, hogy került ebbe a felsorolásba Jézus? Akivel Ábrahám "beszélt" az mindenféle anyagi javakat ígért, miközben Jézus arról beszél, hogy szórd szét kincsidet.
Nem a mi teológiánk. S mi, teokratikusnak mondjuk a Biblia tanításait.
A Biblia Jehovának, illetve Jahvénak nevezi a Teremtőt, Ő Jézus Istene, és Atyja is.
"Nem vagyok tanú, de, hogy került ebbe a felsorolásba Jézus? Akivel Ábrahám "beszélt" az mindenféle anyagi javakat ígért, miközben Jézus arról beszél, hogy szórd szét kincsidet."
Pont nem. Magodban áldatnak meg a nemzetek --> aki hisz Jézusban, üdvözül. Gondolom nem érdekel a dolog, de a Róma 4 magyarázza
"Nem a mi teológiánk. S mi, teokratikusnak mondjuk a Biblia tanításait.
A Biblia Jehovának, illetve Jahvénak nevezi a Teremtőt, Ő Jézus Istene, és Atyja is."
Tehát akkor az Isten beszélt Ábrahámmal? Nem tudtok egyenes választ adni?
hahó Liwing?
Miért nincs válasz?
Kérdező!
Gondolom nem érdekel,de "Én vagyok a világ világossága."
Tehát nem a "...föld minden népe fölé emel
téged Istened, az ÚR." Nem kiválasztottság mítosza, nem fölérendeltségi viszony, nem akkor ez volt, de megváltozott, mert "Istennél nincs változás vagy változásnak árnyéka..."
De gondolom nem érdekel, csak az agytalanság teológiája.
"
Gondolom nem érdekel,de "Én vagyok a világ világossága."
Tehát nem a "...föld minden népe fölé emel
téged Istened, az ÚR." Nem kiválasztottság mítosza, nem fölérendeltségi viszony, nem akkor ez volt, de megváltozott, mert "Istennél nincs változás vagy változásnak árnyéka..."
De gondolom nem érdekel, csak az agytalanság teológiája."
Még mindig nem érted a szövetségeket, de nem is fogod... Olyan jó, ha egy ateista oktat, akinek fogalma sincs Krisztus tudományáról. Köszi, de a Szentlélek már megtanított a dolgokra, Te maradj meg a saját világosságodban. Viszont az offolást, trollkodást fejezd be, ugyanis nem a magamutogatásod miatt írtam ki a kérdést, meg hogy hülyeségeket beszélj nekem itt is
"hahó Liwing?
Miért nincs válasz?"
Ez nekem is fura, hogy nem akarnak direktben válaszolni, pedig csak kíváncsi voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!