Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A new ages keresztény felekeze...

A new ages keresztény felekezetek, miért azonosítják magukat a kizárólagos, egyetlen igaz követő, kiválasztott csoportként?

Figyelt kérdés
A kérdésemet az inspirálta, hogy jellemzően ezen az oldalt is, főleg a new ages 1-200 éve alakult felekezetek, kikérik maguknak az egyetlen igazság jogát, és a sajátos értelmezéseiket Isten akaratával teszik egyenlő szintre, tehát a saját maguk értelmezését, egyértelműen Isten szavának tekintik, függetlenül attól, hogy ezen felekezetek többször is tévedtek, és több bizonyíték is van, a hiteltelenségük mellett.
2017. febr. 19. 18:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindegyik vallás ezt teszi.
2017. febr. 19. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Kik a new age-s felekezetek? Ezt sose tudtam.
2017. febr. 19. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Kedves #2-nek.

A Jehova Tanúi meg a többiek.

Kérdezőnek.

Azért mert ők az Antikrisztusok!

Jézus ezt mondta magáról;

Jn 6:51

Én vagyok amaz élő kenyér, a mely a mennyből szállott alá; ha valaki eszik e kenyérből, él örökké. És az a kenyér pedig, a melyet én adok, az én testem, a melyet én adok a világ életéért.

Az antikrisztusokrol meg ezt;

1Ján 2:18-19

Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók.

Mt 24:23-28 Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek.

Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.

Ímé eleve megmondottam néktek.

Azért ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van; ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban; ne higyjétek.

Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.

Mert a hol a dög, oda gyűlnek a keselyűk.

Ha nyitott szemmel járunk nagyon hamar felismerjük őket, mert akik azt tanítják,hogy egy szervezet vagy vallás által üdvözülünk azok hazudnak és ők az antikrisztusok.

Krisztus nélkül NINCS megváltás, bármilyen pazar is legyen az a vallás aki azzal kecsegtet,hogy ő majd megvált HAZUDIK!

Üdv

2017. febr. 19. 22:55
 4/9 r.sentinel ***** válasza:
Mihelyt valaki megbelyegzi a masikat, attol fogva o sem kulomb a tobbinel kedves utolso velemenyt kinyilvanito.
2017. febr. 20. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:

3. Az ilyen beszűkölt gondolkodásmód miatt van megosztás a világban. Nem vagytok képesek (kinek nem inge...) elfogadni a másik útját, csak a sajátotokat tartjátok igaznak, ez igaz más világvallásokra is.

A hegy csúcsához több út vezet, hogy lehettek olyan önhittek, hogy csak a ti utatok vezet fel a csúcsig?

2017. febr. 20. 16:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Mert olyan szinten szembe mennek minden más keresztény felekezettel (ugye a nagyobb felekezetek inkább szokásaikban, hagyományaikban térnek el, nem a Bibliaértelmezésükben), több lényegi kérdésben is, hogy csak akkor lehet igazuk, ha mindenki más mindenben tévedne.

Plusz a legtöbb tanításuknak nincs is konkrét Bibliai alapja, csak előzetesen megalkotott ideológiákról van szó, amit erőszakkal próbálnak belelátni a Szentírás soraiba (lásd a Tanúk hírhedt "Jézus angyal" agymenését). Azaz a saját tanaikat nem tudják hitelesen igazolni. Szóval önigazolásra egyetlen lehetőségük marad, ha mindenki mást be tudnak feketíteni, miközben saját magukat emelik piedesztálra...

2017. febr. 20. 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:

5 tényleg így gondolod?

"3. Az ilyen beszűkölt gondolkodásmód miatt van megosztás a világban. Nem vagytok képesek (kinek nem inge...) elfogadni a másik útját,"

Mert ha igen akkor nincs igazad!

Tévedj csak be egy ilyen "New Age" féle szektába és meglátod,hogy mennyire de mennyire nincs igazad.

Járd csak végig azt az utat az én "cipőmben" amit én is végig jártam és utána ítélkezhetsz fölöttem, ha egyáltalán még lesz hozzá kedved ítélkezni.

Azt hiszed, hogy a kis ujjamból szoptam amit írtam és ide álltam nagy pofával hencegni!?

Ne hidd, mert tévedsz...

Tudod mi az a lelki terror, vagy legalább van fogalmad róla, hogy mi az?

Olvastad a "Pillangót" vagy a filmet esetleg láttad? Steve McQueen a főszereplő ő játssza Henri Charrieret a rabot.

A történet lényege az,hogy mindig szökni próbál de mindig elkapják és bezárják egy szűk és sötét zárkába, nem beszélnek vele és ő sem beszélhet senkivel. Ha egy emberrel ezt teszik akár itt kint is, egy idő után annak az embernek kezd elmenni az esze, és nem kell ahhoz bezártság elég ha mindenki akit addig barátodnak hittél levegőnek néz és nem szól hozzád, nem beszél veled és tehetsz te akármit mert semmi nem fog változni.

Tehát ezt nevezem lelki terrornak kedves barátom, és ez csak egy része annak, mert ezen kívül az "őrök" a vének úgy beszélnek veled mint egy utolsó borzasztó gonosz emberrel miközben a hibád talán csak annyi volt,hogy meg merted kérdőjelezni a szektának a fennhatóságát.

Tehát ha egy ember valami ellen felemeli a hangját (magamból kiindulva mondom) annak oka van. Én nem tudom elfogadni azt,hogy valaki csak "úgy" szekáljon egy egyházat,egy szervezetet, egy vallást. Ok nélkül ezt nem lehet megtenni, mert ahhoz,hogy megtedd, kell némi tapasztalatod és ismereted legyen ahhoz, hogy felléphess egy szervezet ellen.És itt nem csak arról van szó,hogy egyet értek e a doktrínájával vagy sem, hanem arról van szó, hogy az a szervezet megsérti az emberi jogokat és sajnos a törvény ezt hagyja.

Tudod rengeteg hiszékeny emberke él a földkerekségen és ezek a "New Age" fajta egyházak ezeket az emberkéket vadásszák le, és ebből élnek és gazdagszanak meg, a szegény ember meg hadd gürcöljön csak tovább.

Nos mint látod nincs itt szó semmiféle "beszűkült gondolkodásról" mert én inkább ezt aggodalomnak nevezném!

Azt hiszem Spurgeonnak van egy ilyen bölcsessége;

"Az ördög szereti a tétlen hívőt, azt sem bánja, ha nem csinál semmi rosszat, csak jót ne tegyen!"

Hát én eszt nem akarom, és nem is fogok tétlenkedni addig amíg embereket használnak ki és tesznek tönkre a pöffeszkedő antikrisztus félistenei.

"csak a sajátotokat tartjátok igaznak, ez igaz más világvallásokra is."

Egyenlőre még nincs sajátom, igaz szimpatizálok a Baptistákkal de még nem mondhatom azt,hogy a "sajátom".

Üdv

2017. febr. 20. 19:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves r.sentinel!

Te azt hiszed,hogy én különbnek tartom magam bárkinél? :)

Tévedsz kedves barátom mert én azzal,hogy leírom az igazat amit nem kitalálok hanem tudok,nem hinném,hogy bárkinél jobb lennék.

Ha a helyemben lennél és lenne eszed és a szíved a helyén lenne akkor te is ugyan azt tennéd amit én teszek, ezt hidd el nekem.

Én nem embereket támadok és soha nem is támadtam, hanem azt az erőt támadom ami megfosztja őket a szabadságuktól olyannyira, hogy ők SAJÁT MAGUK FÖLÖTT mondják ki azt, hogy "RABSZOLGÁK VAGYUNK"!

Ez ellen emeld a hangod kedves r.sentinel ha van szíved és ne ellenem mert én se téged se mást egy árva szóval nem bántottalak meg...

Üdv

2017. febr. 20. 19:52
 9/9 Alex Fly ***** válasza:

Zavart érzek az erőben...

A keresztyénség és a New Age kizárja egymást. Ha valaki new age kereszténynek tartja magát, annak semmi köze a keresztyénséghez. Legfeljebb felhasználja azt a new age-tanok terjesztéséhez.

2017. febr. 21. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!