Biblia tanulasa magyatazasa?
Figyelt kérdés
Sziasztok.17/L vagyok szeretnek a bibliarol es istenrol mindenf megtudni.Valaki van itt aki esetleg segit ebben es lenne tanarom?Valaki aki tapasztalt ebben a temaban es mindent tud.Elore is ksoszonom:)2016. dec. 27. 21:34
1/17 anonim válasza:
Jaj, mindjárt rád repülnek Jehova Tanúi meg a hasonló szekták. Kérlek, ne dőlj be!
2/17 anonim válasza:
Szia!
Segítek, amiben tudok, de azt tudnod kell, hogy a Bibliának vannak olyan részei is, amelyeket felekezetenként eltérően magyaráznak. Ne ilyedj meg, a nagyrésze nem ilyen, de azért vannak ilyen részek is.
4/17 anonim válasza:
Ja és az első válaszoló jól mondja, Jehova tanúinak ne higyj semmiképp sem. Ők szinte mindent félremagyaráznak. Szerintük a kétezer éves kereszténység hamis és pusztulásra van ítélve.
5/17 anonim válasza:
Naszóval, kezdjük az elején: a Biblia emberek írta, szentiratok gyűjteménye, melynek iratait emberek válogatták össze. Ezen iratok összessége a keresztény vallás alapja. Mire vagy még kíváncsi? :)
6/17 anonim válasza:
vigyázz istván 35 is egy jehova tanúja, ez egy veszélyes szekta, a bibliát is hamisítják, javaslom inkább menj el egy templomba és ott kérdezd meg h hol és mit tanulhatnál erről
7/17 anonim válasza:
Istvan tanú volt még pár éve, nem számít mit mond, ahonnan éppen fúj a szél. Olyan vehemenciával állt ki az őrtorony mellett, amilyen vehemenciával áll ki pont az ellenkező teológia mellett ma.
Mire vagy kíváncsi? 40 éves férfi vagyok.
8/17 anonim válasza:
Istenhez nem a Biblián keresztül vezet a legrövidebb út. Isten mindnyájunkban ott lakozik, magadban kezdd el a keresését!
9/17 A kérdező kommentje:
ne veszekedjetek mar..kezdjuk ott pl hogy max 15-20oldalt olvastam el de nehez ertelmezni.igazabol a biblia ertelmezeseben kellene segiteni mondjuk skypen vagy valamk videos chaton .irni nehezebb es bonyolultabb lenne.szeretnek nem csak a bibliarol hanem maga a regi dolgokrol is pl sokmindent tudok de megsem eleget es mielott egkeresztelkedem illene ismernem a vallasom..ertitek.Peldaul bibliai torteneteket hallgatnek szivesen ..baaratom szokott meselni de neki sincs mindig kedve.
2016. dec. 28. 08:24
10/17 A kérdező kommentje:
Peldaul ha isten elorelato es mindent megtervez..stb akkor har az elejen tudta hogy Lucifer nagyravagyo es olyan akar lenni mint Isten.szoval akkor miert teremtette meg egyaltalan?meg szerintem a menny es a pokol egy helyen van.a foldon.meg meg az is hogy elvileg Isten "arra kivancsi" hogy van e helyunk a mennyben vagy paradicsomban (nemtudom melyik) szoval elvileg az egesz emberiseg a fold minden nem egy Journey ahogy mondjak hanem egy Teszt.nemde?rosszul gondolom?meg baratom azt mondta hogy megvan irva a Bibliaban hogy akkor lessz mindennek "vege" ha Jezus ujra visszater a foldre.meg hogy Lucifer lessz az aki uralkodni fog.de ha ezt isten tudja hogy a sajat teremtmenye ellene fordul stb akkor miert nem tesz ellene semmit miert hagyja hogy ez igy legyen?vagy peldaul akik nem hisznek Istenben azok valoban a pokolba fognak kerulni?milyen lehet a pokol,vagy a menny?Mi lenne az emberiseg celja?Eva miert harapott az almaba(ha joltudom alma volt) ha Isten aki teremtette mefmondta ne tegye?ha Isten mindenrol tud mindent elore megirt akkor megsincs szabad akaratunk?Tenyleg csak egy rovid 2masodperces gondolat volt mikor azt gondolta milenne ha olyan lenne mint isten?Egyik nap elkezdtem Istenhez beszelni-nem szolt vissza.Eleg sokszor megprobaltam mar megszolitani de sosem adott jelet hogy itt van-e es halllgat.rosszul esik..Vagy mi lenne ha (ez csak egy elmelet es kivancsisag) Luciferhez beszelnek o vajon adja jelet es vissza szolna?Vagy egyik sem tenne?Honnan tudhatom hogy itt van-e valamelyik velem.?Mi van ha Lucifer maga melle akar engem?azt meg erzem?Egyik baratnom elegge felelmetes dolgott tett most is neha.Luciferrel probal beszelni,hogy allitsam meg hogy ne tegye?Ugy volt mint most en,Istennel kezdte de nem valaszolt soha neki igg aT gondolja hogy nem hallhatja meg.Vajon mi lessz vele,marmint a barqtnommel (Viki) azota elegge megvaltozott ez Lucifer muve lehet?Huu nagyon sok kerdesem lenne ..szerintem jo sok ideig irhatnam meg..
2016. dec. 28. 08:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!