Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérhetek komoly válaszokat...

Kérhetek komoly válaszokat Jézus Krisztusról?

Figyelt kérdés
Hittan órán nagyon szerettem Jézus történeteit hallgatni. Az evangeliumokat olvasom, a róla szóló filmeket is szeretem. Csupán kíváncsi lennék, ha pl száz évig élt volna milyen lett volna? Talán butaságnak tűnik, de olyan jó lenne még többet tudni róla.
2017. jan. 21. 00:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kedves Zitus! Olvastam néha a kiadásokat Ebredjetek, Ortorony, de ti is csak úgy ábrázoljàtok a jövőt, hogy ilyen lesz olyan lesz stb. Nem vitát akarok, de ezt senki emberfia nem tudja előre mi lesz. Próbálok Jézus tanítása szerint élni, bár elég nehéz.
2017. jan. 21. 10:54
 12/21 How Arrow ***** válasza:

Kedves kérdező

Jézus csak kb másfél napig volt halott utánna feltámadt és azóta is él.

A Jelenések könyve részletezi munkáját tevékenységét.

2017. jan. 21. 10:59
 13/21 anonim ***** válasza:

"5# nem tudom, az én életemnek mi köze van Jézushoz? Szerintem a tanítása követendő példa lenne. De lehet, hogy igazad van abban, hogy magamat sem ismerem."

Az a köze,hogy benned van.Mindenkiben benne van.Ezért,ha félelem nélkül megismered önmagad,rájössz arra,hogy mit jelent ez:

"Én vagyok a világ világossága,ti vagytok a világ világossága"

Innentől pedig érteni fogod Jézust.

2017. jan. 21. 11:10
 14/21 A kérdező kommentje:
12 es válaszoló köszönöm,ott még nem tartok az olvasásban. Sokszor vissza kell lapozni mert elég nehéz értelmezni az írásokat.
2017. jan. 21. 11:21
 15/21 A kérdező kommentje:
13 -as igen én is így vélem ,hogy bennünk van .De ezt nem szabad hangoztatni a Katolikus egyház keretein belül.Ezért is kerülöm,inkább a Bibliát olvasom.
2017. jan. 21. 11:27
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha Jézus úgy dönt,hogy 100 évig él akkor az úgy lett volna és ugyan az történt volna mint ahogy megtörtént.

Ha úgy látta volna, hogy az emberiségnek hosszú évtízedek kellenek ahhoz, hogy megértsék itlétét akkor minden bizonnyal meg is adta volna nekünk a lehetőséget.

Van egy ige ami ezt mondja;

Jn 10:17-18

Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

Tehát Jézus magától döntött úgy, hogy elérkezett az a pillanat amikor leteheti életét, mert van hatalma erre.

Jézusna elég volt az a 3 év, hogy az Isteni megváltás terve és az Újszövetség létre jöjjön, semmi sem volt a véletlen műve, a születése és a halála is a terv része volt ami elhozta nekünk a megváltást.

2017. jan. 21. 13:30
 17/21 anonim ***** válasza:

"De ezt nem szabad hangoztatni a Katolikus egyház keretein belül.Ezért is kerülöm,inkább a Bibliát olvasom."

Szóval nem vagy olyan bátor,mint Jézus volt?:)

Amúgy jól teszed.Túró a fülükbe.

2017. jan. 21. 14:48
 18/21 A kérdező kommentje:
17# nem a bátorságon múlik, de rájuk hagyom inkább mielőtt elfajul a vita. Gyermekkoromban többször hallottam, hogy mise után első volt a pletyka, ki milyen ruhában van, ki mekkora k.. Hát ez nem az én világom. Pl anyám is a rózsafüzér után káromkodott mint egy kocsis. Biztos nem ilyen minden katolikus, de ez falun ilyen.
2017. jan. 21. 16:29
 19/21 KZitus ***** válasza:

Szia

"de ti is csak úgy ábrázoljàtok a jövőt, hogy ilyen lesz olyan lesz " -írod. Lehet elkerülte a figyelmedet, hogy amikor a folyóirataink az eljövendő új világot írja le, vagy ír róla, akkor mindig idézi azt a bibliai részt, emley erről ír, pl.

"A Királyság-kormányzat hamarosan cselekedni kezd, hogy eltörölje a földről az összes gonoszságot és szenvedést. Akkor az emberek minden eddiginél közelebb kerülhetnek Istenhez. János ezt írta: „Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: »Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük.«” Ez megszámlálhatatlan áldást hoz majd az emberiségre, hiszen a prófécia így folytatódik: „És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak” (Jelenések 21:3, 4)."

w02 9/15 4–7. o.

2017. jan. 21. 16:52
 20/21 A kérdező kommentje:
Zitus nem kerülte el a figyelmemet, csak ugye a vizuális dolgok jobban megmaradnak az emberben.Valoban szépek a képek stb, akár a paradicsom Ádám Éva idején. Csak nekem kevés az a 3 év Jézusról, így próbálom elkepzelni milyen lett volna ha...
2017. jan. 21. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!