Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Nem gondoljátok,...

Jehova Tanúi! Nem gondoljátok, hogy az Őrtorony valami olyasmire kötelez benneteket amivel egy prófécia teljesedik be, és aminek a következményei nagyon súlyosak lehetnek rátok nézve?

Figyelt kérdés

"és meg vagy győződve róla, hogy vezetője vagy a vakoknak,+ világosság a sötétségben levőknek,+ rendreutasítója az eszteleneknek,+ tanítója a kisgyermekeknek,+ és megvan nálad a Törvényben levő ismeret és igazság+ váza+ . . . ; és akkor te, aki mást tanítasz, magadat nem tanítod?+ Te, aki azt prédikálod: „Ne lopj”,+ lopsz?+ Te, aki azt mondod: „Ne kövess el házasságtörést”,+ házasságtörést követsz el? Te, aki kifejezed, hogy irtózol a bálványoktól, templomokat rabolsz+ ki?Te, aki a törvénnyel büszkélkedsz, a Törvény megszegésével+ meggyalázod az Istent? Mert „az Isten nevét MIATATTOK KÁROMOLJÁK a nemzetek között”,+ mint ahogy meg van írva."

(Róm.2:19-24)

A teljes rész rátok illik,de legfőképp az utolsó mondat az ami egyértelmű és még csak el sem lehet titkolni.

2017. febr. 11. 12:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Az Őrtorony semmire nem kötelez. Ez csak egy folyóirat, amit Jehova Tanúi terjesztenek a világon élő embereknek. Ezáltal az emberek megismerhetik a Biblia igazságát."

Nem lenne sokkal ésszerűbb akkor magát a Bibliát terjeszteni az emberek között hogy megismerjék az igazságát?

Egyébként pl. az Őrtorony újság sokkal több nyelven elérhető mint az ÚVF. Biblia. Így nem lennének képesek ellenőrizi az emberek azt hogy valóban az igazságot írják a Bibliáról azokban az újságokban.

Érzékeltetném a kialakult helyzetet.

Az Őrtorony folyóirat 750 nyelven érhető el.

Ezzel szemben az Ú.V.F. csak 130 nyelven érhető el. Látszik hogy mit is tartanak fontosnak valójában.

2017. febr. 16. 10:11
 12/14 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves Vidiripi!

"Nem lenne sokkal ésszerűbb akkor magát a Bibliát terjeszteni az emberek között hogy megismerjék az igazságát? "

De bizony, ésszerű. Ám ki mondta, hogy a Tanúk nem teszik? Persze most a saját fordításukat terjesztik, azt szeretik, ez érthető, de korábban más fordításokat használtak, Mo-n a Károlit, én magam is sok embernek adtam kezébe.

"Egyébként pl. az Őrtorony újság sokkal több nyelven elérhető mint az ÚVF. Biblia. Így nem lennének képesek ellenőrizi az emberek azt hogy valóban az igazságot írják a Bibliáról azokban az újságokban."

Ezen jót mosolyogtam. Ugye keresztényként te sem hiszed, hogy az emberek a Bibliát a Tanúk nyomtatásai alapján ismerhetik meg egyedül? :) Közlöm, hogy a Biblia részeiben 2527 nyelven és nyelvjárásban létezik , a komplett Bibliát pedig 470 nyelvre fordították már le. Az emberek sehol a Földgolyón nem az Őrtoronyban találkoznak először bibliai idézetekkel, vagy ha mégis, az a keresztény egyházak mulasztása.

"Érzékeltetném a kialakult helyzetet.

Az Őrtorony folyóirat 750 nyelven érhető el.

Ezzel szemben az Ú.V.F. csak 130 nyelven érhető el. Látszik hogy mit is tartanak fontosnak valójában."

Tudod te is, mert ismered a Tanúk történelmét, hogy mindig is bibliakiadó és nyomtató szervezet voltak a kezdetektől fogva, az ÚVF előtt számos bibliafordítást nyomtattak milliós tételekben évtizedekig, pl, a King James-t, egészen 1992-ig. Butaság azt mondani, hogy a Tanúk hitnézetei az ÚVF-ből vannak. A Szentírás szent, egy és oszthatatlan, és azt Isten szavaként tisztelték mindig is a Bibliakutatók és Jehova Tanúi.

2017. febr. 18. 06:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ám ki mondta, hogy a Tanúk nem teszik?"

A 10. válaszoló! Meg a számok! A 750-ven meg a 130 között szerintem jelentős az eltérés.

"Persze most a saját fordításukat terjesztik, azt szeretik, ez érthető, de korábban más fordításokat használtak, Mo-n a Károlit, én magam is sok embernek adtam kezébe."

Álláspontom szerint, sajnos azt terjesztik. Azt szeretik? Ez humoros! :)

"Ugye keresztényként te sem hiszed, hogy az emberek a Bibliát a Tanúk nyomtatásai alapján ismerhetik meg egyedül?"

A baj ott kezdődik hogy sokan azon keresztül ismerik meg elsőként mert előbb kerül a kezükbe egy Őrtorony mint egy Biblia. S ez a szomorú! Az Őrtoronnyal az a baj hogy sokszor manipulatív és féligazságokat közöl. Félre vezető! Nem minden egyes esetben de sok ilyen van és bizony ez elég lehet ahhoz hogy hibás következtetést vonjon le egy kevésbé tájékozott ember.

Azzal szerintem te is nagyon jól tisztában vagy hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról hogy mi is olvasható a Bibliában. A tudásuk lekorlátozódik ezzel kapcsolatban arra amit a családjuk révén ismertek meg és esetleg kiegészül azzal amit az iskolában és a környezetükben tanultak, hallottak róla.

"Tudod te is, mert ismered a Tanúk történelmét, hogy mindig is bibliakiadó és nyomtató szervezet voltak a kezdetektől fogva, az ÚVF előtt számos bibliafordítást nyomtattak milliós tételekben évtizedekig, pl, a King James-t, egészen 1992-ig."

Nem vedd zokon de akkor nem vezérelte őket a szellem más egyházak által használt fordítást adtak ki? szinte hihetetlen.

Személyes véleményem az hogy kár hogy abba hagyták!

"Butaság azt mondani, hogy a Tanúk hitnézetei az ÚVF-ből vannak. A Szentírás szent, egy és oszthatatlan, és azt Isten szavaként tisztelték mindig is a Bibliakutatók és Jehova Tanúi."

Én ilyesmit nem is állítottam s tudtommal senki sem. Sőt hozzá tenném hogy az ÚVF-t olvasgatva a Királyság teremben ülve az olvasottak hatására értettem meg valamit.

ApCsel 1:1-8

S akkor jöttem rá hogy hogy valami nem stimmel! De a helyzet az hogy az ÚVF a tanulmányozás és a sok esetben mantrázáshoz hasonló összejövetelek bizony félre vezethetik az egyszerű emberek könnyedén. De azokat is akik pezsgőbb szellemi képességek birtokában vannak!

2017. febr. 18. 09:18
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kerdezo!

A szemelyes sertetsegedhez hatalmas bosszu tarsul. Oszinten sajnallak, hogy ennyire elvakult lettel. Annak ellenere, hogy mar nem vagy Jehova Tanuja, gondolom Istenben meg hiszel? Ha pedig hiszel, akkor hol van az beloled az a szeretett amit Jezus mondott!

Lukacs6:27,28.

En pedig azt mondom nektek, akik figyeltek, hogy szeresetek ellensegeiteket, tegyetek jot azokkal akik gyulolnek titeket, algyatok azokat akik atkoznak bennetek, imaddkozzatok azokert akik bantanak titeket"

Jehova Tanui ellen lobbizol?

-keresztenynek vallod magad?

A neved pedig nem adod hozza?

Nem vall batorsagra a modszered!.

Hatulrol tamadsz, kritizalsz, lazitasz.!

Vagy ennyire maganyos vagy? Sajnalom, hogy ennyire taplalod magadba a sertetseget!

2017. febr. 23. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!