Mit tegyek a kenyszergondolatok ellen? Mi a szentlelek karomlasa?
Szentlélek káromlásának például azt mondanám, amikor annak ellenére, hogy a Bibliában névvel illetik, Isteni személyként beszélnek róla, valaki mégis mindenáron csak egy személytelen erővé akarja degradálni.
Kényszergondolatok alatt viszont mit értesz?
A kényszergondolat valószínűleg már csak természetéből adódóan sem nagyon tud a te bűnöd lenni véleményem szerint; sokkal inkább kísértés, vagy valamilyen szinten elnyomás/zaklatás az, ami kényszergondolatokként (pl. Istenkáromló gondolatokként jelentkezik).
Mondj ellent tudatosan Jézus nevében az ilyen akaratlan, akaratoddal szembemenő gondolatnak; tagadd meg ezeket a gondolatokat, mint akaratod ellen való gondolatokat, Jézus nevében; és a gondolatoktól való szabadulásért is imádkozhatsz.
Mivel a szent szellem Istentől ered, és ez a tevékeny erő elválaszthatatlan tőle, Jézus valóban kijelenthette, hogy létezik „a szellem elleni káromlás”, ami a Biblia alapján megbocsáthatatlan bűn
Az az eset, amely kapcsán Jézus erről a megbocsáthatatlan bűnről beszélt, rávilágít, hogy a szellem elleni káromlás nem más, mint szembeszegülés Isten szellemének a tevékenységével.
. Ennek hátterében nem megtévesztés, emberi gyengeség vagy gyarlóság áll, hanem tudatos, szándékos ellenszegülés. A farizeusok a saját szemükkel látták, hogy Jézus Isten szellemével hajtott végre jótetteket, mégis önző okokból Belzebubnak, Sátánnak, az Ördögnek tulajdonították ezt az erőt, ennélfogva káromolták Isten szent szellemét
Téged is áldjon Isten és tartson szeretetben és békességben!
Itt senki nem káromolja a szentlelket, te sem.
Nem értek egyet azokkal, akik szerint már az is kimeríti a Szentlélek káromlás fogalmát, ha a Szentlelket Istentől jövő személytelen erőnek telkintjük. Viszont ha mégis igazuk van, akkor minden olyan JT-ból kijövő megtért kereszrénynek annyi, beleértve persze magamat is. Én ettől azért irgalmasabbnak gondolom Istent.
A Szentlélek káromlása nem olyan, mint egy "sima" Istenkáromlás. A Szentlélek káromlása az Isten látható működésének, annak egyértelmű bizonyítékainak tagadását jelenti. Erről Jézus egyszer beszél, konkrétan egy csoda kapcsán. A farizeusok azt állították, hogy az ördög segítségével űz ördögöt, noha tudhatták, hogy ez képtelenség.
Szentlélek káromlást persze nem csak így lehet elkövetni. Ha például valaki a nagyon bűnös emberek a keresztény hitnek köszönhető látványos megváltozását, megtérését az Ördögnek tulajdonítja, vagy szimplán csak hülyeségnek/ostobaságnak tekinti, hogy ne kelljen megtérnie, az bizony Isten nyilvánvaló jelenlétének és működésének a tényét tagadja, vagyis Isten Lelkét káromolja. A Szentlélek, a Paraklétosz az, aki meggyőzi a világot a bűnről és az igazságról. (Jn 16,8) Aki ennek ellen áll, az elkárhozik.
A Szentlélek káromlása tehát éppen azért megbocsáthatatlan, mert a nyilvánvaló bizonyítékok megátalkodott tagadását jelenti, amire nincs és nem is lehet bűnbocsánat, mert nem jóhiszemű tévedés áll mögötte, hanem gonosz megtérni nem akarás.
Látom már nem mostani a kérdés, de azért válaszolok rá.
Én is kényszerbeteg vagyok, szóval tudom, miről beszélsz. Úgy védekezhetsz ellenük a leghatékonyabban, ha felkeresel egy pszichiátert. Ő majd eligazít. Amit pedig én tudok javasolni: fogadd el ezeket a gondolatokat, hagyd, hogy átáramoljanak az agyadon, de ne kapaszkodj beléjük, ne higgy nekik és ne vedd őket komolyan! Ezek nem igaziak, nem a saját gondolataid, hanem a kényszer szórakozik veled.
28/N/ocd-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!