Reformátusoktól kérdeznék: hogyan viselkedjünk egyes emberekkel?
Kedves kérdező!
"Sokszor úgy érzem, hogy annyira jelentéktelen vagyok ahhoz, hogy bármennyire is javítani tudjak ezen a helyzeten a világban,.."
Ezt ne tedd!-ezt már megtette Jézus helyetted.
A Te dolgod az,hogy fogadj el mindenkit olyannak amilyen, és igen imádkozz érettük! Mást úgysem tehetsz mert mindenkinek megvan a saját keresztje amit végig kell cipelnie az élete útján.
Neked az a dolgod mint keresztény, hogy vesd el a magot(igét) és mutass példát az életeddel, a többit meg bízd Istenre.
Tapasztalatból mondom, hogy néha egyetlen mondat is elég ahhoz,hogy valaki megtérjen.
Azzal,hogy töröd magad nemsokmindent fogsz elérni, fogadd el ezt a világot olyannak amilyen és találd meg a szépet benne.
Én csak ezt tudom ajánlani.
Egy Református.
Azért kérdeztem a gyónást, mert ha a katolikusokat lesi, akkor itt a gerenda szálka esete áll fenn.
Egyrészt magadban tegyél rendet. Amíg tökéletes nem leszel, addig nem szólhatsz meg mást. De sosem leszel az, benned is van még bűn.
Másrészt először a saját gyülekezeted tisztításáért imádkozz, ne másokat figyelj.
Ugye?
Hát ezek után miért bánnál velük másként, mint bármely más emberrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!