Nekem tűnt csak fel, mi lesz a következő?

Szia!
Azt, hogy ősi vallás, sámáni világ, miből gondolod, hogy régebbi, mint az egyistenhit?
Milyen fejlődést látsz benne, hogy keresed a következőt?
Amikor én a Bibliát kezdtem tanulmányozni, számomra egyértelmű volt, hogy az evolúció - mivel a mai napig hiányos a bizonyítása (honnan kerül bele az értelem)- nincs. Azért megyek ide vissza, mert, a Biblia leírja az emberiség történetét, mi több a Föld lakhatásra alkalmassá tételét is. Itt azonban az egy Isten hit megjelent, hiszen Ádám és Éva egyetlen istennel voltak kapcsolatba. Egészen Noéig, csak egy isten volt. A vízözönlegenda viszont már több népcsoport történetében hasonló jegyeket tartalmaz. Hogyan kerültek máshová az emberek, mint az Éden?
Ha erre keresed a választ, szerintem rádöbbensz, hogy hogyan keletkeztek a vallások, és miért.
Elöljáróban annyit, hogy az emberek teremtették a vallásokat. Istennek népe volt, van és lesz. De ki ők? Ez viszont egy másik kérdést (Cselekedetek 15:14)Simon elbeszélte, hogyan gondoskodott Isten először arról, hogy a pogányok közül népet szerezzen az ő nevének." ( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!