Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak a tanúkat kérdezem: ezt...

Csak a tanúkat kérdezem: ezt a logikát tényleg elfogadjátok?

Figyelt kérdés

Pár kérdéssel lejjebb arról van szó, hogy voltak a régi igazságok, amik hirtelen, az új világosság fényében már nem volt jó, új igazság jött, így a régi automatikusan hazugsággá vált.

Tehát akik abban az igazságban éltek, az új igazság égisze alatt hazugságban voltak.

Egy tanú szerint viszont nem szabad hátra nézni, így védi ki azt, hogy az őrtorony egy darabig ezt tanította, majd hirtelen, az új világosság miatt az ellenkezőjét.

Na de akkor az addigi tanúk hazugságban hittek, ilyen példa Jézus imádata. Tegnap imádni kellett, ma már új világosság van és mindenki aki imádja, az bűnt követ el, függetlenül attól, hogy a tegnap még imádat járt neki a tanúk által.

És én nem értem. Ezt ennyivel tényleg képesek vagytok lezárni magatokban, hogy nem néztek hátra? Soha nem is gondolkodtok el ezen, hogy az állandó új világosság miért megy szembe a mai igazsággal?

Nekem ez érthetetlen.

2017. jan. 16. 16:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Elnézést én nem vagyok tanú de számomra is érthetetlen, hisz azok a tanúk akik már nincsenek az élők között de ők még azt a tanítást kővették ami ma már tíltott gyümölcs, a mai tanúk szerínt többé soha nem látnak napvilágot. Végűl is nem az ő hibájuk, hogy egy feltételezett hazugságban hittek hanem a nagyrabecsűlt szervezeté.

De ha ma fordul eyet a kocka akkor ugyan abban a siralmas helyzetbe kerűlnek azok akik a tegnap még teljes biztonságban tették le a fejüket a párnáraEgyszerűen nem értem a felfogásukat!

Isten nem változik, és ha Ő nem változik akkor az igéjét sem fogja soha megváltoztatni senki kedvéért!

2017. jan. 16. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Ez még mind hagyján. A példádnál maradva vegyünk egy Tanút, aki még a régi rendszerben nem akarta Jézust imádni. Mivel szembeszállt a hivatalos tanítással, kiközösítették, ennek minden vonzatával együtt (család elveszítése stb). Majd hirtelen támadt egy új világosság, Jézus imádata tiltottá vált, innentől fogva azokat közösítik ki, akik továbbra is imádják Jézust - vagyis kiderült, hogy a korábban kiközösített tagnak igaza volt, de ettől még senki nem kér tőle bocsánatot, nem veszik automatikusan vissza, hanem végig kell járnia ugyanazt a rettenetesen megalázó procedúrát, mint mindenki másnak, ha ezek után még vissza akar menni.
2017. jan. 16. 16:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Tényleg szépen kérek mindenkit, hogy most már csak tanú válaszoljon. Látom nem csak engem érintett meg ez a fajta logika, nem csak én látom teljesen értelmetlennek, hanem mást is, de most megadom a szót a megszólítottaknak.
2017. jan. 16. 17:01
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Gratulálok, a válaszomat nem kapod meg.....
2017. jan. 16. 17:26
 5/11 anonim ***** válasza:

1 vagyok.

Nagyon kérlek bocsáss meg nekem, hogy közbe szóltam, bár ne tettem volna mert így okot adtam arra, hogy ne válaszoljanak a megszólítottak.

Nagyon sajnálom és kérem a tanúkat, hogy ne a kérdezőt okolják és legyenek elnézőek most az egyszer.

Köszönöm!

2017. jan. 16. 17:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Na mindegy. Tudtam, hogy nem lesz rá válasz, csak reménykedtem, hogy tévedek.
2017. jan. 16. 18:07
 7/11 Alex Fly ***** válasza:
100%
Duplagondol...
2017. jan. 16. 23:44
 8/11 KZitus ***** válasza:
0%
Te tényleg hatalmas tévedésben élsz kedves kérdező :-)
2017. jan. 19. 11:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Ha már ennyit írtál, akkor akár meg is magyarázhattad volna, hogy miért.
2017. jan. 19. 12:04
 10/11 anonim ***** válasza:

el tudom képzelni hogy most tudatosan játszák el hogy megsértették őked, a kérdésed meg a tájékozatlanságodból fakad, így megússzák hogy válaszolni kelljen, ha valóban így van ahogy sejtem az tipikus

egyébként meg ezt úgy szokták magyarázni, hogy alapvetően konzisztens a dolog, és komoly hittanítások nem változnak, de mivel változik a világ ezért kiseb etikai szabályoknak és más apróságoknak is változniuk kell

ezt talán valóban így is gondolhatják hiszen gyakran valamit amit korábban tanítottak manapság letagadják, az érdekldőnek pedig a föld alól kell előkeríteni a régi kiadványokat hogy elenőrize hogy tényleg úgy van e ahogy azt a kritikusok állítják, pl az 1975-ös világvége, most azt állítják sosem volt szó ilyesmiről ,csak az ellenségeik találták ki

2017. jan. 19. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!