Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek-e Isten létében?

Hisztek-e Isten létében?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta zavar, hogy nem tudom eldönteni mit higgyek. Vannak pillanatok mikor már majdnem depresszióba esem ezen kérdés miatt. Kérlek titeket, hogy fejtsétek ki véleményeteket.

#Isten #depresszió #hit #valós-e #Van-e Isten?
2017. jan. 30. 19:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én hiszek és megvagyok győződve hogy van. Hisz ő ott van mindenütt a világon. ÉS annyiszor hangsúlyoztam már hogy őt nem lehet látni. Hitünknek , a hitnek ez az lapja. Hiszem de nem látom. Ezáltal a hit összefonódik a reménnyel. Hiszek és Remélek Istenben.
2017. jan. 30. 22:28
 12/22 imakommandós ***** válasza:
Igen van Isten, és meg is jelent közöttünk testben aki a mi bűneinkért halálra is adatott. Sokan hisznek benne. Őt hívják segitségül a pogányok, mert uralkodik mind a holtakon, mind az élőkön. Érted is meghalt, hogy ne vessz el.
2017. jan. 31. 07:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sok jó tanácsot kaptam!
2017. jan. 31. 07:44
 14/22 anonim ***** válasza:

"Bizonyos tudományos területein is megfelel az elvárásoknak"

=teológia.

"A Föld kereksége"

GÖMBÖLYŰ! NEM KEREK!

Ezen kívül nem tartják oszlopok a szilárd égboltot, és nincs olyan pont, ahonnan az egész Földet lehet látni.

"a vízkörforgása, stb"

Vak tyúk is talál szemet.

Nem hiszek semmiféle istenben, de rá bízom a dolgot. Ha elém áll, és ÉRTHETŐEN kifejezi magát, szívesen elbeszélgetnék vele.

2017. jan. 31. 08:50
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen hiszek. Amikor rossz passzban vagyok, kiöntöm a szivem neki, és ilyenkor érzem az ő közelségét.
2017. jan. 31. 10:15
 16/22 KZitus ***** válasza:

Szia

Ma olvastam a kérdésedet el, és ma olvastam a Bibliában az Ézsaiás 45 fejezetét. A kérdéseddel kapcsolatban ebben a fejezetben találam érdekes mondatokat, gondoltam leírom neked, hátha elgondolkodol rajta.

Nos a

18 Mert így szól Jehova, az egek Teremtője, Ő, az igaz Isten, a föld Megformálója és Alkotója, Ő, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, aki azért formálta meg, hogy lakjanak rajta: „Én vagyok Jehova, és nincsen más. 19 Nem beszéltem rejtekhelyen, a föld valamely sötét helyén, és nem mondtam Jákob magvának: »A semmiért keressetek engem.« Én vagyok Jehova, aki igazságosságot szólok, és egyenesen beszélek.

vagy a

8 Ó, egek, csepegjetek felülről, és csörgedezzen a felhős égbolt az igazságosságtól! Nyíljon meg a föld, bőven teremjen megmentést, és sarjasszon igazságosságot is egyszersmind. Én, Jehova teremtettem azt.”

9 Jaj annak, aki perlekedik Megformálójával, mint egy cserépdarab a föld másik cserépdarabjával! Mondja-e az agyag a formálójának: „Mit csinálsz?”, és a készítményed: „Nincs is keze.”

A Bibliában számos bizonyíték található még Isten létezésére, nem beszélve a termtésművéről, amelynek legnagyobb bizonyítéka éppen te vagy személyesen:-)

2017. jan. 31. 20:24
 17/22 anonim ***** válasza:

"legnagyobb bizonyítéka éppen te vagy személyesen:-)"

Na igen.

Mivel ez SEM bizonyíték - ezért akkor a teremtésnek nincs bizonyítéka. Ha ez (lenne) a legnagyobb, akkor tuti nincs.

2017. jan. 31. 23:30
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem szándékozok senkit se hergelni, vagy provokálni. De mégis milyen bizonyítékok vannak Isten létezésére?
2017. febr. 1. 16:16
 19/22 anonim ***** válasza:

"Igen hiszek. Amikor rossz passzban vagyok, kiöntöm a szivem neki, és ilyenkor érzem az ő közelségét."

Ha ezt a repülő spagettiszörnynek tennéd meg, és eléggé hinnéd hogy tényleg létezik ő is, akkor az ő közelségét éreznéd...

2017. febr. 1. 17:38
 20/22 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek benne.
2018. ápr. 18. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!