Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudhatjuk hogy az...

Honnan tudhatjuk hogy az egész Biblia Istentől ihletett?

Figyelt kérdés

2017. jan. 8. 10:10
1 2 3
 21/24 Alex Fly ***** válasza:
Az Újszövetség esetén teljesen más a helyzet. Szemtanúk írták az első században. És senki nem kérdőjelezte meg az ott leírtakat. Rengeteg bibliai szöveg maradt fenn az első két századból, de egyetlen egy sincs, ami cáfolná az abban leírtakat. Elég lett volna egyetlen szemtanú, aki kijelentené, hogy a megadott időben ott volt és nem történt semmi, amit az evangélisták leírtak. Mind a zsidók, mind a rómaiak rögtön rácsaptak volna egy ilyen beszámolóra, hogy véget vessenek a veszélyes tanok terjedésének. De a történelemből azt is tudjuk, hogy nem így történt...
2017. jan. 9. 09:06
 22/24 anonim ***** válasza:

Mert azt állítja magáról (XD).

ÉN VAGYOK A LEGIGAZABB VÁLASZOLÓ A GYAKORIKÉRDÉSEKEN.

Szóval tessék engem elfogadni, hisz én igazán leírtam! (XD)

Válaszokra:

#4:

"Ezékiás élt" - ÉS?

"Zsidók Babilonban" - ÉS?

"De lehet mazsolázni a többiből" - ÉS? Van itten egy rakat könyvem, szép Jókaik meg Vernék, számtalan szereplőjük valós alakokról lett mintázva (ha sorolnám, magam is beleunnék...), attól még jó ha tudjuk, hogy történetik csupán ihletettek, de nem valósak.

Vagy pl. V.G. Jan (Vaszilij Grigorjevics Jancsckij) Dzsingisz Khán - Batu Khán - Tatárjárás trilógiája, meg Gárdonyi Láthatatlan Embre is valós események néha egész jó leírását keveri fiktív szereplők kalandjaival.

Röviden: attól, hogy valami le van írva egy könyvben, még nem feltétlen vehető készpénznek.

2017. jan. 9. 12:59
 23/24 anonim ***** válasza:
Látom, a Jancseveckijt elírtam...
2017. jan. 9. 13:02
 24/24 How Arrow ***** válasza:
Ha olvasod és tanulmányozod magadtol rájössz, vagy nem.
2017. jan. 9. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!