Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » El lehet pusztitanii pokolt?

El lehet pusztitanii pokolt?

Figyelt kérdés
2017. jan. 22. 09:59
1 2
 11/19 Középút ***** válasza:
57%

Kedves 10-es hozzászóló.

A pokol és a tűztó nem ugyanaz. Annyira nem, hogy a Jel 20:13-14 szerint a Pokol (és a Halál is) kiadja a halottait majd a tűztóba lesznek dobva. A poklot érintő további esetleges fejleményekről nem szól az Ige.

2017. jan. 22. 21:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem félreérted kicsit a jelenést. Itt egyértelműen az utolsó ítéletről ír, amikor a halottak feltámadnak az ítéletre - visszaadja a halottakat az alvilág / hádész -, a tüzes tó pedig az örök kárhozatot szimbolizálja, ami tulajdonképpen a pokol.

De említettem is Jézus példabeszédét, amelyben így szól:

23Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt. 24Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban.

Pokol, kínok, lángok, tüzes tó.

2017. jan. 22. 21:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

A Biblia állítása szerint igen.

2017. jan. 23. 06:26
 14/19 Középút ***** válasza:

12-es

Legalább járj utána, mielőtt a gondolataidat tényként írod.

2017. jan. 23. 09:22
 15/19 Középút ***** válasza:
54%

12-esnek egy kis segítség ...

Az Újszövetségben a hadesz görög szót Károlyi minden egyes előfordulásnál (11 eset) pokolnak fordította, és ez kimeríti a pokol szó összes előfordulását.

Kénes, vagy tüzes, vagy égő tó csak a Jelenések könyvében bukkan fel (5 előfordulás) és sehol nincs másként fordítva.

Kizárólag a Jel 20:14 -ben fordul elő mindkettő:

"A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába." (Károlyi)

Tapasztalatból tudom mennyire kellemetlen, amikor a fantáziavilágunkba belerondítanak az Igei tények. Könnyen lehet, hogy a mostani megdöbbenésed rávezet az Igeolvasásra/kutatásra és sok hasonló élményben lesz még részed, de megéri.

2017. jan. 23. 09:36
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

Miért nézel át Jézus szavain? Ha elolvasnád az idézett részt, abból egyértelműen látnád mi az igazság. A pokol nem a hideg sírgödör, hanem a tüzes kárhozat.

Próbáld meg a Szentírást egészében értelmezni, ne egy-egy kiragadott mondat alapján állíts fel téziseket, főleg ne egy ennyire alaposan bemutatott dologról. Hidd el, az nem vezet az Ige megértéséhez. Ne az legyen a döntő amit az őrtoronyban olvasol, hanem Krisztus szava a Szentírásban.

2017. jan. 23. 10:18
 17/19 Középút ***** válasza:

12.

Meddő dolog válaszolni a kitörésedre élvezd tovább a nézeteidet.

Nem mondtam hogy nincs Pokol és azt se hogy ott nincsenek lángok, hisz ez meg van írva. Csak megpróbáltam rámutatni, hogy nem kellene keverni a tűztóval amiről a Jelenések ír. Aki nem látja a különbséget a Jel 20:14 ellenére se, azzal nincs miről értekeznem. Helyesbítési szándékkal írtam, de aki nem kér belőle, annak nem kötelező figyelembe venni és pontozgasson csak le nyugodtan, nem viszonozom...

2017. jan. 23. 12:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Jah valszeg a 10es válaszomat is én pontoztam le magamnak, ahol igékkel alátámasztottam véleményemet.

Ellenben erre a tüzes tóra csak azt az egy rövid igeszakaszt kapom mindig válaszul :/

2017. jan. 23. 13:09
 19/19 Középút ***** válasza:

Felesleges mérgelődnöd, ahogy nekem is a lepontozásért. Számomra felfoghatatlan az egyesek lepontozása. Pl abban az esetben ahol leírtam hogy hány helyen fordul elő a szó és Károlyi hogyan fordította. Egyetlen szubjektív adat se szerepelt, mindkét infó ellenőrizhető mégis lepontoztak.

A Te esetleges lepontozásod - amihez nincs közöm - könnyen lehet, hogy abból ered, hogy hirtelen felindulást, indulatot sejtet az írásod. Ha mögötte nem ilyen vagy akkor célszerű figyelmet fordítanod arra, hogy a soraid se tükrözzenek mást. Belőlem is gyakran jönnek ki félreérthető spontán megnyilvánulások, ezeket igyekszem kontroll alatt tartani, több-kevesebb sikerrel.

2017. jan. 23. 13:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!