Miért olyan lényeges a Szentháromság elfogadása?
Szia ismét :-)
"@KZitus!
És Isten mit íratott le magáról a Bibliában?" - na kedves kérdező a Bibliát csak nem másolhatom ide :-). De néhány dolog.
Azért emeltem ki az ismeret fontosságát, mert maga Krisztus mondta:János 17:3
" Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.( a szent szellemet mint személyt nem említette)
Pál apostol szintén írt arról, mi az Isten akarata az ismerettel kapcsolatban:1Timóteusz 2:3, 4
Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.
Még néhány dolog, amit Isten magáról leíratott:Zsoltárok 83:19
Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova,
Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett.
Ézsaiás 42:8
Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.
Ézsaiás 48:11
Önmagamért, önmagamért cselekszem, hiszen ki hagyná magát megszentségteleníteni? Senki másnak nem adom dicsőségemet.
Ézsaiás 12:4
Azon a napon majd így szóltok: „Adjatok hálát Jehovának! Hívjátok segítségül a nevét. Ismertessétek meg cselekedeteit a népek között. Emlegessétek, hogy felmagasztaltatott a neve.
Ézsaiás 48:17
Ezt mondja Jehova, a te Megváltód, Izrael Szentje: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell.
Jelenések 4:8
És ami a négy élő teremtményt illeti, mindegyiknek hat-hat szárnya van; körös-körül és alul tele vannak szemekkel. És éjjel-nappal szüntelenül ezt mondják: „Szent, szent, szent Jehova Isten, a Mindenható, aki volt, aki van, és aki eljön.”
Máté 6:9
Ti tehát így imádkozzatok:
»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved.
............
Miért nem lényeges a Szentháromság elfogadása?
Azért mert Isten szava szerint, nincs.
9.hsz
"És Isten mit íratott le magáról a Bibliában?" - pl. ezt:
Ézsaiás 42:8
"Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.
Zsoltárok 83:18
" Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova,
Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett."
Ézsaiás 48:11
" Önmagamért, önmagamért cselekszem, hiszen ki hagyná magát megszentségteleníteni? Senki másnak nem adom dicsőségemet."
2Mózes 15:11
" Ki olyan az istenek közt, mint te, ó, Jehova?
Ki olyan, mint te, szentségben hatalmas?
Akit dicsérő énekekkel illik félnünk+, s aki csodákat tesz.
Ézsaiás 12:4
"Azon a napon majd így szóltok: „Adjatok hálát Jehovának! Hívjátok segítségül a nevét. Ismertessétek meg cselekedeteit a népek között. Emlegessétek, hogy felmagasztaltatott a neve."
4."Miért olyan nehéz elfogaadni,hogy a Teremtő Isten lehet egyben akár három személy is"?
Én elfogadom akár a tizet is.
De ha egyet ir a Biblia akkor nálam az Isten szava szerint egy van.
Janos.17:3."Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek téged az egyedüli igaz Istent és akit elküldték a Jézus Krisztust".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!