Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia tanulasa magyatazasa?

Biblia tanulasa magyatazasa?

Figyelt kérdés
Sziasztok.17/L vagyok szeretnek a bibliarol es istenrol mindenf megtudni.Valaki van itt aki esetleg segit ebben es lenne tanarom?Valaki aki tapasztalt ebben a temaban es mindent tud.Elore is ksoszonom:)
2016. dec. 27. 21:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi szívesen segítenek, mert sok biblia tanulmányozást vezetünk, minden elkötelezettség nélkül, és díjmentesen.

Persze ez nem kötelező.

Ha gondolod szívesen segítek, 26.-27. éve tanulmányozom a Bibliát, 49. éves anya vagyok.

2016. dec. 28. 09:51
 12/17 anonim ***** válasza:
A történelmi egyházak gyülekezeteiben van legalább heti 1 Bibliaóra. Keresd fel a helyi papot/lelkészt, ők segítenek. De az ilyen szektáknak ne dőlj be, mert 1. észre sem veszed és beszippantanak 2, tönkreteszik az életedet. 17 évesen nagyon meg lehet csúszni
2016. dec. 28. 10:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Írod, hogy mielőtt megkeresztelkedsz, szeretnéd megismerni a vallást. Ez helyes, én is így tettem, felnőttként keresztelkedtem meg az egyik történelmi egyháznál, előtte évekig tanulmányoztuk a Bibliát.

Te melyik felekezethez akarsz tartozni közösség szempontjából? A barátod melyik felekezethez tartozik?

Miért akarsz megkeresztelkedni?

Szép napot!

2016. dec. 28. 10:56
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy tűnik a többiek átsiklottak a kérdéseid felett... :-)

Nos igen, a rossz kérdése valóban sok embert tart vissza Isten keresésétől és az istenhittől. Gyakorta halljuk a mindennapokban: „Hinnék, ha választ kaphatnék arra, miért van a rossz? Ha Isten valóban létezik, miért nem akadályozta meg a rossz megszületését? Ha Isten létezne, nem tűrné el ezt a sok fájdalmat, háborút, az emberi történelem vérontásait.” A rossz kérdése valóban újra és újra felelevenedő és erősödő kérdése sokaknak. Csak kevesen ismerik azt az átfogó és mély feleletet, amelyet a Biblia ad ezekre a kérdésekre.

A Biblia határozottan állítja, hogy a rossz nem Istentől ered. Tőle csak „jó adomány és... tökéletes ajándék származik” (Jakab 1,17). Isten számára teljességgel idegen és elfogadhatatlan a bűn: „nem lakhatik tenálad gonosz” – olvassuk Zsoltárok könyvében (5,5). Istennek nem állt szándékában az építés mellett a rombolás, a teremtés mellett a megsemmisítés!

A búzáról és a konkolyról mondott példázatában az Úr Jézus Krisztus arról szólt, hogy Istentől csak a „jó mag” származik (Máté 13,24). Isten életet teremtett a vetés növekedésére és az örömért, amit a bőséges termés láttán érez a gazda. A rosszat – amit a példázatban a konkoly jelképez – „valamely ellenség” szórta a jó mag, a tiszta búza közé (Máté 13,28). Jézus ebben a példázatában arra utalt, hogy a rossz egy személy cselekvése által jött létre. Egy másik alkalommal így szólt Jézus arról a személyről, aki a bűn szerzője: „Az ördög atya... emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen őbenne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” (János 8,44)

A Biblia másutt is szól Sátánról, avagy az ördögről, mint a bűn szerzőjéről. (Különösképpen: Ésaiás 14,12–20; Ezékiel 28,12–19; Jelenések 12,3–10; 1Péter 5,8; 2Korinthus 11,14–15; Jakab 1,13–15 stb.) A Szentírás ugyanis a bűn szerzőjeként egyetlen személyt tüntet fel, akinek gondolkodásában és életében legelőször jelent meg és gyökerezett meg a bűn. Ez a valaki Isten magasrendű teremtménye, egy angyalfejedelem volt, aki lázadása után kapta a Sátán (ellenség) nevet.

Sokan úgy gondolják, hogy Sátán lázadásának az lehetett az oka, hogy már eleve volt benne valami nem tökéletes, valami mákszemnyi, morzsányi gonoszság, vagy legalábbis torz gondolat. Vagy ha ez nem is, de legalább valami „hiánynak” kellett lennie benne. Jézus azonban azt mondta róla, hogy ő „nem állott meg az igazságban”. Ez magában foglalja azt az állítást, hogy a kezdet kezdetén ő is az „igazságban volt”. Ő sem került ki Isten kezéből kevésbé tökéletesen, mint a többi teremtmény. Ezékiel próféta így szól róla: „Te voltál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcsességgel, tökéletes szépségben... ama napon, melyen teremtettél” (Ezékiel 28,12–13). Ésaiás próféta is „fényes csillagnak, hajnal fiának” nevezi őt (Ésaiás 14,12).

A Biblia szerint ennek az angyalfejedelemnek semmi oka nem volt arra, hogy Teremtőjével szembeforduljon. Nincs értelmes magyarázata Sátán mennyei lázadásának. „A bűn eredetére lehetetlen olyan magyarázatot találni, ami megindokolná létezését... A bűn titokzatos, érthetetlen; mentegetése egyenlő volna igazolásával. Ha mentséget lehetne találni rá, vagy okot létezésére, akkor megszűnne bűn lenni.” (Ellen G. White: Nagy küzdelem)

A menny egy valós hely a Szentírás szerint, ami nem itt a Földön van, de Isten majd ide költözik az újjáteremtett Földre az ígérete szerint. A pokol szó pedig a héber seol és a görög hádész szavak magyar fordítása egyszerűen a halottak tartózkodási helyét jelöli. Az utolsó ítéletben meg fog szűnni a Biblia ígérete szerint: "És a tenger kiadta a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadta a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltettek mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettettek a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava." (Jelenések 20:13-14)

Isten a szabad erkölcsi választás képességével teremtette meg Ádámot és Évát, csakúgy, mint Sátánt. Ezzel összhangban nem zárta el előlük a hatalom eszközével a rossz választásának lehetőségét. Tudta, hogy úgy juthatnak a lelki-szellemi és erkölcsi fejlődés legmagasabb szintjére, ha a saját szabad erkölcsi megfontolásukkal utasítják el a bűnt, és az isteni szeretettörvény követését választják. Ehhez minden alapjuk megvolt. Egyedül ez lett volna a kézenfekvő és természetes számukra. A bűnnel való megfertőződésük egyáltalán nem volt szükségszerű.

Az Isten válaszolni fog az imádságaidra, csak légy türelemmel! Saját tapasztalatból tudom és írom.

Bármi kérdésed van még szívesen válaszolok!

Üdv. Péter

2016. dec. 28. 11:50
 15/17 A kérdező kommentje:
A baratom Ortodox,en ugye meg semmilyen.Az hogy templomba menjek eselytelen vagyis elmenni eltudok de mivel itt lakom cipruson a gorog reszen itt csak gorog templomok vannak es a gorog tudasom sem a tokely meg ugye jobb lenne ezt a sajat nyelvemen megtudni.Kedves utolso,koszonom hogy valaszoltal es idot szantal ram Hogy erted hogy valaszolt neked Isten?Megjelent es megszolalt vagy csak nemtudom egy targyat megmozditott vagy egy hang a fejedben netan egy gondolat ?Vagy ugy mint mi amikor beszelunk ..?Tudom gyerekesen hangzik de fogalmam sincsen talan en nem vettem eszre mikor szolitottam hogh ott volt a valasza is?Erthetetlen..
2016. dec. 28. 14:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én egész gyermekkoromban jártam templomba, nagyon sokat hallottam Istenről, a szüleim is vallásosak voltak, és a Nagymamám igazán komoly hívő. Mégis 15 éves voltam, amikor először úgy éreztem, hogy végre bizonyságot akarok arról, hogy van Isten. Egy református ifjúsági táborban voltam és reggel kimentem Bibliát olvasni. Akkor imádkoztam először komolyan, és elolvastam a Bibliából egy részt. Egy közönséges történet volt Dávidról és Jonatánról, mégis minden szava válasz volt az összes bennem kavargó kérdésre. Teljesen ledöbbentem, és éreztem, hogy Isten ott van! Azóta minden nap megtapasztalom ezt!

Isten mindenkinek másképp jelenti ki magát, de senkit nem hagy válasz nélkül!

Üdv. Péter

2016. dec. 28. 15:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha a Bibliáról szeretnél többet tudni,elősször el kell fogadnod azt a szövetséget,amit Isten létrehozott Jézus által.Az ember nem tud más módon Istenhez tartozni,csak abban az esetben,ha életében elfogadja Jézust Urának,megváltójának.Tehát nem azért kapjuk az Üdvösségünket,mert tele vagyunk jócselekedetekkel,nem is azért,mert segítőkészek vagyunk,hanem azért kapjuk az Üdvösséget,mert Jézus az Isten Fia magára vette a mi büneinket, és értünk feszítették meg a kereszten ártatlanul,majd a harmadik napon feltámasztotta Őt Isten a halálból.Róma 10/9

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról és szívedben hiszed,hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból,Üdvözülsz.

Mert szívvel hiszünk a megigazulásra,szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.

Tehát Istent semmi más úton nem tudjuk megközelíteni,csak Jézus által.

De ha bővebben érdekel a Biblia,és szeretnél belőle többet megtudni,akkor tudom neked ajánlani a Szívbunker.hu weboldalt.Ahol teljesen ingyen,online megtanulhatod.

2016. dec. 28. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!