Jehova Tanúi miért nem adhatnak vért?
Mert az van leírva a Bibliába, hogy ne egyék meg a vért és mivel az őrtorony ezt az igét úgy magyarázza, hogy nem is adhatnak még életmentés miatt sem és még az újszülött gyereküket sem szabad megmenteni, még akkor sem, ha ez az egyetlen esély, ez miatt bármilyen életet feláldoznak.
Csak mert nem szabad vért enni.
"életmentés"
A vérátömlesztés nem menti meg az életet, ez egy félre magyarázás, a régi orvosi társadalom részéről.
Arról miért nem beszélnek, hogy a vérátömlesztés sem menti meg mindenki életét, ha olyan az állapota?
Kedves kérdező.
Vérvételen, amiből megállapítják a betegségemet, vagy a kezelésemhez szükséges diagnózist, adunk.
Nem arra irányult a kérdés, hogy kinek mikor mennyire van igaza ebben.
Most a háromból egy kérdésre megkaptam a választ, és köszönöm. A gondolatmenet érdekel, hogy ha adhatsz kis mennyiségű vért magadból, akkor az mennyiben lenne más, ha nagyobb mennyiséget vennének le, és azt felhasználnák mások?
"A vérátömlesztés nem menti meg az életet, ez egy félre magyarázás, a
régi orvosi társadalom részéről."
Hát persze, az Őrtorony zseniális teológusai nyilván sokkal jobban tudják még ezt is, mint a szakmabeliek...
Tudod azt nem értem, miért foglalkozol azzal, hogy Mi miért nem teszünk meg valamit.
Neked nem kell betartanod, senki nem kötelez rá.
A kis mennyiségű véradást orvosi vizsgálat céljából adjuk, nem más emberek részére.
Nem vagyok sarokba szorítva.
Egyébként pedig, ha valaki Jehova Tanúja akar lenni, akkor bizony itt ezeket a bibliában leírtakat kell betartania, mint ahogy máshol a cölibátust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!