Miért rossz az az ember aki nem hisz Istenben?
Én keresztény vagyok de nem ítéllek el téged azért mert te nem hiszel Istenben. :D ez nevetséges!
Van pár olyan barátom van akik ateisták és szinte mindegyikük ki tenné a szívét is értem.
Lehetsz ateista jó szívvel, de ugyanúy lehetsz keresztény szennyezett szívvel.
A kereszténysé nem arről szól, hogy gonoszsággal bélyegzek meg valakit csak azért mert ő nem hisz Istenben, hanem arról szól, hogy fogadjuk el egymást a hibáinkall és a tökéletlenségünkkel együtt.
A kereszténység a szeretetről szól éá ha ey keresztény azért ítél el egy embert mert az az ember nem felel meg az ő elvárásainak akkor azt az embert nem lehet kereszténynek nevezni.
Kereszténynek lenni ott kezdődik amikor ki lépsz a templomból és nem akkor amikor belépsz a templomba.
Miért, rossz az az ember, aki nem hisz Istenben?
Tőlem ilyet nem fogsz hallani. Ismerek olyan hitetleneket, akik sokkal különbek, mint egyes magukat hívőnek nevezők.
Az meg, hogy a pokolba kerülsz-e, rád és Istenre tartozik. Nekem sem beleszólásom, sem kritizálási jogom nincs.
Egy hívő keresztyén annyit tehet, hogy elmondja, mivel jár az, ha valaki hisz és mivel az, ha nem. A többit pedig rád bízza...
Azt hogy ki a rossz, Isten erkölcsi elvei által lehet megállapítani
Hogy valaki nem hisz az élet létrehozójában, az bármiért lehetséges, és még változhat a nézete.
Előre elítélni pedig ezért kár.
Aztán pedig, ha a Teremtő nem vonzza, akkor a zsarolással, PL: "hogy pokolra jutsz" és ezekhez hasonló fenyegetések, azt mutatják, hogy nem ismeri Isten szavát.
A Máté 6:44 vers nagyon jól mutatja, ezt.
(János 6:43, 44) . . .. 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt; . . .
Isten az aki hívja az egyént, ha nem teszi, és emberi zsarolásra lesz keresztény, az nem értette meg, hogy ez nem így működik.
"Azokat az embereket, akik nem hisznek Istenben, elítélik, mert az rossz. Én például nem hiszek benne, mert számomra nem létezik. Akkor én rossz vagyok? Annak akinek nem létezik Isten, mert meg van róla győződve hogy nincs, az miért rossz? "
Szia! Biztos, hogy így ítélik el a keresztények a nem hívőt? Mert ez így nem helyes. Az ember nem azért rossz, mert nem hisz, hanem alapból. Én pl. beláttam, hogy bűnös vagyok (rossz), ezért hiszek. Én úgy mondanám, hogy az a rossz, ha nem hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!