A kanonizált biblikus szövegekből miért került ki Ádám első párja Lilit?
Vajon az ok csupán annyi hogy
1) Lilit nőként nem Ádám UTÁN lett teremtve mint Éva, hanem egyidejűleg (vagy akár előbb) így a férfi nem lehet a teremtés koronája azon az alapon hogy őt teremtették elsőnek. Egy pofon a keményen patriarchális társadalom-berendezkedésnek
2) Lilit szabad akarattal NEMET mondott Ádámra, elutasította hogy alárendeltje legyen. Míg Éva már javított kiadás volt… kellően szolgalelkű. Még egy pofon.
Kb ezek lehetnek az okok?
"Na most pont ezt egy adott "keresztényi" múlttal rendelkező vallást követő mondja????
Inkvizíció eretnekség stb stb "
?? Én nem követem ezt. Jézus hitét tanulom az Újszövetségből. A szeretetet. Ráadásul semmilyen egyháznak nem vagyok tagja.
Az, hogy Jézus nevében mit követtek el, annak mi köze Jézushoz és a hitben élőkhöz? Próbáljátok már megtanulni, hogy a hívő nem egyenlő a középkori katolikus egyházi vezetők gyakorlatával. Én sem értettem egyet ezzel a gyakorlattal, de attól még a pl. egy mai katolikus hívő is lehet szeretetben élő, szelíd Krisztus-követő. Olyan logikátlan csatolásaitok vannak, hogy az már siralmas. az inkvizíciónak annyi köze van a Bibliához, mint kb. neked, kérdező
"Hogy is van az hogy "üvöltve" tanít? Kb 200 éve még a máglyára kerültem volna a puszta kérdés felvetésétől is, és bizony a dicső "keresztény" vallás képviselői által."
Ma ma van, nem 1817. Vagy én azért tanítok üvöltve, mert 200 éve volt a máglyás dolog? Ez is hibás logikai csatolás.
Isten azért nem bűnös, mert a nevében durva dolgokat követtek el. Semmi köze hozzá. Tehát nem kifogás, hogy azért nem vagy hívő, mert a Biblia nevében pár száz éve máglyára küldték az embereket.
20.Hsz!
A kérdező az az ember,akit NEM érdekel az igazság,és a valóság.
Istent,és szavat AHARJA gyalázni,és semmit nem fogad el,sőt nem is engedi értelmébe,ami ezt akadályozza.
Erről egy eset jut az eszembe:
Egy ember elkezdte volna lenyírni a füvet a héza előtt,de a fűnyírója nem indult.Becsengetett a szomszédba,hogy elkérje az övét.-Nem adom.-Miért-Mert a pilóták sztájkolnak,és törölték a New York-London járatokat.-Mi köze a közlekedésnek a fűnyíróhoz?-Semmi.Ha én valamit nem akarok,teljesen mindegy milyen ürügyre hívatkozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!