Az igaz, hogy a bibliai Dávid és Salamon királyok uralkodásáról semmi Biblián kívüli forrás nincs?
De van! :)
Érdemes jobban megfigyelni a cikk címét! "Újabb leletek Dávid városából" Felhívnám a figyelmet az újabb szóra! :)
A Wikipédia írja:
"1993 júliusában Tell el-Kádiban (az ókori Dán) egy Kr. e. 9. századból származó sztélé-töredéket találtak, amely arról lett híres, hogy megemlíti "Dávid házát" (dinasztiáját). A Biblián kívül ez az egyetlen forrás, amely megerősíti Dávid király egykori létezését."
Én nem vagyok a témában napra kész, de a legutolsó információim szerint Dávid király neve mindössze egyetlen egyszer szerepel Biblián kívüli leleteken. Salamoné pedig egyetlen egyszer sem.
Van egy elég híres régész: Israel Finkelstein, aki szerint a rendelkezésünkre álló leletek alapján az Ószövetség egy kései mesekönyv. Én bízok abba, hogy nincs igaza, de az érvei eléggé logikusak és lenyűgözőek.
Nem kell tudósnak lenni ahhoz,hogy tudjuk,létezik Jeruzsálem,Názáret,Létezett ,Heródes,Pilátus,És még sorolhatnám...
Szóval,....Gondolkodni,látni és hallani.... adomány?
az előzőnek
Itt most az Ószövetség történeti hitelességéről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!