Kedves keresztények, az Istentől miért kell félni?
Itt mindenki azt mondja, hogy Istenfélelem a jó és helyes.
De nem értem miért kellene félnünk?
Akitől félek attól tartok, és kerülöm. Ha valakit szeretek akkor keresem a társaságát, nem?
Mégis miért mondják a keresztények, hogy félni kell az Istent?
Ha meglát engem, akkor mindjárt irgum-burgum elkap, és mehetek örökké szenvedni a pokolba? Pedig nem is csináltam semmi rosszat. Mégis azt mondják a keresztények, hogy féljek az Istentől.
Az tény, hogy mindent lát,
az ember pedig tökéletlen, ami nem ok a kifogásra, de Isten nem él vissza a hatalmával, hanem megvizsgálja a hiba körülményeit.
Tegnap megrökönyödve hallgattam az autóbusz katasztrófa áldozatairól való megemlékezésen egy lelkész szavait.
"Isten magához szólította"
Persze ezzel szórakozik, hogy a családokból kiszakít embereket, gyermekeket hogy vele legyenek. :(
kedves living witness
"Persze ezzel szórakozik, hogy a családokból kiszakít embereket, gyermekeket hogy vele legyenek"
ennél életszerűbbet nem is írhattál volna a jahve tanukra
adott egy 4 fős jt család, bár a szülők és a nővér szerint az öcsi nem létezik mivel nem tanu
ő nem a családját tagadta meg hanem a sunyi vallásodat
ezért a kedves véneitek közölték dióhéjba fent említett családdal hogy eldönthetik: vagy 3 fős család lesznek tanuként vagy 4 fős de akkor mind a pokolra jutnak mivel kitagadják őket nem csak az öcsit
ezek voltak olyan ostobák, megfélemlítettek, kirakták az öcsit az utcára nehogy kitagadja őket is az egyházatok
minden bizonnyal a levegőbe beszélek nem egy igen közeli példát meséltem el, az öcsi köszöni jól van csak hiányolja a szüleit meg a nővérét akik nem állnak vele szóba nehogy kiderüljön tartják a kapcsolatot
öcsi amúgy igen rendes ember, dolgozik, barátnője van, nem szegi meg a magyar állam törvényeit csak nem akar behódolni a jahvéteknek így "árva" maradt
ha ez nem érzelmi zsarolás akkor nem tudom mit lehet annak nevezni (szerintem semmit)
Mivel Te sem voltál ott, meg Én sem, nem tudjuk mi történt valójában.
messziről jött ember pedig azt mond amit akar....
Egyébként is a legtöbb helytelenséget elkövető, nem tud belenyugodni a helyzetébe, és inkább támadást indít a valamikori testvérei ellen. Addig meg semmi baja nem volt velük....
"Magyar állam törvényei.."
Egy keresztény elsősorban Istennek tartozik alárendeltséggel. Hogy valaki betartja az országban hozott törvényeket, az kötelessége a kereszténynek, addig
míg az ország törvénye Isten törvényébe ütközőt nem kér.
"barátnője van"
Vagy is parázna életet él. Nos ehhez is joga van, gyülekezeten kívül.
Sajnos ahogy sokan, Te sem értetted meg a Bibliában Isten által leírt alapelveket, mert azok nem változtak, csak nem azonnali halál a következménye. S még kap lehetőséget a megbánásra, és a javításra.
Ha egy család tag támogatja a helytelen cselekvőt, ha elfogadod ha nem, Isten bűnrészesnek tekinti.
Vagy is a család tag sem ért egyet Isten által hozott elvárásokkal, vagy is felülbírálja azt.
ennélfogva már nem a törvény betartója hanem annak bírája vagy.
A törvényt pedig Isten hozza, aki ezt bírálja az Isten vonja kérdőre.
kedves living witness
"Mivel Te sem voltál ott, meg Én sem, nem tudjuk mi történt valójában.
messziről jött ember pedig azt mond amit akar.... "
mivel mi fogadtuk be és ismerjük a családját igazad van nem voltam ott, neki kellett itt lennie mivel a családja a szektád megfélemlítésére magára hagyta
"Egy keresztény elsősorban Istennek tartozik alárendeltséggel. Hogy valaki betartja az országban hozott törvényeket, az kötelessége a kereszténynek, addig
míg az ország törvénye Isten törvényébe ütközőt nem kér."
egy keresztény még az ellenségét is szereti és megbocsájt neki nemhogy a családtagjának, nekem úgy rémlik bármilyen keresztény vallás a szeretetet hangsúlyozza ki nem a kitaszítást
a magyar állam törvényei egész magyarország lakosságára vonatkozik a te istened törvényeid csak a követőire
vagy ti esetleg mindenki felett álltok?
"Vagy is parázna életet él. Nos ehhez is joga van, gyülekezeten kívül.
Sajnos ahogy sokan, Te sem értetted meg a Bibliában Isten által leírt alapelveket, mert azok nem változtak, csak nem azonnali halál a következménye. S még kap lehetőséget a megbánásra, és a javításra. "
mért is parázna? mert van egy barátnője? ki mondta hogy orgiákat szerveznek?
barátnője van nem prostituáltjai (amúgy jegyesek mellékesen)
"Ha egy család tag támogatja a helytelen cselekvőt, ha elfogadod ha nem, Isten bűnrészesnek tekinti.
Vagy is a család tag sem ért egyet Isten által hozott elvárásokkal, vagy is felülbírálja azt."
aha tehát az istened aki mindent megbocsájt ha megbánja szó nélkül szétszakítana egy családot mert az milyen keresztényi eszme?
"ennélfogva már nem a törvény betartója hanem annak bírája vagy.
A törvényt pedig Isten hozza, aki ezt bírálja az Isten vonja kérdőre."
az istened nem létezik ha létezne most lesújtana rám mert "káromlom"
te nevezel paráznának egy olyan személyt akiről annyit tudsz hogy öcsinek nevezem meg
ki is bírál kit?
hogy leereszkedjek a te értelmi szintedre és megértsd a földi törvények minden országban mások mégis minden országhatáron belüli minden emberre egyaránt vonatkoznak
te azt állítod ezzel szemben az őrtornyodra hivatkozva (hol is voltak őrtornyok? ja tudom kb minden olyan helyen mint pl fogolytáborok? elég beszédes a megnevezése ) azt állítod hogy azért kell egy családot szétszakítani mert bűnpártolás lenne egy szeretetteljes családmodell
igazad van öcsi a hibás mert nem ment a fogolytáborba az őrtornyod alá és megfélemlítéssel sem tudták megakadályozni a szökését
mért is akarna valaki szökni a szemmel látható földi kánaánból? lehet az a kánaán nem is kánaán hanem a pokol legsötétebb bugyra?
Szia
Ez egy másfajta félelem. Nem olyan, mint a bűnözőktől, betörőktől, tolvajoktól valófélelem.
Bibliai értelemben az istenfélelem kellemes fogalom. Ézsaiás 11:3 és örömét leli majd Jehova félelmében."
Szívből jövő hódolat és mélységes tisztelet Isten iránt, valamint erős vágy arra, hogy ne vonjuk magunkra a nemtetszésé.(Zsoltárok 115:11 Ti, akik félitek Jehovát, bízzatok Jehovában! Segítőjük és pajzsuk ő.)
Zsoltárok 2:11
11 Szolgáljátok Jehovát félelemmel,
És remegve örvendezzetek!
Példabeszédek 1:7; 10:27; 14:26; 22:4; 23:17,18
Jehova félelme az ismeret kezdete. A bölcsességet és a fegyelmezést megvetik a bolondok.
Jehova félelme sokasítja meg a napokat, a gonoszok évei azonban megrövidülnek
Jehova félelmében erős a bizalom, és lesz menedékük fiainak.
Az alázatnak és Jehova félelmének jutalma gazdagság, dicsőség és élet.
Ne irigykedjen szíved a bűnösökre, hanem féld Jehovát egész napon át, mert akkor van jövőd, és reményed nem foszlik szerte.
Példabeszédek 9:10
Jehova félelme a bölcsesség kezdete, és a Legszentebb ismerete az értelem.
"Ha valakit szeretek akkor keresem a társaságát, nem? " -ha egyszer megismered, akkor keresni fogod a társaságát, és odafigyelsz majd, hogy szándékosan ne okozz neki fájdalmat. Ezt teszed a szüleiddel is:-) vagy nem?
kedves living witness
"Máté 10:36, 37) . . .. 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám."
tehát most jött el a pont amikor nem tudsz mást mondani mint idézgetsz?
akkor idézgetek én is
máté 10: 34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a mennyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége.
tehát az istened azért van hogy pusztulást hozzon, családokat tépjen szét és békétlenséget keltsen
ez IGEN!!! nem is értem mért nem követik tömegesen azt az eszmét ami csak a pusztulást hozza
javíts ki kérlek mert így ahogy pár sorod olvasom olyan 40-60 közti frusztrált nő lehetsz (igen a sátán súgta meg) vagy csak lerí rólad hogy milyen lelketlen, szeretethiányos sérült elme vagy
beszélgessünk még ha van hozzá gerinced nem csak félidézettekkel próbálod igazolni a butaságod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!