Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudja mutatni egy tanú,...

Meg tudja mutatni egy tanú, hogy hol van a Bibliában?

Figyelt kérdés

A kérdésemre, hogy mennyire fáj azoknak, akik kiléptek a szervezetből és ez miatt az őrtorony elméjükben betegnek írja ezt írta egy tanú:

az őrtorony folyóirat a Biblián alapul.Mert a Bibliát tanulmányozzuk, s hogy ez, azt jelenti,hogy Isten ezt kéri a Biblián keresztül.

Csak annyi a kérdésem, hogy ha ez bibliai tanítás, hogy a szervezetből való kilépés ezt jelenti, akkor ez hol van a Bibliában? Hisz akkor benne kell lennie.

Hosszú monológ helyett nekem elég az ige is.

2017. jan. 27. 05:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem veszélyesebbek az ultrakonzervatív szekták, vagy akik a lapos Földet hirdetik, mindenben szembe mennek a tudománnyal, mindenben összeesküvést látnak. Jehova Tanúi csak egy kis elzárt közösség, annyira nem népszerűek sőt..mennyivel másabb az, hogy van egy egyházfő és a nagy pompa, amivel körül van véve, vagy az egyház, aki temérdek pénzzel rendelkezik, hisz látható milyen állapotban vannak a templomok.

Rengeteg egyházi iskola van, adónkból ajánlhatunk a nagy egyházaknak... egyik kutya másik eb

2017. jan. 27. 11:00
 12/19 anonim ***** válasza:

Drága kérdező,

Az, hogy a Biblia illetve maga Isten minek nevezi egyes személyek tetteit, az Ő dolga.

Biztos nem véletlen ez a véleménye róla, hiszen tudja, hogy a következményeit tekintve saját magával szúr ki.

Hogy ezt a témát mi emberek megbeszéljük, erről az Isteni megállapításról, és egyet értünk vele, attól még nem azt jelenti, hogy le van írva, és nem tekintjük semmibe.

Hiszen bármikor változhat a körülmény és rádöbben, hogy vissza kell térnie, lásd Tékozló fiu esete, akiről az apa nem mondott le.

Isten sem mond le és mi sem, ezért nem azért lett leíratva, hogy így fogjuk kezelni az embereket, vagy ennek megfelelően kikiáltjuk bolondnak, mindössze tudatosítottuk mit gondol bizonyos dolgokról emberekről Isten.

Ezért amiket itt leírtál, az a rágalom, sőt mint ha azt akarnád mondani, hogy ne értsünk egyet a Bibliában leírt Isten által közölt dolgokkal, főleg ha rokonokról van szó.

Ha Te így látod jónak tedd úgy. Mi nem fogjuk azt mondani, hogy Isten gonosz hogy ilyet íratott a rokonomról, mert ilyet vagy olyat tett.

2017. jan. 27. 12:02
 13/19 A kérdező kommentje:

Olyan szépen kértem, hogy mutasd meg nekem a Bibliában, hogy hol van ez leírva, de nem sikerült sem neked, sem Juditnak, viszont most meg már sértegetsz.

Ha én azt mondom neked, hogy elmédben beteg vagy, mert hiszel egy rágalmazó szervezetnek, aki azt tanítja, hogy egyedül nála az igazság, miközben az önálló gondolkodás tiltott, akkor az sértő lenne neked? Szerintem igen, ezért nem teszem.

Tudod, a szeretetbe az is beletartozik, ha már átlépitek a nyomorult koldust, hogy nem mondasz sértőt a másikra. De mivel neked nem engedélyezett az önálló vélemény, ezért ezt ugye nem teheted meg.

2017. jan. 27. 12:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Nos itt máris nem egyezünk, és nem sértegetek senkit. :)

"Ha én azt mondom neked, hogy elmédben beteg vagy, mert hiszel egy rágalmazó szervezetnek, aki azt tanítja, hogy egyedül nála az igazság, miközben az önálló gondolkodás tiltott, akkor az sértő lenne neked? Szerintem igen,"

SZERINTED

Nem, nem tartom sértőnek, Jézus sem sértődött meg amikor a rokonai bolondnak nevezték.

(Márk 3:21) 21 De amikor a rokonai ezt meghallották, kimentek, hogy megfogják, mert ezt mondták: „Elment az esze.”

S az is írva van,hogy Isten a világ szerinti bolondokat választja ki, hogy megszégyenítse a Bölcseket....

(1Korintusz 1:27–29) 27 hanem a világ bolondjait választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse a bölcs embereket, és a világ gyöngéit választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket, 28 és a világ nem előkelőit és a lenézetteket választotta ki az Isten, a nem létezőket, hogy semmivé tegye a létezőket, 29 hogy e g y test se dicsekedjen az Isten színe előtt.

Én rábízom a Teremtőre, hogy ki minek tart, mindenki maga ad számot Istenről. Ha kikapok, azt csak magamnak köszönhetem, nem másnak, és a nem a "Szervezetnek" mert önként, a saját meggyőződésem által érettem vele egyet, nem kényszerített senki.

2017. jan. 27. 12:30
 15/19 A kérdező kommentje:
Pár hete próbaképpen ennek neveztelek és te kikérted magadnak, hogy ne sértegesselek. Azóta mi változott?
2017. jan. 27. 15:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Semmi,
2017. jan. 27. 16:45
 17/19 anonim ***** válasza:

“Aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre.”

Tudod, mit jelent az, hogy ráka? Azt, hogy bolond. Nincs több kérdés.

2017. jan. 27. 17:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Egyetertek az 5 valaszoloval ! Szornyu, hogy vannak olyanok, akik masok hitet allandoan forszirozzak! Tenyleg undorito!

"Keresztenykent " ok akarnak itelkezni a masik hiterol mint a kozepkorban az inkvizitorok! Hol a Jezus szerinti emberbarati szeretet?

Sok az unatkozo telve elfolytott agresszioval!?

2017. jan. 27. 20:26
 19/19 anonim ***** válasza:

# 18

A vitával nincs semmi baj, hanem inkább azok fejében van a baj, akik valami ördögi műfajnak tekintik és ezért elzárkóznak tőle. Miért kéne hagyni, hogy szabadon terjesszék a hazugságaikat, ha egyszer van rájuk cáfolat?

"Hol a Jezus szerinti emberbarati szeretet?"

Mert szerinted az lenne a valódi szeretet, ha meghagynánk őket a hazugságaikban, és hagynánk, hogy más embereket is félrevezessenek?

2017. jan. 28. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!