Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen tévtanításai vannak...

Milyen tévtanításai vannak Jehova tanúinak?

Figyelt kérdés
2017. jan. 22. 16:05
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

living witness!

"Az a téves tanítás amit az egyházak tanítanak azóta, amióta hatalomra jutottak a Niceai zsinat után, Konstantin császár segedelmével."

Konstantin császár egyetlen egyházat juttatott hatalomra és az az akkori keresztény egyház volt! Nem pedig egyházak. Egyházakról a 11. század elején történt "nagy" egyház szakadástól beszélhetünk de inkább a 16. században kezdődő reformáció az egyházak létrejöttének katalizátora!

"az utolsó apostol halálával szépen fokozatosan megtörtént a hite hagyás, és olyan emberek férkőztek be akik, kiforgatott dolgokat mondanak, és ezt már az apostolok idejében is lehetett látni."

Amikor Jézus a földön volt már az ő tanítását és cselekedeteit is kiakarták forgatni.

"És a Jézus előtti kórból való Platóni tanítások hódítottak teret."

Platóni tanítások, melyekre gondolsz? A lélek hallhatatlansága az egyik. De a lélek nem hallhatatlan! Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni, hanem inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elveszítheti a gyehennában.

"sokan a Bibliából tudták meg amit az egyház nem engedett lefordítani,(nem véletlen) hogy nincs lélek halhatatlanság, meg Bűnbocsátó cédulák árusítása"

Búcsúcédula akar az lenni. Inkább Luther Márton miatt tudták meg sokan hogy ilyesmi nem létezik. Pénzért vett bűnbocsánat!

"mert mindnyájan testvérek azok akik Jézus követői,"

Ó valóban? Jehova tanúi kit tartanak testvérnek?

"ezek az emberek leleplezték, hogy pogány tanításokat csempésztek be a Papi osztály tagjai, ezért bizony hamar kivégzéssel néztek szembe, akik megmerték kérdőjelezni az egyház hatalmát."

Luther Márton megmerte kérdőjelezni az egyház hatalmát, a pápát egyenesen Antikrisztusnak nevezte. Egyébként nem végezték ki, betegségben halt meg a szülőföldjén!

er hth!

Nagyon fura felhasználó neved van!

"Miert nem Te gyozodsz meg rola! Ha veszed a faradsagot es olvasod a Bibliat, es meg imadkozol Istenhez is, akkor majd latni fogod, hogy kinek van igaza a tevedeseket illetoen. Ennyi valasz lattan ugysem tudsz partatlan lenni!"

voltam Jehova tanúinál egy barátom és felesége meghívtak. A gyülekezetük vénje melegen üdvözölt. Kézfogás, ölelés! Aztán amikor kiderült hogy nem vagyok Jehova tanúja legközelebb már csak egy fejbiccentésre futotta én meg nem mentem oda hozzá hogy kezet fogjak vele. De első alkalommal persze még ő oda jött!

Voltam más gyülekezetekben is. Ott is kezet fogtak velem de nem öleltek meg! De azok akik testvérek voltak azok megölelték egymást. S ott is találkoztam a gyülekezet vezetőjével ahogyan Jehova tanúinál is.

Veszem a fáradtságot és olvasom a Bibliát. De köszönöm a jó tanácsot. Ugyan ezt mondták mások is akik nem Jehova tanúi. Imádkozni is szoktam.

Tévedések vannak ez vitán felül áll.

S abban kétség kívül igazad van hogy nem vagyok pártatlan. De nem az itteni válaszok miatt hanem a gyülekezeti élmény miatt. Persze ne egy ilyen esemény alapján ítélje meg az ember a dolgokat. Mindenütt vannak hibázó emberek akár keresztény akár Jehova tanúja vagy nem tartozik egyik gyülekezethez sem. De fura élmény volt az biztos!

KZitus!

"Bocsánat kérdező, remélem ezt nem tartod Írás-ellenes tanításnak"

Nem tartom annak. De megegyezhetnétek abban hogy ki mit ír. Mert ezzel az írásoddal tényleg van mit átgondolnia Kis Éva Judit testvérnődnek!

2017. jan. 23. 17:16
 22/27 How Arrow ***** válasza:
34%

#Mutass példát How Arrow és akkor talán megfogadom a tanácsodat, de ameddig úgy érzem, hogy csak "mutogatni" szeretnéd magad, addig még neked is van mit tanulnod."

Nem gondoltam hogy ilyen hatással lesz rád és nem volt szándékom megbántani, nem szoktam senkit.

Nem szoktam a komenteket szétszedni és vitapartnert keresni, nem neveztem meg senkit hogy ki álszenteskedik és egy vallásnak se azoktam szétszedni a hitalapelvét de ha gondolod megteszem és a hazug taitásokara rámutatok a bibliábol

,nem csak a JT -nek van.

Valohogy ugy érzem ha megnézed a JT kérdéseket csak szivatás megy.

Nekem a mesterem Jézus ez nem azt jelenti hogy egy szent vagyok és jobb vagyok mint te,nem tartom magam jobbnak sőt rosszabnak tartom magam.

Had kérdezzek valamit mikor Jézus szembemondta a hazugnak hogy hazudik, vagy mérges kígyó fajzatjai akkor Jézus vádaskodott?

Én speciel utálom és gyűlölöm a hazugságot és nem szoktam kivenni ás értelmezni egy szót vagy egy mondatot vagy egy részt a Bibliábol az egésszel összefüggésben tartom.

Vagy talán szerinted itt a gyk-n a valláskatekória maga az igazság?

Nem fogtam senkire hogy hazug és a JT- nek is megmondom mikor kitekerik az igazság nyakát és Örtorony dogma megy.

Hogy ha megbántottalak és biztos hogy igen akkor bocsánatot kérek, Bocsáss meg.

2017. jan. 23. 18:43
 23/27 How Arrow ***** válasza:

Elfelejtettem, nagyon sok tanulni valóm van még és remélem nem hiába.

2017. jan. 23. 18:48
 24/27 anonim ***** válasza:
92%

"Ó Te szegény. Talán matekból jobb vagy, mert akkor magad is kiszámolhatod. Dániel próféciája 4:1-37 Segítek, ha hagyod :-)"

>Észre sem veszed, hogy a "szegény" jelzőre éppenséggel te szolgálsz rá. Nagyon is, ugyanis egyáltalán nem értesz a vallástudományhoz. Azt gondolod okos vagy, miközben nagy hiányosságaid vannak.

A kutatás alapján ugyanis ma már számos szakember egyetért abban, hogy Dániel könyvéből semmit nem lehet kiszámolni ugyanis NEM prófétai könyv, hanem az úgynevezett apokaliptikus irodalomhoz tartozik. Dániel jövendölései nem jóslatok, hanem szépirodalmi feljegyzések, amelyeket az események után írták le i.e. 167-164 körül. Tessék, íme:

"A 7–12. fejezetek 1. személyű előadásmódja azt a természetes következtetést sugallta, hogy az 1–6. fejezetekben szereplő Dániel valós történelmi személy, egyben az egész könyv szerzője. Ma már persze kevés bibliakutató osztaná ezt a véleményt. A könyv keletkezési idejét röviddel IV. Antióchosz Epifánész halálának éve, azaz 164 elé helyező érvek mindennél meggyőzőbbek. Egy Kr.e. VI. sz.-ban élt szerző aligha írhatott volna abban a kései héb. stílusban, ami a Dán-t jellemzi, az arám nyelvű kiegészítések pedig biztos később keletkeztek az Elephantiné-szigeteken felfedezett arám papiruszoknál, amelyeknek keletkezési ideje az V. sz. vége."

Lásd itt: [link]

A 4. fejezetből pedig még inkább nem lehet semmit kiszámolni, mert az még az műfajilag haggada. Magyarul a tanításod alapja már rossz, és ha rossz az alap, akkor építeni sincs rá mit, hanem összeomlik mint a kártyavár.

Üdvözlettel, Dante

2017. jan. 24. 02:51
 25/27 anonim ***** válasza:
8%

Milyen tévtanításai vannak Jehova tanúinak?

Kifejezetten provokáló kérdés, amely nem azt kutatja, amit kérdez, hanem ismételt alkalmat kíván adni a J. tanúit amúgy is pocskondiázók újabb sárdobálására. A tanúk válaszai megtalálhatók az internet ezzel foglalkozó fórumain, tehát akit ez érdekel, ott néz utána, nem pedig ennek a fórumnak az alulművelt, laikus, emberi filozófiával felvértezett okoskodóira kíváncsi. Az ilyen lelkületű kérdezők újra meg újra bedobják a lejáratási szándékból fogant rosszindulatú felvetéseiket, mivel maguk nem ismerik a Bibliát, amelyben a válaszok is ott vannak mindenre. Arra is, hogy a provokátorok hogy vannak Istennél elkönyvelve.

Amikor Jézus azt tanította, hogy az Atyához imádkozzanak a követői – Mt 6,9 -, ezzel a háromságot is cáfolta, hiszen ha Isten három személyben létezne, az imának három személyt kellene megcéloznia, nem csak az Atyát. Az Istent pedig szellemi lényként azonosította – Jn 4,2 -, márpedig ha Isten szellemi lény, akkor sohasem hústesti lény, mint Jézus, különben Jézus kijelentése nem áll meg!

Ellenben a hamis tanítók nem állnak meg Isten előtt, és ha valaki abba köt bele, hogy Istent Jehovának nevezik, és nem jóistennek, majd az Isten annak is megadja a jutalmát, hiszen a pocskondiázások, amiket ez a fórum magába gyűjtött, számon vannak tartva Nála!

A Jehova tanúit provokáló kérdéseket egyébként meg simán átengedi a fórumot üzemeltető, míg sok más kérdést töröl, amik az ő egyéni értékítéleteit nem sértik. Majd az igazságosan ítélő neki is megadja a jutalmát a kettős mérce alkalmazásáért.

Ennyi megjegyzésem lenne, és akiknek a mindennapi élete nem a Krisztus-követésről szól, hanem szórakozásból jönnek ide pocskondiázni, azok nem méltók rá, hogy szóba álljanak velük és alkalmat adjanak a filozófiájuk prolongált propagálására.

2017. jan. 24. 19:46
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
#25 Szia, az a gond, hogy amíg itt a tanúk képesek megvédeni magukat, az esetleges sárdobálásokkal szemben, csak, hogy téged idézzelek, addig, egy Katolikus, Református, Evangélista ember nem tudja magát a tanúk honlapján, hiszen ott csakis egy irányú közlés van. A tanúk hivatalos honlapja, teli van az itt feltett kérdéseknél, és válaszoknál sokkal brutálisabb gyűlölet keltésekkel, amelyekre senki sem tud reagálni, vagy védekezni, mivel nincs hivatalos fórum, tehát el kellene azon gondolkozni, hogy az igazság keresés a fontos, vagy az, hogy egy szervezet elfogult tanításait kell az igazságnak felfogadni.
2017. jan. 24. 20:02
 27/27 A kérdező kommentje:

"Kifejezetten provokáló kérdés, amely nem azt kutatja, amit kérdez, hanem ismételt alkalmat kíván adni a J. tanúit amúgy is pocskondiázók újabb sárdobálására."

Azért vedd figyelembe hogy sem te sem én nem befolyásolhatjuk azt hogy ki írjon ide választ! Ez egy olyan hely ahol szabadon leírhatja mindenki hogy mi a véleménye. Persze bizonyos keretek között. Hogy mit ír és hogyan fogalmaz az egyéntől függ!

"A tanúk válaszai megtalálhatók az internet ezzel foglalkozó fórumain, tehát akit ez érdekel, ott néz utána, nem pedig ennek a fórumnak az alulművelt, laikus, emberi filozófiával felvértezett okoskodóira kíváncsi."

Nos érdekes módon itt is vannak Jehova tanúi és válaszokat is írnak folyamatosan. Akkor hogy is van ez? Akkor ez milyen fórum? Olyan fórum ahol nem találhatóak meg ezek a válaszok? Mert ha igen akkor tedd meg hogy megmutatod mely fórumokról beszélsz és többet is mutass meg hogy összevethetőek legyenek s az is kiderüljön hogy úgy van e ahogyan írtad!

"Az ilyen lelkületű kérdezők újra meg újra bedobják a lejáratási szándékból fogant rosszindulatú felvetéseiket, mivel maguk nem ismerik a Bibliát, amelyben a válaszok is ott vannak mindenre."

Próbálj ki valamit! Beszéld rá az összes tanút aki itt az oldalon jelen szokott lenni hogy ne írjon semmit. De tényleg semmit és egyetlen tanú se írjon az oldalon. Garantálom neked hogy ha ez megvalósul akkor nem lesz olyan kérdés ahol lejáratási szándékból fogant rosszindulatú felvetéseiket megírhatnák.

Persze hogy ez a dolog megvalósul Jehova tanúi részéről, szinte kizártnak tartom. Még akkor is ha olyan nagy hangsúlyt fektetnek az egységre. Ebben a dologban nem lenne egység az biztos. Valaki úgy is lenne aki nem bírná ki és írna!

Amennyiben az ember nézelődik itt ezen a fórumon találhat érdekes kérdéseket és válaszokat is.

Jehova tanúi esetében bizony vannak olyan kérdések is amelyek nincsenek benne a Bibliában.

Amit az egyik válaszoló hozott fel! "...egy fordítási hibát, a jehova szót állítják be Isten neveként."

Tudom jól hogy ez a szó vagy "név" a 16. század elején keletkezett. Hogyan lehetne ez benne a Bibliába, de egy olyan Bibliában amely a 16. század előtt keletkezett?

Tudsz ilyet mutatni? Mert ha nem akkor hogyan lehetne Isten neve?

A félreértések elkerülése végett én tudom hogy van Istennek neve! De hogy nem az a neve amit a 16. században kitaláltak az is biztos. Az ellenkezőjéről csak akkor tudnának meggyőzni ha valaki olyan írásokat vagy Bibliákat mutatna amiben benne van és a 16. század előtt keletkezett! A kéziratokban az van hogy JHVH s ez nem vitatéma hanem tény és én is tényként fogadom el!

"Amikor Jézus azt tanította, hogy az Atyához imádkozzanak a követői – Mt 6,9 -, ezzel a háromságot is cáfolta, hiszen ha Isten három személyben létezne, az imának három személyt kellene megcéloznia..."

Érvelésed helytálló. De azt se felejtsd el hogy a szent szellem vagy lélek az egyszer személyként viselkedik máskor pedig erőként. Akkor most erő vagy személy vagy mindkettő?

Ebben is van logika!

"Ellenben a hamis tanítók nem állnak meg Isten előtt, és ha valaki abba köt bele, hogy Istent Jehovának nevezik, és nem jóistennek, majd az Isten annak is megadja a jutalmát, hiszen a pocskondiázások, amiket ez a fórum magába gyűjtött, számon vannak tartva Nála!"

Nem ez nem igaz. Nem kötött bele senki abba hogy Istent nem "jóistennek" hívják. De fentebb kifejtettem a probléma lényegét. Nem írom le még egyszer!

Istennél minden számon van tartva még a lehullott hajszálaink is! Korábban már említettem hogy voltam Jehova tanúi összejövetelein és nem csak egyszer. Nos hallottam hogy ott milyen pocskondiázás megy. S látom azt is hogy te milyen szavakat használsz! De bizonyára te megteheted.

Ahogy How Arrow írja "JT- nek is megmondom mikor kitekerik az igazság nyakát"!

Jézus is megmondta az írástudóknak és farizeusoknak az igazságot! S biztos vagyok abban hogy mindig lesz aki rávilágít arra hogy milyen gondok vannak Jehova tanúinál és az Őrtoronynál.

"A Jehova tanúit provokáló kérdéseket egyébként meg simán átengedi a fórumot üzemeltető, míg sok más kérdést töröl, amik az ő egyéni értékítéleteit nem sértik. Majd az igazságosan ítélő neki is megadja a jutalmát a kettős mérce alkalmazásáért."

Milyen kérdésekre gondolsz? Írd meg válaszban ide ehhez a kérdéshez!

A hivatalos holnapotokon valóban nincs fórum. Te mit gondolsz erről a dologról? A felvetés nagyon jó kíváncsivá tett és tényleg nem ad így esélyt arra egy más egyházhoz tartozónak hogy megvédhesse magát a pocskondiázással meg a lejáratással szemben!

Mindenesetre átfogom nézni hogy milyen esetekben foglalkoznak Jehova tanúi más egyházakkal és mivel máshol nem tudom megtenni csak itt majd írok ki kérdést ezzel kapcsolatosan!

2017. jan. 24. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!