Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van a szent szellemmel való...

Van a szent szellemmel való betöltekezésre ateista magyarázat?

Figyelt kérdés

Karizmatikus keresztény (hit gyülekezete leginkább) körökben lévő látványos betöltekezésekre gondolok. Bár én ilyen közegben nőttem fel, nem tartom magam hívőnek, viszont ez az egy dolog, amit sosem értettem. Kissrác koromban tartottam is tőle eléggé.

Kisebb összejöveteleken is előfordul, függetlenül a helytől. Az ki van zárva, hogy ezt mindenki csak megjátssza poénból, ez annál sokkal intenzívebb, de tényleg csak azzal fordul elő, aki akarja is.

Mindenki ilyennel dobálózik, hogy a "sátán csinálja", a "a szentszellem csinálja", most egy nem annyira elrugaszkodott magyarázatra vagyok kíváncsi.

2017. márc. 4. 00:17
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Van igen jó keresztény,becsületes pünki lelkész barátom otthon,aki elmesélte,hogy tagjai viszontlátták -kisgyermekük rajzaival-énekeskönyvüket,Bibliájukat,pénztárcájukat olyan ómigránsok kezében,akik rendszeresen "nyelveken szólnak"a gyüliben,de szorgosan begyűjtik a paraszt testvérek ottfelejtett értékeit.

2017. márc. 12. 01:38
 32/36 anonim ***** válasza:

Még annyit hozzátennék, hogy miért gondolják a gyülisek vagy más pünkösdi szekták, hogy csak őket tölti el a Szentlélek vagy (szent szellem).

Az ortodoxok, katolikusok a bérmálás szentségében ugyan azt vallják, a protestáns gyülekezetek konfirmálása szintén hasonló dolog (bár tudomásom szerint azért nem teljesen). Igaz egyik helyen sem sikoltoznak és fetrengenek közben.

2017. márc. 12. 13:16
 33/36 anonim ***** válasza:
0%
Jah ,csak a katolicizmusban eleve bálvány imádás van amit tilt a biblia ,a református egyháznál meg nem mindent mondanak el :/
2017. márc. 12. 15:33
 34/36 anonim ***** válasza:
57%

Jah mi katolikusok bálványokat imádunk, az oltáron gyermeketket áldozunk, vérüket meg rituálisan megisszuk. A reformátusok meg biztos valami illiminátus szervezet, akik hatalmas misztikus dolgokat titkolnak el a híveik elől.

Ti meg valami szellemtől a földön sikoltozva vergődtök. Jó vallások vannak ha így nézzük.

2017. márc. 12. 18:26
 35/36 anonim ***** válasza:
Ugynevezett szent szellem el valo betoltekezesre inkabb tudomanyos magyarazat. A neve simulacrum, ami azt jelenti h az agy elkepzeli milyen erzes lenne ha a szent szellem az illetot betolti es normalis dolgokat termeszetfelettin tekint. Tesztelve van szemelyes nyaklanccal is aki onnan kapja a toltetet. De keress utana h "simulacrum"
2017. márc. 19. 03:06
 36/36 anonim ***** válasza:
Sarrqel út
2017. ápr. 17. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!