Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Cigizés ellen van valami igei...

Cigizés ellen van valami igei támogatás az Istentől?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagy dohányos, de úgyérzem hogy jobb lenne letenni, de nem megy. A probléma ott kezdődik általában, hogy van az a bizonyos érzés nikotin hatására bennem, ami úgymond felszabadít, és amíg ez a 'felszabadult-érzés' nincs meg bennem, addig kedvtelen vagyok.. nincs kedvem imádkozni, bibliát olvasni, vagy bármilyen módon is közeledni Isten felé... viszont amint elszívok akárcsak egy szál cigit is, mintha az élet megnyílna számomra.

12 éves korom óta cigizhetek.. most vagyok 23.

2017. febr. 3. 10:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az eggyik ismerősöm úgy szokott le a dohányzásról,hogy legelőször imában kérte Istent,hogy segítsen neki ,adjon erőt neki ahhoz,hogy képes legyen leszokni a dohányzásról.

Ezután minden alkalommal,mielőtt rágyújtott volna a cigarettájára,elmondta ,hogy mennyire utálja a cigarettát.Utána elszívta a cigarettát.Minden dohányzás előtt elmondta,hogy utálja a cigarettát,és elszívta.

És ez így ment négy hónapig.A negyedik hónap után kezdte érezni,hogy nem kívánja már úgy mint azelőtt.Egyre kevesebb cigaretta fogyott el neki naponta,míg végül sikerült teljesen elhagyni a dohányzást.

2017. febr. 3. 21:06
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem fokozatosan csökkentsd, és csatlakozz valamilyen támogató klubhoz, ahol más cigiről leszokni akaró emberek vannak.

De készülj fel rá, hogy így is nehéz lesz, mert a cigi erős függőséget okoz. Ha van valami olyan tevékenység, amit szívesen csinálsz, és elvonja a figyelmedet a megvonási tünetekről, akkor foglalkozz azzal. Persze nem azt mondom, hogy valami más függőségbe menj bele, mint pl. szexfüggőség, italozás vagy túlevés.

A történelem folyamán Istennek sokkal keményebb elvárásai is voltak emberektől, mint leszokni a cigiről. Gondolj például az első néhány században élt keresztényekre, akiktől Isten elvárta, hogy akkor se tagadják meg Jézust, ha ezért keresztre feszítik, elégetik vagy vadállatokkal tépetik szét őket.

Elolvashatod a Zsidók 11. fejezetét is, ha akarsz inspirációt olyan példákból, akik nehéz helyzetekben jól döntöttek a hitük miatt.

Vagy a Máté 26:36-46-ig arról szól, hogy Jézus hogyan küzdött meg azzal, hogy ne az érzéseit kövess, hanem Isten akaratát és azt, ami helyes.

2017. febr. 3. 22:41
 13/18 anonim ***** válasza:

"Abban a dologban, ami végett szóltál nékünk az Úr nevében, nem hallgatunk reád; Hanem csak azt cselekesszük, amit mi a mi szánkkal fogadtunk, hogy füstölő áldozatot viszünk az ég királynéjának, és néki italáldozattal áldozunk, miképpen cselekedtünk mi és a mi atyáink és a mi királyaink és a mi fejedelmeink Júda városaiban és Jeruzsálemnek utcáin, mert akkor beteltünk kenyérrel, és jó dolgunk volt, és semmi rosszat nem láttunk. De amióta nem áldozunk többé az ég királynéjának füstöléssel, és nem viszünk néki italáldozatot: mindenben szűkölködünk, és fegyver és éhség miatt emésztetünk." (Jer 44,16-18)

Egyébként hasonló cipőben jártam anno. Napi két és fél doboz cigarettát szívtam, és nagyon abba akartam hagyni, de tehetetlen voltam bármit tettem, vagy akartam. Én kb. tizennégy éves korom óta dohányoztam rendszeresen, kb. húsz évesen tudtam meg, hogy bűn, huszonhárom voltam, amikor megtértem, de csak harmincegy éves koromban tudtam abbahagyni végleg. Úgy szabadultam meg a cigitől, hogy egy Szekeres György nevű presbiter kézrátétellel imádkozott értem az Úr Jézus Krisztus nevében, miután megígértem, hogy mihelyt hazaérek, az összes birtokomban levő cigartettát megsemmisítem. Nem is gyújtottam rá többet - legnagyobb meglepetésemre -, mintegy fél évig. De ekkor megkísértett a cigaretta, és rágyújtottam egyre. Szinte hallottam a zár kattanását, ahogy újra kötelékbe kerültem. Mindent megtettem, hogy megszabaduljak, egy kivételével: nem akartam visszamenni ahhoz az emberhez, akin keresztül egyszer már segített az Úr. De nem is szabadultam meg a dohányzástól addig a napig, amíg meg nem aláztam magam, és vissza nem mentem ugyanahhoz az emberhez, aki megint imádkozott értem, és azóta szabad vagyok, nem sóvárgok a cigaretta után, hanem ha véletlenül rám száll a cigifüst, akkor undort érzek. Ennek már több, mint tizennyolc éve.

2017. febr. 4. 02:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Szia !

Isten az ellenségedtől megszabadít, a barátodtól nem.

Amig meg nem gyülölöd ezt a egészségkárosító szenvedélyt nem fog tudni megszabadulni.

Jársz gyülekezetbe ? Ha igen ott kérj segítséget és imát !

2017. febr. 7. 05:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Igaz,nekem nem cigis sztorim van,de pont itt derült ki számomra,hogy az ember bárminek lehet a függője sajnos. Én nagyon sokáig napi szinten több energiaitalt is megittam,mikor megtértem volt egy kis bűntudatom is mellette,de csináltam. Azt mondták a gyülekezetemben,hogy ez önmagában nem bűn,de függőség,és elmondták azt a verset,hogy "mindent szabad nekem,de nem minden hasznos" és,hogy "ne váljak semminek a rabjává". Oké,mondom,akkor abbahagyom. Arra jöttem rá azóta,hogy nem az tartott ébren,előtte se aludtam el sehol,csak később magyaráztam be magamnak,hogy enélkül bizony el fogok aludni,és az agyam ráállt erre,egyszerűen csak vissza kellett állítani. Te sem a cigi hiánya miatt vagy kedvetlen,csak miután elkezdted,ez rögződött beléd,hogy nélküle nem lenne jó. Ha huzamosabb ideig letennéd,szinte fel se tűnne,és nem kívánnád. :) Anyám cigizett,több mint 30 évig,és sitty-sutty letette,egyik nap eldöntötte,hogy nem cigizik többet,és nem is teszi azóta sem,és ennek már több éve. Nem lehetetlen :)
2017. márc. 5. 14:33
 16/18 anonim ***** válasza:
"Az igék nem segítenek". A kérdező vallásos. Neki bármily meglepő, az igék segítenek. Azért is írta ki a kérdést, hogy extra motivációkat kapjon.
2017. ápr. 15. 15:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Olvastam a hozzászólásokat. Hitről rizsáztak neked "csak hinned kell hogy segít" bla bla...

Nem!

Először is a szíveden keresztül kell kérned Istent, hogy vegye el a cigi utáni vágyat.

Szóval már alapból,amit a sziveden keresztül kérsz, abban hit van...de ezek semmit sem tudnak csak ismételgetni, mint a papagájok. Nem látják az összefüggéseket.

Inkább abban higyj, hogy boldog tudsz lenni dohànyzás nélkül is. Lásd magad így.

Majd adj hálát az úrnak az ima után. Sajnos tudom miről beszèlsz. Átkozom a napot, amikor rászoktam, de áldom amikor letettem.

2017. máj. 6. 07:38
 18/18 samara20000 válasza:

Akarat kell hozzá és nem isten.

Vagy leteszed vagy megdöglesz

2017. máj. 13. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!