Kedves Jehova tanúi! Az 1000 éves királyság alatt, amit leéltek itt a földön mert jók voltatok, mi lesz veletek majd azután? Örökké fogtok élni a földön/mennyben vagy valahol máshol?
Már én mélyen szégyenlem magam amiért én is hozzájárultam a kérdésemmel, egy újabb jehova-tanús kérdéshez, de ezt muszáj volt megkérdeznem, úgyhogy tényleg nem provokatív a kérdésem, csupán kíváncsi vagyok, hogy a ti reménybiztos/teljes jövőtök miben áll, csupán ezer évben vagy pedig az örökkévalóságban?
Én személy szerint kereszténynek vallom magam és hiszem, hogy örök életem van és a mennybe kerülök, majd ha minden ujjá lesz teremtve, és a föld és a menny, újra egyesül, akkor mennyen/földön telik majd az örökkévalóságom az Úrban, ezúton is elnézést kérek amiért kicsit tébolyult léleknek tűnhetek amiért ilyenekben hiszek, de mivel ilyen téren nem tartok most jelenleg igényt arra, hogy oldalas igeszakasz/örtorony dogmákkal helyre állítsátok a hitemet a kérdés kapcsán, csupán arra szeretnélek tényleg kérni titeket, hogy egyszerű váloszakat írjatok az alap kérdésre vonatkozólag.
A rövid és velős/nem velős válaszokat előre is köszönöm, aki pedig ezek ellenére is ír legalább 2 oldalas válaszokat, azt az Isten áldja meg 100 gyerekkel.
Üdv.
KZitus áldjon meg az Isten, köszönöm!
Mintha ittam volna most egy hűsítő, pohár vizet.
:-)
Egészségedre.
Mindig lesz számodra egy pohár űdítő, hűsitő finom pohár viz :-)
Kedves Élő tanú barátnőm(barátom)
"Isten senkit nem fog szelektálás nélkül megfosztani az életétől.
Ez ellene menne az eredeti szándékának, már pedig amit eltervezett ha velünk vagy nélkülünk, de megvalósítja.
(Máté 24:22) 22 Bizony, ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem; de a választottak miatt megrövidíttetnek azok a napok.
Ahogy olvashatod, senki sem menekülhetne meg, olyan kemény események lesznek.
(Máté 24:21) 21 mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig; nem, és nem is lesz többé.
(Jelenések 7:14) . . .„Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a Bárány vérében.
(Zsoltárok 37:11) 11 A szelídek pedig öröklik a földet, És gyönyörködnek majd a béke bőségében."
Ez mind így is fog teljesedni hamarosan és eggyet is értünk ebben.
De az 1000 év alatt az igazak a menybe lesznek és az 1000 év után az újj Jeruzsálem a földre kerül arra amit Isten újjá teremt ahogy a Jelenésekben írva vagyon.
Az 1000 év megkezdése előtt Jézus véget vet mindennek és pusztává lessz a föld.
Természetesen az igazak öröklik a földet de csak az 1000 év után.
Kedves living.
"lesznek túl élők és ezt a Teremtő leíratta, Ők túl élik a nagy nyomorúságot,"
Ebben is eggyet értünk de vesd össze
1Thess 4:17 Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk.
"How Arrow nevű felhasználó válasza:
A Biblia sehol se írja hogy lessz élet a földön az 1000 év alatt."
Üdv! De írja, mutatom:
Jelenések
20,2 És megfogá a sárkányt, azt [rész 12,9. 2 Pét. 2,4.] a régi kígyót, a ki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,
20,3 És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy [vers 7.8.] kevés időre.
Ha van,a kit el tudna hitetni, akkor bizony élnek az emberek. A folytatás is ezt mutatja:
20,7 És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az [vers 3.] ő fogságából.
20,8 És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a [Ezék. 38,2.] Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse [rész 16,14.] őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.
Hacsak nem egy pillanat alatt népesedett be újra a Föld
Miért nem lehet néha mellőzni az okoskodást.. főleg, ha nyomatékosan megkér erre titeket a kérdező..
Meg amúgy szerintem nem ez az egyetlen poszt eddig, ami alá körmölitek ugyanazt a tartalmat már vagy 50x-re is..
Jel 19:21 A többiek pedig megöletének a lovon ülőnek kardjával, amely az ő szájából jő vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával.
Gondolod hogy Isten fog egy nagy lyukat furni a földbe és oda beledugja az ördögöt?
És mi lesz az angyalaival? Azok továbbá repkedni fognak?
A Biblia világosan tanítja hogy amikor Jézus visszajön az Övéit magával viszi a gonoszok elpusztulnak.
Ha nem lesz 1000 évig élet a földön akkor már világos is hogy miért lessz sátán megkötözve ami azt jelenti számára hogy nem lessz kit elhitessen.
Kedves Kérdező!
Érdekes egy ember vagy. Irsz egy negyed oldalt a kérdéseddel, majd azt várod, hogy egy-két szóval válaszoljanak. Nem kéne kötekedni az embertársaiddal. Mert szerintem erre megy ki az igyekezeted. Üdv: Judit!
Ismét szia
Ha megértjük miért teremtette Isten a földet, akkor azt is megértjük miért itt szeretne az ember élni(na nem ilyen körülmények között) - örökké.
Talán ebből a pár perces filmből megérted:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!