Kedves Jehova Tanúi elmélkedtetek már azon, hogy Jehova miért tíltja a szpiritizmust ha nincs "élet" a halál után?
5Móz 18:11-12
Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
Mint láthatjuk a Móz.18:11 négy kategóriába sorolja ezeket a tiltott tanokat.
1.Bűbájosok, boszorkányok, kuruzslók, sámánok akiknek különböző erők vannak birtokaikba.
2. Az ördöngösöktől tudakozók, ezek azok akik az ördög segítségét kérik.
3.Titok fejtők, ezek a jósok akik vagy a csillagokban keresik a válaszokat vagy pedig különbözó tárgyak segítségével josólgatnak.
4.És itt vannak a halott idézők akik bizony a halottakkal próbálnak komunikálni.
Ezeket a parancsokat nem lehet félre értelmezni mert nincs semmi értelme, hogy Isten valami olyanra adjon ki parancsot ami NEM létezik!
Isten parancsai határozottak soha nem kétértelmüek hanem annyira tiszták amennyire csak lehet, hogy mindenki számára érthetőek legyenek.
Pl mikor azt mondja, hogy "Ne Lopj"!- ez elég határozottnak tűnik és biztos nem úgy érti, hogy ne raboljunk ki bankokat hanem eyszerüen egy tűt se vegyél el senkitől mert bűnt követsz el.
Vagy mikor azt mondja, hogy "ne hazudj"!-biztos,hogy nem csak a nagy hazugságokra gondol hanem minden hazugságra, mert ha hazudsz akár egy kicsit is bűnt követsz el.
Tehát nincs boszorkányság,nincs sátánizmus,nincs jóslás és nincs a halottakkal való kommunikálás!
Rövidek és tömörek, de akkor miért tiltana valami olyant ami nem létezik!?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
Talán még egy Biblia verset írok,
(1Korintusz 15:20) 20 Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, ő, aki zsengéje azoknak, akik halálalvásba merültek.
A zsenge kifejezés, jelentése, hogy valamiben az első,
Pl.:termésben
Jézus volt az első, akit az Atyja vissza hozott a halálból, senki nem előzhette meg, mert az Ő halála az ami ehhez megnyitja az utat másoknak majd.
Ennél fogva, senki nem támadt fel a halálból semmilyen formában, s a feltámadás a Biblia leírása alapján is az Úr napján kezdődik.
Az Úr napja pedig a jelenések könyve alapján is egybe esik Sátán levettetésével, az utolsó napok kezdetével.
S elsőként azok támadnak fel akik Jézus társörökösei lesznek, a Földi örök életre való feltámadás pedig az ezer éves millenium időszaka alatt fog megtörténni,
Addig mindenki "alszik"
Szia
"Jehova miért tíltja a szpiritizmust ha nincs "élet" a halál után?" Azt, hogy a halál után nincsen "élet", azt pontosan tudja Isten, viszont azt a tanítást, hogy az ember nem hal meg, azt Sátán Ádámék idejétől próbálja elhitetni az emberekkel, többféle módon, és formában - sajnos eléggé sikeresen. Ezért vált szükségessé, hogy a mózesi törvényben, amelyet idéztél Isten büntetés terhe mellett tíltsa a jóslás, halottidézés, vagy is gyűjtőfogalomban a spiritizmus minden formáját.
A jóslás minden formája – bárhogyan nevezzék is – éles ellentétben áll a Szent Bibliával, és aki ilyet gyakorol, az nyíltan ellenszegül annak. Jehova Mózes által többször is szigorúan figyelmeztette Izraelt, hogy ne vegyék át más nemzetek jóslási szokásait: „Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez. Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos Jehovának; és az ilyen utálatosságok miatt űzi el őket Jehova, a te Istened előled” (5Mózes 18:9–12; 3Mózes 19:26, 31)
Ám az ismételt parancsok ellenére a hitehagyottak dacoltak Jehovával, és nemcsak a közemberek, mint amilyen az én-dóri asszony, hanem hatalmas királyok is, mint Saul és Manassé, vagy Jezabel királyné (1Sám 28:7, 8; 2Kir 9:22; 21:1–6; 2Krón 33:1–6).
Kedves 9-es válaszoló!
Az a baj, hogy nem igazán sikerül megértetnünk egymást.
Te erre fekteted a hangsúlyt;
[HALOTT IDÉZÉS]
én meg erre;
[ÉLET A HALÁL UTÁN]
Én sem tagadom, hogy a gonosz embereket használ fel,hogy megtévesszen másokat.
Rengeteg módszere van amivel ezt el tudja érni pl, Quia tábla,inga,varázs gömb,szeánszok meg még ki tudja,hogy mennyi minden van a tarsojában.
De mindez az Ezo kategóriába tartózik, és én azért tettem fel a kérdést a vallás kategóriába mert engem nem érdekelnek az okkultizmus tanai, de ez még nem azt jelenti,hogy nem hiszek abban,hogy a démonok,gonosz szellemek nem tevékenykednek ilyen módszerekkel.
Tehát a kérdésemben fektetett hangsúly inkább azon van,hogy "létezik e a halál utáni élet", és nem azon,hogy hiszek vagy sem a halottidézésben.
Üdv
Kedves living vitness!
"Saulnak az egyik démon jelent meg mint ha Sámuel lett volna."
Tényleg úgy gondolod,hogy ezek egy démon szavai?
1Sám 28:17-18
"És a szerint cselekedett az Úr, a mint ÁLTALAM megmondotta vala: elvette az Úr a királyságot a te kezedből, és adta azt a te társadnak, Dávidnak.
Mivel NEM HALGATTÁL AZ ÚRNAK SZAVÁRA, és nem hajtottad végre az ő felgerjedt haragját az Amálekitákon: azért cselekszik most így veled az Úr."
Tényleg azt hiszed,hoy ezek egy démon szavai?
Miota beszél ilyen tisztelettel egy démon az Úrról?
Találhatunk a Bibliában még ilyen tisztelet tudó szavakat a szájából?
És honnan tudta az a "démon",hogy Saul is és a fiai is másnap meghalnak, talán Isten tudatta vele tervét?
"Ennél fogva, senki nem támadt fel a halálból semmilyen formában..."
Itt újból tévesek az információid;
Mt 17:1-4
"És hat nap mulva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvivé őket magokban egy magas hegyre.
És elváltozék előttök, és az ő orczája ragyog vala, mint a nap, ruhája pedig fehér lőn, mint a fényesség.
És ímé megjelenék ő nékik Mózes és Illés, a kik beszélnek vala ő vele.
Péter pedig megszólalván, monda Jézusnak: Uram, jó nékünk itt lennünk. Ha akarod, építsünk itt három hajlékot, néked egyet, Mózesnek is egyet, Illésnek is egyet."
Úgy látszik,hogy a prófétáknak ez mégis valahogy sikerülni szokott.
Pál apostol meg egészen jól kifejti;
2Kor 5:1-2
"Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben.
Azért is sóhajtozunk ebben, óhajtván felöltözni erre a mi mennyei hajlékunkat;"
Fil 1:23-24
"Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb;De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek."
Köszönöm a válaszokat!
Üdv
Kedves Kérdező.
Az egy látomás volt, nem támadt fel sem Mózes sem Illés.
Jelenlétük az elváltozási látomásban tehát jelképes.
Ellenben ellent mondana a Bibliában leírt vers, hogy Jézus volt az első, aki vissza kapta az életét és annak is, hogy senki nem mehet az égbe csak aki onnan jött.
S sem Mózes, sem Illés, sem senki nem jött az égből Jézuson kívül.
Mózes és Illés prófétai jelentőségű személy. A Törvényszövetség közvetítőjeként Mózes Jézust árnyékolta elő, az új szövetség Közvetítőjét
Illés pedig Keresztelő Jánost, a Messiás előhírnökét árnyékolta el
ezek mélyebb értelmezésű dolgok, s ennek megértéséhez, alapos és mély kutatás fontos, ezért ezt nem fogom most részletezni.
Mivel Mózesre és Illésre is kiáradt Krisztus dicsősége, ez a két hűséges tanú kétségkívül azokat jelképezi, akik Jézussal együtt uralkodnak majd a Királyságában.
Az az értelmezés, hogy Jézusnak társuralkodói vannak, összhangban van azzal a látomással, melyben Dániel prófétának volt része a trónra emelt Messiásról. Dániel látta, hogy „egy emberfiához hasonló valaki . . . időtlen időkig tartó” uralmat kap ’az Öregkorútól’, azaz Jehova Istentől.
„A királyságot, uralkodói hatalmat és az egész ég alatt lévő királyságok fenségét a legfőbb Úr szentjeiből álló népnek adták” — írja
több mint öt évszázaddal az elváltozás előtt Isten nyilvánvalóvá tette, hogy bizonyos ’szentekre’ is kiárad majd Krisztus királyi fensége.
Őrájuk utal Pál apostol, amikor ezt mondja: „Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel együtt arról, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: igen, örökösei Istennek, társörökösök pedig Krisztussal, feltéve, hogy vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk”
A Jelenések könyvében Jézus kijelenti: „Aki győz, annak meg fogom engedni, hogy leüljön velem a trónomra, ahogy én is győztem, és leültem az én Atyámmal a trónjára.” Ez a feltámasztott 144 000 ’győztes’ Jézussal együtt az egész föld felett fog uralkodni
Milyen piszok ez a Biblia, hogy elfelejti közölni, hogy az csak egy látomás volt és több ezer évet kellett várni, míg Isten végre képes volt egy szervezeten keresztül elmondani, hogy idáig mindenki tévedett. :)
Azért nem kicsi önhittség kell ilyen állításhoz ám.
Tiltja, mivel egy sokkal közvetlenebb kapcsolat alakul így ki, mint a puszta hit által. Itt megjelenik a fizikai tapasztalás is gondolom, ami azért a fizikai világban üti a pusztán hit általi"tapasztalást", vagyis inkább tapasztalás szerű érzetet.
Jehova nevű entitás legyen akármi is helyébe lép az akkortájt létező misztikumot képviselő folyamatoknak, módoknak mint lehetséges egyetlen választható jó út.
Kedves KZitus, Kedves living witness (és más tanuk)!
Ezeket az igéket hogyan magyarázzátok (vagy helyesebben kérdezve, hogyan magyarázták nektek)?
Máté 22:23-33
Ugyanazon a napon menének hozzá a sadduczeusok, akik a feltámadást tagadják, és megkérdezék őt,
Mondván: Mester, Mózes azt mondotta: Ha valaki magzatok nélkül hal meg, annak testvére vegye el annak feleségét, és támaszszon magot testvérének. Vala pedig minálunk hét testvér: és az első feleséget vevén, meghala; és mivelhogy nem vala magzata, feleségét a testvérére hagyá; Hasonlóképen a második is, a harmadik is, mind hetediglen. Legutoljára pedig az asszony is meghala. A feltámadáskor azért a hét közül melyiké lesz az asszony? Mert mindeniké vala. Jézus pedig felelvén, monda nékik: TÉVELYEGTEK, mivelhogy NEM ISMERITEK SEM AZ ÍRÁSOKAT, SEM AZ ISTENNEK HATALMÁT. Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben. A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok-é, a mit az Isten mondott néktek, így szólván: ÉN VAGYOK AZ ÁBRAHÁM ISTENE, ÉS AZ IZSÁK ISTENE, ÉS A JÁKOB ISTENE; AZ ISTEN NEM HOLTAKNAK, HANEM ÉLŐKNEK ISTENE. És a sokaság ezt hallván, csodálkozék az ő tudományán.
János 8:51-56
Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké. Mondának azért néki a zsidók: Most értettük meg, hogy ördög van benned. ÁBRAHÁM MEGHALT, a próféták is; és te azt mondod: Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké. Avagy nagyobb vagy-é te a mi atyánknál Ábrahámnál, aki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat? Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, aki dicsőít engem, akiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek, És nem ismeritek őt: de én ismerem őt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem őt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem őt, és az ő beszédét megtartom. ÁBRAHÁM A TI ATYÁTOK ÖRVENDEZETT, HOGY MEGLÁTJA AZ ÉN NAPOMAT; LÁTTA IS, ÉS ÖRÜLT. ...
Úgy tűnik, a szaduceusoknak nagyon hasonló volt a problémájuk a feltámadás kérdésével kapcsolatosan, mint ma a tanuknak...
Jézus válaszol nekik. Jézus válasza ma is ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!