Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi Vezető Testület...

A Jehova Tanúi Vezető Testülete miből él?

Figyelt kérdés

Annyit tudok, hogy a Tanúknak van munka helyük ami mellett még el végzik azt a szolgálatot amit rájuk bíznak a vének. Ez eddig ok, csak tisztelni tudom őket, hogy van energiájuk ezt végig csinálni. Na de a Tisztelt Vezérkar miből él, hogy meg engedhet magának olyan öltönyöket meg karórákat amelyekről én csak álmodni mernék.

Félreértés ne essék, nem vagyok én se irigy se féltékeny csak egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy azok az emberek akik a történelmi egyházakat becsmérlik, hogy nem tudnak oda figyelni a sajátukra és megkérdőjelezni ugyan azzal az ítélő szellemmel mint emezeket?

#tolvaj #Jehova tanúi #rabló #vezető testűlet
2016. dec. 14. 18:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

# 10 living witness

Mondd, te el sem olvasod, amit írtam? Az Őrtorony társaság szegénységi fogadalmat tett:

"Akiket Jehova Tanúi világközpontjában különleges teljes idejű szolgálatra fogadtak el, mindannyian aláírtak egy szegénységi fogadalmat, amint azt a Vezető Testület minden tagja, valamint a Bétel- család összes többi tagja is tette. Ez nem azt jelenti, hogy ők egy örömtelen, minden kényelem nélküli életet élnek. Azt azonban jelenti, hogy részrehajlás nélkül megosztják A LEGSZERÉNYEBB ételt, hajlékot és költségtérítést, amelyet mindenkinek biztosítanak, aki ilyen szolgálatban áll." (jv 21. fej. 351. o. Mindezt hogyan finanszírozzák?)

És köszönöm, hogy beidézted a Prédikátor 5:4–6-ot, ami a fogadalmak megkötéséről szól! Ezzel így akaratlanul is a vezetőid alatt vágtad a fát.

"Isten nem mondta hogy szegénységi fogadalmat kell tenni. Jézus és az apostolok sem tettek ilyet. Sőt nem egy első századi keresztény volt jó módú, még szolgát is tartottak."

Hát persze! Ha pedig ma itt lennének az apostolok és Jézus, akkor nyilván luxus villákban élnének, meg aranyórákkal, aranygyűrűkkel járkálnának, igaz? Meg lehet ilyen érveléssel nagyarázni még a feketéről is hogy fehér! A lényeg, hogy az érdekeid úgy kívánják, és már megy is a tények csavargatása...

Ja és ne tereljed itt a témát a Vatikánra, mert itt most éppen nem róluk van szó, hanem a Vezető testületről. A bűn nem válik kissebbé azáltal, hogy többen osztoznak benne. Egyébként is ezzel a kettős mércével megint csak az elfogultságotokat bizonyítod. Ami nálatok nem bűn, az a Vatikánnál már az...

"egyébként pedig ha drága ékszer, vagy óra volna, ahogy Te állítod, tán irigy a szemed? Én nem irigylem, Te miért teszed?"

Én inkább megbotránkoztarónak tartom. Jézus azt mondta a gazdag gyereknek, amikor az megkérdezte, hogy hogyan követhetné Őt: ossza szét a vagyonát a szegények között!

"A Jehova Tanúi blog pedig tele van hazug rágalmakkal."

Ezt pedig bizonyítani kéne! Én azon a blogon nem üres rágalmakat látok, hanem bizonyítékokat, élettapasztalatokat. Például tessék egy körzetfelvigyázó vallomása:

[link]

Ezzel ellentétben te viszont nagyonis alaptalanul vádaskodsz, mert úgy mondod valakikre, hogy hazug rágalmazók, hogy közben semmivel sem tudod cáfolni az ott írtakat.

2016. dec. 15. 14:40
 12/16 ede1219 ***** válasza:
100%

living witness

István35 nem olyan régen, még a legelvetemültebb tanúk közé tartozott -legalábbis a kommentjei alapján-, úgyhogy elég hitelesnek tartom az írásait, amióta kinyílt a szeme!

2016. dec. 16. 22:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Így van, bár nem voltam bekeresztelkedve hozzájuk (szerencsére), de elvetemült módon próbáltam védeni a tanításaikat régen...
2016. dec. 17. 07:33
 14/16 anonim ***** válasza:
49%
Ki nem érdemelt kedvességből.
2017. aug. 26. 23:03
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

A házról házra végzett szolgálatot és az irodalomterjesztést Jehova Tanúi önkéntes alapon végzik. Kiadásaikat saját maguk fedezik. A vének, akik a kisegítő szolgák támogatásával felügyelik a gyülekezeteket, nem kapnak fizetést a szolgálataikért. Maguk fedezik minden kiadásukat.

Még a Vezető Testület tagjai is és mindenki, aki teljes idejű munkásként vesz részt a Bibliák és bibliai irodalmak előállításában, csak szállást és étkezést kap és egy csekély térítést a kiadásokért. Ugyanez vonatkozik a teljes idejű utazó-felvigyázókra is.

2017. aug. 30. 11:46
 16/16 anonim válasza:
100%
Többek között ebből :) [link]
2023. aug. 28. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!