Kérhetek komoly válaszokat Jézus Krisztusról?
Üdv, érthető, ha kíváncsisággal tölt el valami, ami számodra rokonszenves, nyilván csak teóriákat lehet kialakítani, hogy mi lett volna "ha". Nyilván a Biblia által általa tanúsított magatartást végig vitte volna az életén, sok csodát tett volna, sokat tanított volna. Természetesen számtalan teóriát elehet képzelni.
2017. jan. 21. 00:09
2/21 anonim válasza:
A tiszteletes segít neked megérteni ezeket a dolgokat. Nem véletlen hogy hosszas tanulás után végezheti csak a dolgát. Egyébként az Őslakó c. filmben remekül elmagyarázták hogy maga a tanítások lényege nem egyértelmű ezért van annyiféle felekezet sok fajta értelmezéssel. Az csak rajtad múlik hogy hogyan akarod megismerni az egyéni beállítottságodtól függően.
2017. jan. 21. 00:13
3/21 anonim válasza:
Nem létezett, és nincs isten. Bocsi.
2017. jan. 21. 00:23
Jézus nem azért született, hogy száz évig éljen. Alapból hibás szemlélettel közelítsz a témához.
2017. jan. 21. 00:28
"Talán butaságnak tűnik, de olyan jó lenne még többet tudni róla."
Talán butaságnak tűnik,de előbb önmagadat ismerd meg:)
2017. jan. 21. 09:17
6/21 A kérdező kommentje:
3# ha nem hiszel, az a te dolgod. Elfogadom, és senkit nem pontozok le mert eltérő a véleménye.
7/21 A kérdező kommentje:
4# igazad van, az írások szerint élte az életét, csak elgondolkoztam milyen lett volna ha 33 évesen nem kellett volna meghalni neki.
8/21 A kérdező kommentje:
5# nem tudom, az én életemnek mi köze van Jézushoz? Szerintem a tanítása követendő példa lenne. De lehet, hogy igazad van abban, hogy magamat sem ismerem.
Szia
A komoly válaszokat Jézusról az evangéliumokból kapod meg. Lehet, hogy sokat hallottál róla, de nem annyit, amennyit igazán megtudhatsz róla a Bibliából. Hiszen nem csak az életrajza és a tanítása fontos, de az összes rá vonatkozó prófécia is.
Ha elképzeled az életét "ha pl száz évig élt volna", akkor mindenki fantáziájára vagy kiváncsi, nem a megtörtént valóságra. De ha tényleg tudni alarod mi történt vele halála után, arról szintén elég sokat ír a Biblia
Remélem felkeltettem még inkább az érdeklődésedet Krisztus iránt :-)
2017. jan. 21. 10:38
"nem tudom, az én életemnek mi köze van Jézushoz?" - na látod erről írtam feljebb:-)
Rengeteg köze van az életedhez, és neked is az övéhez!
Ő azért (is) jött a földre, hogy az Ádámtól örökölt bűnödtől megszabadítson Tégedet is, és ha Te ezt igazán értékeled akor örök életre van kilátásod itt a földön :-)
2017. jan. 21. 10:42
Kapcsolódó kérdések: