Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol beszél a Biblia a pápákról...

Hol beszél a Biblia a pápákról bíborosokról?

Figyelt kérdés

A tisztítótűzről, a pénzért tartandó esketésről, keresztelőről, halotti megemlékezésről:miséről?

A Dániel 5,7 ír bíborba öltöztetésről és aranyláncról, de az Babilonnal kapcsolatos. Valamint egy másik helyen is a Jelenések 18:16-17 ban, de az szintén elesik. Mi van itt? Ki mit ért ezalatt?

2017. jan. 23. 11:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10 A privát üzeneteket nem olvasom el. Az, hogy kik és kik miatt nem ismerték fel Jézust, arról beszélgethetünk, kik azok akik szigorúan betartották, vagy legalábbis be próbálták tartani a törvényeket, és kemény szívvel elítéltek másokat, mert nem tartották be ? A válasz a farizeusok, ti pontosan ezeknek az embereknek vagytok a mintaképei, egy tegnap írt hozzászólásodban, olyan mélységekig ereszkedtél az arrogáns, lenéző, mások személyiségét bántó szavaiddal, amelyet nem, hogy egy keresztény ember számára, de még a kocsmai haverok között sem megfelelő viselkedés.

Félre értés ne essék, nem csak a tanúk azok, akik keménynyakúak, és azt gondolják, hogy az írás kemény betartása megfelelő cselekedet, Jézus is helyre rakta a farizeusokat, amikor azok számon kérték Jézus tanítványait a szombati munkával kapcsolatosan, élő példa Dávid az ószövetségben, aki az írás ítélete szerint a legszentségtelenebb dolgot cselekedte, Jézus szerint viszont helyén való volt.

Az, hogy ha te nem fogadod el tőlem, mert saját szavaimmal próbálok érvelni, a te problémád és nem az enyém, ezzel is csak alátámasztod az előző írásom állításait, miszerint ha valaki csak az elfogult értelmezéseivel tud érvelni, az kutya vacsorája, hiszen ahány gyülekezet annyiféle értelmezés van, a Bibliának van egy univerzális mondani valója, és Jézus cselekedetei is ezt tükrözik, az, hogy ti kényetekre válogattok innen onnan, nem a katolikusok és ortodox hívők azok, akiknek a honlapjuk teli van gyűlöletkeltő világvége képekkel, írásokkal hanem ti, gondolkozz el azon, hogy hogyan fér össze az írásod, a viselkedésed, és az amit képviseltek, prezentáltok egyoldalú kommunikációban azzal, hogy volt valaki, akit ha bántottak, kínoztak is feláldozta az életét az emberekért. A válaszodat nem fogom elolvasni, a továbbiakat rád bízom.

2017. jan. 23. 16:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat, csak, hogy ne legyen hamis tanú, linkelem Éva a tegnapi írásodat, amelyből látható, hogy miként árad egy tanúból a felebaráti szeretet. http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

A hetedik válasz a kedves tanú hölgyé.

2017. jan. 23. 16:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Az tény hogy a Biblia nem beszél sem pápákról sem biborosokról, az egyház igazi vezetője Jézus Krisztus, de azt is szem előtt kell tartani hogy az egyháznak a földön is szüksége van vezetőkre akik értelmezik az írásokat és vezetik a népet az üdvösség felé. Egyébként a Bibliában szó esik presbiterekről,vénekről ebből levonva a következtetést a pápák a bíborosok is ilyen vének. Egyébként sokan a pápát az egyházi vezetőket, papokat az egyházzal azonosítják ami nem helyes, az egyház nem a pap, vagy a püspök vagy a pápa az egyház minden hívő ember, csak Isten volt akiket azzal bízott meg hogy vezessék Krisztus népét tehát a hívők éppúgy az egyház mint a papok. A pápák, püspökök bíborosok vagy épp papok is emberek, csak ők eszközök az isteni gondviselés kezében.
2017. jan. 23. 17:04
 14/21 anonim ***** válasza:

Ezeket keresd meg:

Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem házamat.

Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Illetve: Összegyűltek kenyértörésre.

Nem jössz ki addig, amíg mindenért meg nem fizetsz (valahogy így). A szolgáról, akinek ura elengedte tartozását.

És megkeresztelték egész háza népével.

Mert méltó a munkás a maga bérére.

Látogass el ide: www.depositum.hu, és minden kérdésedre választ találsz.

2017. jan. 23. 18:01
 15/21 A kérdező kommentje:

13/14

Köszi a válaszodat! Egyet értek veled ebben: az egyház igazi vezetője Jézus Krisztus

Igen, a földön kinevezte a hű rabszolgát, aki kellő időben adja meg az eledelt az Úr szolgáinak. Kik ők? Gondolod, hogy az egyházak vezetői? Nem értek egyet ezzel, mert ahány egyházvezető, annyiféle a tanítás is. Közben a Biblia az egységes gondolkodásra buzdít.

Egyébként a Bibliában szó esik presbiterekről, Kik ők? Hol vannak említve?

"Egyébként sokan a pápát az egyházi vezetőket, papokat az egyházzal azonosítják ami nem helyes, az egyház nem a pap, vagy a püspök vagy a pápa az egyház minden hívő ember"

Ez tetszik ez a gondolat, de sajnos a kettő út közül, amit Jézus említett, csak az egyik megy az életre, és azon kevesen vannak. A világ nagyobbik része a pusztulásba megy, még akkor is ha azt gondolná, hogy az ő egyháza az Istentől, Jézus irányítása alatt van. Nem így gondolod?

2017. jan. 23. 18:17
 16/21 A kérdező kommentje:
a 13/14-et 15-nek küldtem :-/ de béna vok
2017. jan. 23. 18:26
 17/21 szp72 ***** válasza:

Hol beszél a Biblia a pápákról bíborosokról? Nos közvetlenül az Őrtorony szerkesztőség vezető testülete és az elnöki funkció taglalása utáni részben.

Abban igazad van, hogy a bíborba öltözés és az aranylánc valóban negatív a Biblia szerint. Ezért helyes, hogy Rutherford elnök drága öltönyöket, aranygyűrűt és Royce-roll autómárkát használ. Ég és föld a különbség.

2017. jan. 24. 10:42
 18/21 szp72 ***** válasza:
Javítás: használt (ugyanis már meghalt)
2017. jan. 24. 10:46
 19/21 A kérdező kommentje:

Akik a stílusomért támadnak, sajnálom, hogy megbántottam valakit. Még én is tanulok. Amíg a világban voltam ezt a stílust tartottam hasznosnak, a kapcsoló meg hiányzik rólam, így igen nagy erőfeszítés odafigyelnem a gondolataimra és a tetteimre még, ha szembe találom magam a világi bírálókkal, gondolatokkal.

Lejáratásom engem nem zavar, mert amit írsz, hogy keményen megmondok dolgokat SAJNOS igaz. Igyekszem változtatni rajta.

2017. jan. 25. 10:50
 20/21 A kérdező kommentje:

szp72 vagy mi!

nem unod még a butaságaidat teregetni? Hol voltál Te akkor amikor ő élt? Olyan jók az "értesüléseid", tán láttál olyan jó minőségű fényképet eredetiben ugye, mert a neten már mindent lehet hamisítani.

Ha tudsz okosat szólni az nem baj, de ne butáskodj, és főleg ne rosszindulatból. Persze te tudod!

2017. jan. 25. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!