Jehova Tanúi miért vagytok ilyenek?
Nem a vallásért élünk, hanem Istennek élünk.
És nem kell lemondani a szerelemről, ha az megfelelő módon jön, és van.Én sem mondtam le a szerelemről.
Boldog házasságban élek a férjemmel, keresve sem találhattam volna jobbat.
De hogy megérts az igaz szerelmet, javaslom nézd meg ezt a filmet.
Talán még annyit, hogy Isten elvárása ez. Csak az Úrban házasodunk.
Isten nem vallásokat hozott létre, hanem egyetlen elrendezést, egy imádati formát.
Találnak azok jó kis jehovás férjet/feleséget, aki nem a nagy szerelem, csak egy jó ismerős, DE megvan a garantált közös pont és téma: Jehova és a szekta.
Nem kell sajnálni őket, ők választották. Amúgy én sem értem az ilyesmit.
"Nem a vallásért élünk, hanem Istennek élünk."
Mi a különbség a ti esetetekben?
Isten nem különböző értelmezésű és tanítású vallásokat alakított ki.
Jézus, és az első tanítványai voltak azok akik helyesen gyakorolták az Istennek végzett imádatot.
A többiek, nem voltak elfogadhatóak, ezért kellett nekik elmenni, hogy az igazságot erről elmondják, és megtanítsák más kultúrájú embereknek. Így egységes imádatot gyakorolnak, egy egységes oktatásban élnek. És nem különböző tanítások mindenféle szelében.
Istennek élni, vagy is hozzá tartozni, egy módon lehet, nem ezerféle módon.
Ezt maga a Teremtő határozza meg, nekünk kell alkalmazkodni. Így ahogy régen is volt, Isten népe egységes nép volt, nem különböző felekezetekből, vagy vallásokból tevődött össze.
Ahogy régen is csatlakozhatott más nemzetiségű, vagy "vallású" ember Isten népéhez, vagy is az igaz Istenhez, és a tiszta imádathoz, úgy most is bárki jöhet még az Ajtó nyitva van.
Ám akkor lesz valaki Jézus tanítványa, ha azt a személyt az Atya Jehova vonzza.
(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;. . .
"Istennek élni, vagy is hozzá tartozni, egy módon lehet, nem ezerféle módon.
Ezt maga a Teremtő határozza meg, nekünk kell alkalmazkodni. Így ahogy régen is volt, Isten népe egységes nép volt, nem különböző felekezetekből, vagy vallásokból tevődött össze."
Csakhogy akkor ti sem tartozhatnátok a Jehova tanúi szervezethez,mert az "ezerfélébe" ez a szervezet is beletartozik:)
Szóval a megmosolyogtató egoista önigazolás bukik a ti esetetekben is,csakúgy mint más,csak önmagukat igaznak tartó szervezeteknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!