Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért egyre több a buddhista?...

Miért egyre több a buddhista? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Azt látom, és hallom, hogy egyre többen érdeklődnek a buddhizmus iránt a nyugati világban, és dobják el a hagyományosan keresztény vallásukat. Gyakran ismert emberek is. Ezt a hagyományosan keresztény részt úgy értem, hogy a nyugati világban elvileg mindenki kereszténynek születik, de a többség valamilyen módon elfordul ettől. Van aki ateista lesz, van akit csak egyszerűen nem érdekel és nem tartja magát kereszténynek, és van aki áttér már vallásra. De nagyon kevesen vannak azok akik tudatosan keresztények maradnak. És ez érdekelne hogy miért van az hogy amíg a kereszténység, - ami egy agresszív térítő vallás - folyamatosan elveszíti a befolyását, addig a buddhizmus - ami nem akar senkit megtéríteni - egyre népszerűbb.

2017. jan. 7. 23:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező; Az utolsó 2 válaszodtól teljesen padlót fogtam, magam se fogalmazhattam volna szebben :DD

Egyébként röviden tömören magamból kiindulva én is pontosan ugyan azért pártolok el a "családom által elvárt kereszténységtől" a Buddhizmus felé, mert egész egyszerűen baromságnak tartom.. 5-19 éves koromig jártam hittanra, katolikus gimnáziumba, és még ÍGY is baromság :D Nyilván minden egyes vallásnak megvan az a néhány elve, amit az ember kiemelhet, hogy helyes és jogos, és aszerint élhet. De a Bibliában pl rengeteg ellentmondás van, amit egész egyszerűen nem tudok hova tenni és ezzel teljesen elhitelteleníti magát az egész vallást is..

A Buddhizmusban nincs ez a bizonytalanság, hogy vagy van egy felsőbbrendű teremtmény, vagy sem. Csináld amit jónak látsz, ami nem árt sem neked, sem pedig másoknak, legyen az állat vagy ember. Ha egyszer megbotlasz, magadban kell elszámolnod vele, nem kell senkihez fohászkodnod megbocsátásért és nem égsz el a pokol tüzén :"D

Annyi a szenvedés és mellé még annyi hülye van manapság, hogy pont az a lényege, hogy engedd el ezeket és lépj tovább mert nem ér senki és semmi annyit, hogy hergeld miatta magad... :"D

2017. jan. 24. 11:45
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!(10.Hsz)

Majdnem az orrodig látsz.

Én,és néhány millió keresztény,életében sohasem gyónt,és nem is fog.

2017. jan. 25. 04:46
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
A gyónás nem keresztény(krisztusi)gyakorlat,hanem katolikus.
2017. jan. 25. 04:48
 14/14 anonim ***** válasza:
51%

Én katolikus családban születtem. Gyerekként rendszeresen jártam is templomba és katolikus gimnáziumba jártam. Ahogy egyre több kérdéssel és kihívással szembesültem az életben, azt tapasztaltam, hogy a kereszténység semmiféle működő módszert nem ad ezeknek a megoldására. Amit fel lehet hozni a kereszténység mellett, mint erény, az a keresztény erkölcs. De az akár Isten nélkül is működne.

Ezzel szemben például a buddhizmus, megtanít elcsendesíteni az elmét, az érzelmek és vágyak viharait. Az ember idegrendszere is kiegyensúlyozott lesz, mert használja a mantrákat, csinálja a leborulásokat, meditál, stb. Ezek által lehet egy valóban erényes életet élni, mert más elmeállapotból fognak kiindulni a cselekedetei.

Ezzel szemben a kereszténység egy szép elmélet, amit egyes ösztönösen bölcs embereken kívül senki nem tud megvalósítani a gyakorlatban, mert nem kap hozzá módszereket.

2017. ápr. 14. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!