Honnan tudhatjuk hogy az egész Biblia Istentől ihletett?
Honnan tudjátok, hogy én igazat mondok? Mert én kijelentem, hogy igazat mondok.
Ez pont ilyen érv, mint az, hogy a Biblia kijelenti, hogy Istentől ihletett. Amúgy, ahogy egy válaszoló már megválaszolta, írások, mint olyan, Pál szemében az általunk ószövetségi iratokat érti, nem az egész Bibliát, amit évszázadokkal később kanonizáltak, belevéve amúgy Pál leveleit is.
A történetek valósak, az eszmefuttatások sok esetben hibáznak, amilyen Pál farizeusi gondolkodása is. Azok emberi következtetések, és sok helyen hibásak. De a történetek java részét történelmileg bizonyíthatóak, persze nem sz utolsó kis apróság is. Ez nem ihletettség kérdése, hanem történelem, ami megtörtént, azt leírták.
Sehonnan, emberek állítanak valami, valamiről. Bármely ember állíthatja azt, hogy a saját szent könyve az igazi. Mivel az emberek a legtöbb vallásban tudják közvetíteni a pozitív hitből fakadó értékeket, így még ez sem lehet egy mérce, hiszen ha valóban létezne egy olyan univerzális, mindenek felett állandó isten, mint ami a Bibliában van, akkor egyértelmű, hogy más vallásokban, hitekben, nem szabadna, hogy megjelenjenek olyan pozitív értékek, mint a szeretet, a jóság, a béketűrés, az áldozatkészség, stb.... Ilyenkor azt szokták mondani a keresztények, hogy a démonok, a Sátán is képes látszólagos jóságot közvetíteni, viszont ezt az érvet ismét felhozhatja bármelyik vallás, hiszen a legtöbben szerepelnek démonok, például a keleti vallások is tele vannak démonokkal folytatott harcokkal, így bárki állíthatja, hogy a másik vallásban történő pozitív megjelenések, pusztán a démonok megtévesztése.
Érdekes, hogy eddig egyetlen egy magát primátusba helyező vallás sem tudott például olyan csodát felmutatni, hogy visszanőtt például, egy leszakadt kéz, vagy láb. Olyan "csodás" gyógyulásokról tudnak csak beszámolni ezen vallások, amelyek bárkivel megtörténhetnek, kortól, nemtől, és vallástól függetlenül, ha a tudatát ráhangolja a gyógyulásra, ez nem egy újszerű találmány, az emberi elme pozitívan és negatívan is tudja befolyásolni az ember állapotát, de ettől még nem tud visszanöveszteni kart. Még egy dolog, hogy lehet, hogy azok a vallások kérik ki maguknak az igazsághoz való jogot, amelyek nem tudnak semmilyen pluszt felmutatni ? Ezt a pluszt úgy értem, hogy miféle Isten az, amelyik addig amíg kialakul a hit rendszere mindenféle csodákat hajtat végre a híveivel, majd miután "véletlen" szépen elterjed a földön, abbamarad a csoda? Ha léteznének a mainstream vallások istenei, akkor ma is kellene, hogy óriási csodákat hajtsanak végre, de ez nem történik meg, a Bibliára hivatkozva megmagyarázzák, hogy a Jézusi csodatételek ideje lejárt, érdekes... és rendkívül hiteltelen....
A valóban érdekes dolog az, hogy amíg a kereszténység, iszlám hívők teológiai vitákat folytatnak, és próbálják az egyszerű placebó hatásokat csodás gyógyulásként az isteneiknek tulajdonítani, addig a legtöbb keleti vallásban valóban csodák történtek, és emberfeletti képességeket mutatnak be, joggal lehetne kérdezni vajon ezek az emberek vissza tudják e növeszteni a lábukat, és a kezüket, ha képesek csodára, a válasz természetesen nem, de nem is kérik ki maguknak az igazsághoz való jogot, és nem is ítélkeznek más felett, és a hitük szerint nem is kell elpusztulnia annak, aki másban hisz.
"Honnan tudjátok, hogy én igazat mondok? Mert én kijelentem, hogy igazat mondok.
Ez pont ilyen érv, mint az, hogy a Biblia kijelenti, hogy Istentől ihletett. Amúgy, ahogy egy válaszoló már megválaszolta, írások, mint olyan, Pál szemében az általunk ószövetségi iratokat érti, nem az egész Bibliát, amit évszázadokkal később kanonizáltak, belevéve amúgy Pál leveleit is.
A történetek valósak, az eszmefuttatások sok esetben hibáznak, amilyen Pál farizeusi gondolkodása is. Azok emberi következtetések, és sok helyen hibásak. De a történetek java részét történelmileg bizonyíthatóak, persze nem sz utolsó kis apróság is. Ez nem ihletettség kérdése, hanem történelem, ami megtörtént, azt leírták."
Kedves Válaszoló, én nem érvelni jöttem. :) Mert Isten kegyelme, írgalma és ajándéka sokkal hatalmasabb és sokkal erősebb bármely érvnél. :) Szóval, nem azért jöttem, biztosan az látszódhat és ha valóban így van akkor elnézést EGYÁLTALÁN nem ezt a benyomást szerettem volna az itt jelenlévőkkel éreztetni! Ugyanakkor, nem nagyon értem a TE érvelésed (erre viszont magam és egy Bibliai versel fogok válaszolni, ha elhiszed akkor elhiszed, ha nem akkor nem :) ), azt mondod, hogy ez pont olyan érv, mint az, hogy ha te azt mondod, hogy... Nos, ebben rengeteg bökkenő van! Ugyanis, akkor te hogyan bízol meg (ha van) a feleségedben, vagy (ha van) barátaidban, vagy a szüleidben? Valószínüleg, az lesz a válaszod, ha magamból indulok ki, hogy: "Mert szereted őket" vagy "Mert tudom, hogy megbízhatok bennük, mivel rengetegszer segítettek, még úgy is, hogy nem is számítottam rá". Ha olvastad a Bibliát, akkor tudhatod, hogy Isten nap, mint nap segít nekünk embereknek. Szerénységemnek pont így, nap, mint nap segít, azzal, hogy lélegzem, hogy élek még, hogy nem haltam éhen éjjel, ecetera-ecetera... Ám, az is lehet még a feltételezésed, hogy: "mert hallgatok rájuk, és a tanácsaik mindig segítettek az életem során" Ha valaki tudja, hogy van Isten, azt is gondolhatná ésszerűségében, hogy segít is. :) Ha nem a Bibliára hagyatkozunk, ÉN speciel tudom, hogy van Isten. Hogy mért gondolom ezt? Azért, mert mint mondtam, a sok ostobaságom után még mindig ÉLEK. :) De, ha nagyon ki akarom részletezni, akkor azt mondom, hogy mert még itt a Feleségem, aki beteg annyira, hogy állítólag fognia sem kéne tudnia ma már. De kezdem előről a történetet, tehát a feleségem (akit akkor még nem vettem el, hanem még csak udvaroltam neki), egyfajta "reumája" van, ami azt foglalja magában, hogy valóban ma már nem kéne fognia az orvosok szerint. Amikor megismerkedtünk, elmesélte, hogy van ez a betegsége és erre mindenféle gyógyszert szedett. Mondtam neki, hogy: "figyelj, hagyd el, mert nem tesznek jót azok neked, én imádkozni fogok azért, hogy képes legyél leszokni ezekről a dolgokról, és ha te is akarod, Isten elfogja venni." Tán mondanom sem kell, hogy NAGYON húzta száját, épphogy nem röhögött ki. Ám, pár napra rá, mesélte, hogy elhagyta az említett gyógyszereket, és jobban is érzi magát nélkülük. Azt, mondta teljesen rendben van így, a közérzete is teljesen megváltozott. Ekkor már kezdett picit hinni annak, amit mondtam neki, hogy Krisztus szeret minket és segít, ha kérjük (Krisztus azt mondta, Máté evangélima 7:7-8 versekben, hogy: "aki kér az MIND kap" ez már egy igazság a Bibliából, kértük és megkaptuk a feleségemmel). Ezek után, ugye még mindig járnia kellett kezelésekre Budára, 8 évig kapta az élő baktérium injekciót (amit nem lenne ideális ennyi ideig kapni), amit megint csak nem szerett szedni. Akkorra már többet beszéltünk ezekről a dolgokról, és akkor már kezdett keresztény lenni. Ő maga mondta, hogy: "ha lehetne imádkozzunk azért, hogy mint a gyógyszer, úgy ezt is elhagyhassam" imádkoztunk, és ma már oda SEM kell járnia. Tehát számomra, ez egy igen tanúlságos történet volt úgy mond, hogy számomra, ha eddig nem volt teljesen tiszta a kép Istenről, most az legyen. De a feleségemnek is teljesen egyértelmű, hogy VAN Isten és amit a Biblia állít teljesen kifogástalan. Értem azokat a Szkeptikusokat, akik azt mondják, hogy Isten nincs és mi az, ami bebizonyítaná azt, hogy mégis, mert én is ilyen voltam kb. 16 éves koromtól kezdve egészen 18 éves koromig. Ma 26 évesen teljességgel tudom, hogy VAN Isten, mert annyi dolog történt velem, és körülöttem, amit nem tudok másra fogni csak arra, hogy van Isten. Azzal ÉN NEM értek egyet, hogy kértem valamit és megkaptam teljesen véletlenűl pont ugyan azt és ugyan úgy, ahogyan kértem. Szal, ez szerintem ostobaság ezekután. :D Isten szeret minket, ezt írja a Biblia is ezernyi helyen (erről olvashatsz: János evangéliuma 3:16; 1János 2:2 és 4:8-9; Római levél 5:8 versekben) Isten nem hazudott nekem, abban például, hogy ezt kértem, de azt adta (elő-elő fordúlt, hogy nem akkor kaptam meg, de azt kaptam amit kértem, egyébként erről is ír a Biblia 4Mózes 23:19-ben). Az pedig számomra teljesen értelmetlen, hogy olyas valakiről feltételeztek olyan, hogy nem tudja milesz a jövőben, aki megteremtette a Világ, a történelmünket és képes volt meghalni úgy, hogy közben rá szállt magára galamb formájában, mikor felnézett emberként magára, ahogyan a trónján ül Istenként. ha valaki még Istenen kívül erre képes, akkor elhiszem, hogy minden hazugság, amit állít a Biblia. Ő egy végtelen lény, aki mindenható! Mindent lát, mindent hall, és mindent TUD. :) Nem tudja a Mindenható lény, hogy késöbb a Jövőben mi lesz miközben azt, mondja, hogy IGAZ a TELJES írás? :) Ne vicceljetek. :)Jelenések könyve azt írja, hogy aki ehhez a könyvhöz hozzá tesz illetve elvesz az elveszi méltó büntetését azzal, hogy pokolra jut. (ezt ovlashatod: Jelenések 22:19-ben) Tehát NEM igaz az a feltételezés, hogy az ott csak az Ószövetségre értendő, de ebbe már nem szeretnék belemenni. Ahogyan igazán semmi másban sem, mert elég jól kifejtettem azt, amit a Biblia állít. Számomra NEM kell több bizonyíték, hogy 1. Isten létezik, 2. Segít és a Biblia szava teljes mértékig ISTENTŐL IHLETETT és IGAZ. :) Békesség nektek! :)
Hol olvasod a Koránban azt, hogy a keresztényeket meg kell ölni?
Ha meg nem tudod, és nincs ilyen benne, akkor ne hazudozz.
Balinhu: elolvastad a Koránból azokat a részeket? Csak azért kérdem, mert nekem megvan a gépemen a Korán magyarul és nekiálltam egyszer elolvasni azokat az igéket, amiket leírtak, mint ékes bizonyíték erre vagy arra. Hát bizony semmi sel volt igaz abból a gyűlölet áradatból. Azóta fenntartással fogadom az ilyet. Te is jól tudod, hogy a Bibliából is szoktak kiragadni és Isten ellen felhasználni.
Ne ess te is ebbe a bűnbe, inkább lépj tovább és ne mondj véleményt arról, amit nem ismersz. Ez a legbölcsebb, amit tehetsz.
Mohamed a keresztényeket és zsidókat is "a Könyv népének" nevezi.
Na de ez tényleg más téma. A lényeg, hogy azért a Biblia a szent könyvünk, mert ebbe a kultúrába születtünk. Ez pedig teljesen esetleges dolog, de fogadjuk el, hogy ez van.
Viszont a Biblia egy emberek által írt könyv. A történeti hitelessége olyan 20%-os, a mai tudomány szerint Dávid se volt nagy király, Salamon talán nem is létezett, de a gazdagsága bizonyára mesés kitaláció. Mózes, az egyiptomi fogság, a pusztai vándorlás történelmi képtelenségek. A Teremtés könyve pedig egyenesen egy mítikus mesekönyv.
Az Újszövetséggel sem jobb a helyzet. Az evangéloumokban rengeteg a történetietlen, mesés elem; János evangéliuma úgy ahogy van fikció (kezdve Lázár feltámasztásával stb.). A Pál által kitalált megváltástan meg görög hatású alkotmány, köze nincs Jézushoz.
Az igazság az, hogy Jézus feltehetően esszénus hátterű János-tanítvány lehetett, amolyan falusi csodarabbiként működött, amíg egyszer fel nem ment Jeruzsálembe, ott csinált egy kis ramazurit ezért a római hatóságok kivégezték. Még ha igaz lenne is a sírba temetés története, akkor is valószínűleg kutyák ették meg a holttestét, azért tűnhetett el reggelre. A feltámadt Jézus, a mennybemenetel stb. ugyanolyan fikció mint Mohamed hasonló sztorijai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!