Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Golgota Gospel Kórus melyik...

A Golgota Gospel Kórus melyik felekezethez tartozik? Mármint ők refomátusok, vagy evangelisták, vagy valami más? (Hülye kérdés, de én magamtól nem tudom. )

Figyelt kérdés
2010. máj. 6. 15:31
 1/8 anonim ***** válasza:
A gospel amerikából származó vallásos zene ebből nem lehet tudni a felekezetet mert nem felekezeti zene.
2010. máj. 6. 15:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Oké, köszi, csak arra gondoltam, hogy pl. a hit gyülekezetének is van saját kórusa... Ezért nem érte(tte)m a dolgot.
2010. máj. 6. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

A Golgota Gospel Kórus - a budapesti Golgota Keresztény Gyülekezet gospel kórusa.

A budapesti Golgota Keresztény Gyülekezet az amerikai Calvary Chapel közösség magyarországi gyülekezete.

Ha jól tudom ez egy úgynevezett harmadik hullámos közösség, ami a pünkösdi ill. karizmatikus ébredési mozgalom legújabb formája, kevésbé "erőszakos" mint pl. a hitgyülekezet, bár itt is hangsúlyosak a lelki ajándékok, de nem "kötelező" a nyelveken szólás...

Üdv. Péter

2010. máj. 6. 16:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2010. máj. 7. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Péternek igaza van. A Golgota Keresztény Gyülekezet kórusa, amit tudnak az nem mindennapi, ez tény és való. Egy Amerikából "idetévedt" protestáns egyházról van szó, de én kerülném... Tapasztalat, ne kérdezd hogy miért!
2010. máj. 10. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm.

Akkor gondolom a Golgota Rádiót is ők üzemeltetik... /?/

2010. máj. 11. 12:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, nagy közük van a rádióhoz is, én is úgy tudom.
2010. okt. 12. 09:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Ja és még itt elég sok dolgot megtalálsz, én is most találtam rá, amikor keresgéltem, mert érdekelt engem is.

[link]

2010. okt. 12. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!