Jehova Tanúi, tényleg még mindig elhiszitek a Vezető Testületnek azt az állításást, hogy a világ a Sátáné?
Egy "gyöngyszem"található az Őrtorony folyoíratban /2oo6 január 15., 30. oldal, 20. bekezdés/ ami így szól:
"Úgy ’állunk ellen az Ördögnek’, hogy szilárdan szembeszállunk vele, valamint ragaszkodunk a Biblia irányadó mértékeihez és igazságaihoz. A világ összhangban van Sátánnal, hiszen Sátán az istene (2Korintusz 4:4)."
-A fent említett ideológ demagógusok örömmel rágalmazták mindazokat akik nem álltak ellen és nem vágtak vissza a rágalmazásoknak és a vádaskodásoknak.Ily módon eljútottak arra a pontra,hogy megengedhették maguknak,hogy a világot is rágalmazhassák szabadon.
Mint ahogy olvashatjuk fent is; "A VILÁG ÖSSZHANGBAN VAN A SÁTÁNNAL".
De tényleg így lenne?
Nincs kivétel?
Kétlem!-mert ha így lenne akkor többet senki nem térne meg, senki nem vállalná a kereszténységet,senki nem szökne meg tőle,mindenki őtet imádná, senki nem segítene embertársán, senki nem imádkozna a másikért, azok akik a rabjai nem akarnának megszabadulni tőle, de ez a sok sok ember még csak nem is ért egyet vele! Mindannyian olvassák a Bibliát, imádkoznak, és mindannyiukban ott van az üdvösség reménye és azon törekednek,hogy minél távolabb kerüljék el őt.
Szabad e ilyen aljas módon hazudni?
És,hogy lehet teljes mértékben elfogadni és egyetérteni anélkűl,hogy ráébredjen az ember a valóságra?
Sajnos az őrtorony szektába minden lehetséges, és azért lehetséges mert az a szokásuk van,hogy szeretnek túlozni és tudják,hogy a "VILÁG" nem veszi komolyan őket és ezért ezek a rágalmazók nyugodtan reklámozhatják magukat és ily módon a gyávák majd bátraknak tűnnek.
Azt még el szeretném mondani,hogy ezek az önjelőlt hamis próféták, a 90-es években még azt énekelték a gyülekezetekben,hogy a sátán táborában nincs harmónia,(159 ének Béke ami jó létünk/1 versszak "Sátán mellett béke nincs"/ 1992 kiadás) de mára már ez az ének is eltűnt könyvestől szem elől mint annyi de annyi másminden is a sok megvilágosodás után.
Hogy miért szabadultak meg ettől az énektől?
Azért mert ez is ellent mond a mostani hazugságaiknak!
Jehova Tanúi én már számotokra nem vagyok a testvéretek de én még mindig annak tartalak benneteket,és a szívem mélyén aggódom értetek mert tudom,hogy ott van az a szem ellenző amit nektek nem szabad levenni és ez vezet majd titeket a kárhozatba.
Tényleg nem veszitek észre,hogy ha a világ a sátáné akkor a szervezet is az ővé?
Az Őrtorony falain kívűl rengeteg jó ember vár rátok és imádkozik értetek, és tárt karokkal várnak, és nap mint nap kűzdenek a sátán ocsmányságai ellen, azért,hogy az olyanoknak mint amilyen én is voltam és amilyenek tik is vagytok bemutathassák az igazi Úr Jézus Krisztust.
Nem azt a jézus másolatot amit a szervetzet mutat meg nektek hanem azt a JÉZUST aki még az istenségét is képes volt letenni(Fil.2:6-8) azért,hogy nekünk mindannyiunknak öröük élete legyen.
És a Sátánnak csak annyi hatalma van amennyit Ő megenged neki.
Kérdező:"szabad-e ilyen aljas modon hazudj"?
Szabad-e ilyen aljas modon rágalmazni.
Hát látszik,hogy kiközösített vagy,müveletlen szellemi félsze.
A kérdésed nem kérdés,hanem rágalom,hazugság siquib,utcai.
A kérdésed alja az oldalnak,meg az emeriség ucsuja.
Ezzel a mentalitással nem,hogy Tanu még Sátánista sem lehetsz,mert egy derogált,szellemi inkvizítor vagy.
A fő tárgya a kérdésednek,hogy a Földet most ki uralja?
Jézus azt mondta "ime jön a föld istene de énbennem nincs semmije"
Jelenések:"Jaj a földnek és a rajta lakóknak,mert levetteték a Sátán őhozzájuk,aki tudja,hogy kevés ideje van"
Még több tiz ilyen verset tudnék irni,de úgysem tudod felfogni,ami igazolja,hogy a földet(világot)a Sátán uralja.Ugyanis az ilyen méreten aluliak,a makacsságuk miatt nem fogják fel,annál inkább a rágalmazást.
Vidiripi
"Hát látszik,hogy kiközösített vagy,müveletlen szellemi félsze.
A kérdésed nem kérdés,hanem rágalom,hazugság siquib,utcai.
Ezzel a mentalitással nem,hogy Tanu még Sátánista sem lehetsz,mert egy derogált,szellemi inkvizítor vagy."
Miért kell ilyenek írnod? Nem értem hogy neked miért nincs békességed ,nyugalmad!
Vagy úgy érzed hogy üres a bensőd és kétségbe esetten próbálod azt megtölteni valamivel? Túlterhelt lelked keresi a kiutat azt jelzi hogy szükséged van valamire de te magad sem tudod hogy mi az!
Mit szólnál Isten békességéhez? A feszültséged az ürességet cseréld fel Isten békességével!
- Menj Jézushoz
- Lépj vele kapcsolatba!
- Hagyd hogy megváltoztasson! Szabad akaratodból a te döntésed által kell elengedni mindent és átadni neki. Máté 11:28-30
Ez az ajándék ingyen van. Csak el kell fogadnod!
62.Nagyo megváltoztál,voltál még ilyen,de időközönként megváltoztál negativ irányba.Amit irsz most nem rosszalom,de nem tudom Meddig tart.Csak igy tovabb!
Azonban a kérdezőnek is irhatnál egy pár biztatot amenyiben nem te vagy.
A határtalan hazugságot és vádat aminek nincs alapja,tartsa meg magának,mert gondolom a hamis vád neked sem hoz örömet,mindhogy te is illettél vele éngemet.
Ha a kérdésben nem látod a rosszindulatú hamis vádat,jobb ha nem is szólsz bele.
De ha látod őt szolitsd meg.
Tisztelettel.
Vidiripi
"Amit irsz most nem rosszalom,de nem tudom Meddig tart.Csak igy tovabb!"
És téged mi tart vissza abban hogy megváltozz?
"Azonban a kérdezőnek is irhatnál egy pár biztatot amenyiben nem te vagy."
Te miért nem írsz a kérdezőnek ilyesmit? Te is megtehetnéd csak rajtad áll!
"A határtalan hazugságot és vádat aminek nincs alapja,tartsa meg magának,mert gondolom a hamis vád neked sem hoz örömet,mindhogy te is illettél vele éngemet."
Nem emlékszem hogy téged vádoltalak volna. Arra meg végképp nem hogy mindez hamis lett volna. Mivel ha hamis lett volna akkor az már kiderült volna!
"Ha a kérdésben nem látod a rosszindulatú hamis vádat,jobb ha nem is szólsz bele."
A kérdésbe nem is szóltam bele egyetlen szóval sem. Egyébként az általad látott rosszindulatú vád talán nem is az. Mindössze kíváncsiságból kérdezem hogy tényleg megvizsgáltad alaposan a kérdést?
Azért kérdezem ezt hogy megnézted e más fordításokban is az ide vonatkozó igéket ,mert az sokkal tisztább képet festhet erről a dologról! De ha jól gondolom csak és kizárólag az ÚVF-t használod.
- De olvasva egy másik fordításban talán te magad is felismered hogy miről is van szó!
1János 5:19 Tudjuk, hogy mi az Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalma alatt nyög.
(Ravasz László fordítás)
"De ha látod őt szolitsd meg."
Miért is kellene nekem megszólítanom?
64.Azt jelenti,hogy nem olvastad a fő kérdést és az én 61-ben lévő feleletemet amit idéztem Jézustol és a Jelenésekből.És ott azt irja ,hogy avilág Sátán hatalmában van és erről nem mindenapi modon beszél.
Mondod miért szólj te neki?Azért mert ha nekem szoltál miért nem szólsz neki is?Nem kell részrehajló lenni vagy pártoskodni,különösen egy ilyen aljas provokáló kérdés feltevőivel.
Vidiripi
"Azt jelenti,hogy nem olvastad a fő kérdést és az én 61-ben lévő feleletemet..."
Dehogy nem olvastam a fő kérdést! (Jehova Tanúi, tényleg még mindig elhiszitek a Vezető Testületnek azt az állításást, hogy a világ a Sátáné?"
És olvastam a 61. kommentet is amit te írtál!
"Mondod miért szólj te neki?Azért mert ha nekem szoltál miért nem szólsz neki is?"
Neki azért nem szólok mert nem írt olyanokat mint te! "Hát látszik,hogy kiközösített vagy,müveletlen szellemi félsze."
- Ezekről nem is beszélve!
"A kérdésed nem kérdés,hanem rágalom,hazugság siquib,utcai.
Ezzel a mentalitással nem,hogy Tanu még Sátánista sem lehetsz,mert egy derogált,szellemi inkvizítor vagy."
Személyeskedsz! De miért is?
"Nem kell részrehajló lenni vagy pártoskodni,különösen egy ilyen aljas provokáló kérdés feltevőivel."
Újfent kérdezem hogy miért nincs békességed? Túlterhelt lelked nem talál megnyugvást? Ismét felhozom hogy Isten békessége kapjon helyet az életedben!
De ismét kérdezem! Miért is kellene nekem megszólítanom? Hiszen te már megteteted! Megjegyzem te sétáltál bele a csapdába. Hiszen írásod szerint tudtad jól hogy a kérdés provokáció és ennek ellenére te még is csak reagáltál rá. De akkor miért is tetted? Sőt tovább fokozza a helyzetet hogy egyértelműen leírod azt hogy a kérdező kiközösített! Tehát te még ezt is tudod és még is ennek ellenére írsz neki. Miért is? Ez a cselekedeted akkor mi is?
66.Tévedtem amikor azt mondtam,hogy pozitiv irányba változtál,ugyanis a pártoskodást a legnyilvánvalóbb formáját választottad.Miközben az én hibáimon lovagolsz a másik hibáját meg sem emlite.Erre azt is joggal mondhatom ugyanolyan vagy mint a kérdező,ha tényleg nem te vagy egy másik fiokrol.
Köszönöm a kioktatást(tanítást)de vissza kell utasitsam és ha szükségem lessz, akkor majd egy őszinte embert meghalgatok.
Az aki magában nem érzi a pártoskodást,ne adjon tanácsot,mert a tanács is olyan amilyen ő.
Vidiripi
"Tévedtem amikor azt mondtam,hogy pozitiv irányba változtál..."
Velem is előfordul hogy tévedek!
"...,ugyanis a pártoskodást a legnyilvánvalóbb formáját választottad."
Te próbáltál utasítgatni. De engem te ne utasíts! Nem barátkoztunk össze hogy ezt megtehesd. Majd akkor ha esetleg összebarátkozunk de addig nem!
"Miközben az én hibáimon lovagolsz a másik hibáját meg sem emlite.Erre azt is joggal mondhatom ugyanolyan vagy mint a kérdező,ha tényleg nem te vagy egy másik fiokrol."
Hát ha az írásom alapján nem ismersz meg annak ellenére hogy már igen csak sok kérdésnél írtunk egymásnak akkor csak sajnálni tudlak. Érdekes hogy én egyből tudtam hogy te ki vagy! Figyelsz te egyáltalán az emberekre? S ha úgy érzed hogy hibáztál akkor miért nem javítod ki a hibádat?
"Köszönöm a kioktatást(tanítást)de vissza kell utasitsam és ha szükségem lessz, akkor majd egy őszinte embert meghalgatok."
Tévedésben vagy! Ez nem tanítás volt. Én kérdéseket tettem fel neked pontosan úgy ahogyan azt máskor is tettem. De szokásodhoz híven sem akkor sem most nem válaszoltad meg a kérdéseket!
"Az aki magában nem érzi a pártoskodást,ne adjon tanácsot,mert a tanács is olyan amilyen ő."
Milyen tanácsot adtam én neked? Kérlek tedd már meg hogy megmutatod mert én nem tudom mire gondolsz!
68.Miért jösz ilyen körmönfont módszerekkel?
Nincs más dolgod?.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!