Meg tudja mutatni egy tanú, hogy hol van a Bibliában?
A kérdésemre, hogy mennyire fáj azoknak, akik kiléptek a szervezetből és ez miatt az őrtorony elméjükben betegnek írja ezt írta egy tanú:
az őrtorony folyóirat a Biblián alapul.Mert a Bibliát tanulmányozzuk, s hogy ez, azt jelenti,hogy Isten ezt kéri a Biblián keresztül.
Csak annyi a kérdésem, hogy ha ez bibliai tanítás, hogy a szervezetből való kilépés ezt jelenti, akkor ez hol van a Bibliában? Hisz akkor benne kell lennie.
Hosszú monológ helyett nekem elég az ige is.
Sziasztok!
Living witness!
Ez hibás hivatkozás, mert az idézetben Jézus Krisztus szerepel, holott Jehova tanúi dogmatikája inkább a judaizmus hagyományaiból merít. Lsd. vértranszfúzió, amelynek Mózestől származó alapja van.
Javítok: elméjükben betegek.
De mivel ha nem bibliai utasítás ez, akkor máris felvet egy újabb kérdést. Amit viszont igével támasztok alá, remélem arra is lesz majd válasz.
Kaptam egy kedves levelet Judittól és mivel én nem privát akarom ezt megbeszélni, hisz ezért a kérdés kiírás, így idemásolom, mint egy válasz egy tanútól:
"A Timóteus I. 6:4 ir erről.
Itt arról ir hogy az olyan tanítások támogatása, amelyek nincsenek összhangban Jézus Krisztus tanításaival, irigységet szül. Az ilyesmiket tanító személyek nem Isten dicsőségét tekintik a legfontosabbnak, hanem a saját tanaik terjesztését. Az ebből fakadó irigység úgy nyilvánulhat meg, hogy igyekeznek hamis színben feltüntetni és bemocskolni az igaz keresztényeket, aláásva a munkájukat és egészséges hatásukat (1Ti 6:3, 4). Pál apostolnak harcolnia kellett azok ellen, akik helytelen indítékaik miatt irigységből prédikálták Krisztust. Rontani akarták Pál hírnevét és apostoli tekintélyét, amelyet irigyeltek tőle. Megpróbálták elbátortalanítani és elcsüggeszteni a bebörtönzött apostolt. Az ő rovására akarták kiemelni magukat, csak hogy elérjék önző céljaikat (Fi 1:15–17).
Azok, akik eltávolodtak a hittől, Sátán csapdájába esnek. Az ilyen személyeknek elég kevés a reménységük arra hogy visszatérjenek. Mert a visszatéréshez alázatosság szükséges. Megbánva a vétket amit elkövetett, kérve a mindenható Istent hogy bocsásson meg, mindezt a gyülekezet véneivel is közölnie kell.
De ahogy irtam, aki eltávolodott, azokat Sátán már nagyon 'szorosan' fogja. Igy csak azok tudnak visszatérni, akiknek a szivében őszinte megbánás van, és ezt ki is nyilvánitják. Isten pedig készségesen megbocsát, hiszen tudja, hogy 'tökéletlenek' vagyunk, és bizony vétkezhetünk. Ahogyan a Zsoltárok 103:8,12,14-es versek irják: "Megemlékezik róla, hogy por vagyunk...stb."
Elnézést hogy mégis kicsit hosszabb lettem. "
5 ös voltam
Nem igazán érdekel, ti mindenkit mentenétek, de vegyétek már észre, hogy titeket kell. Mindig menekültök valami elől,vagy valami felé. Éljen mindenki úgy, ahogy akar, már unalmas ez az egész.
Higgyetek örökké tartó szenvedésben,vagy nem, vagy akár abban, hogy 144000 igaz támad fel, vagy bármiben, de undorító dolog fellengzősködni.
Sok ember ezért fordul el a "szeretet" vallásától, mert ha ilyenek a követői, ki akarna ilyen közösségbe tartozni?
#5 ha te tudnád, hogy mire is megy ki ez a "játék" minden bizonnyal te sem tennél máskép.
Ahogy látom,neked vannak érzelmeid és tudsz sajnálni olyan embereket akiket nem is ismersz, de ők nem tudnak kedves #5,bennük nincs sajnálat még a saját rokonaik iránt sem.
Az őrtorony társulat egy reális élősködő és veszélyes mindannyiunk számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!