Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges Biblia nélkül...

Lehetséges Biblia nélkül megismerni Istent?

Figyelt kérdés

2016. dec. 10. 20:06
1 2
 11/20 anonim válasza:
65%
Olvasd a Koránt.
2016. dec. 11. 00:10
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
Ádáméknak hány Bibliájuk volt?
2016. dec. 11. 01:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Isten megismerésének csak egyik útja a Biblia.

Megismerhető még:

Az általa teremtett világból.

Szentlelke,a lelkiismeretre gyakorolt hatásábó.

Embereken keresztül,akik közösségben vannak Vele.

2016. dec. 11. 01:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi van benne?

2016. dec. 11. 08:59
 15/20 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Túl azon, hogy jó néhány vallás ezt tanítja a könyv mindig szekunder ismeret. Például Jézusnak sem volt könyvecskéje, amit fellapozott volna.

Nem közvetett ismeretről, könyvismeretről beszélt, hanem arról, hogy.." Isten országa bennetek van..".

Asperrimus!

Honnét szedted, hogy Pál szemtől szembe találkozott Jézussal?

A damaszkuszi úton történt események arról számolnak be, hogy egy hangot hallott.

2016. dec. 11. 09:16
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

Bibliával se lehet megismerni Istent.

Rengeteg vallás létezik a földön,ki dönti el,hogy melyik igaz,és melyik nem?

Neked a Biblia jön automatikusa,mert ebbe a kultúrába születtél,a világ másik pontján más kultúrkörben született embernek pedig a saját vallása és szent könyve az igaz,nem a miénk.

2016. dec. 11. 09:35
 17/20 How Arrow ***** válasza:
94%

A biblia csak rámutat Istenre és a megváltásra.

De igy is sokan olvassák és nem ismerik Istent.

Istent megismertető egyedüli lehetőség a

Szent Lélek

2016. dec. 11. 14:22
 18/20 anonim ***** válasza:

"Mutass akárcsak 1 embert is a Bibliában, aki abból a 66 könyvtekercsből álló gyűjteményből ismerte meg Istent."

Ez igen logikus volt. Ha akkor nem volt még Biblia, akkor hogyan tudták volna abból megismerni? Más korban más volt a módszer, lsd. Pl Mózesék, de ma csak a Biblia alkalmas erre

Indító kérdésre: nem

2017. jan. 5. 14:40
 19/20 anonim ***** válasza:

18.Hsz!

Isten megismerésének útjai a Biblián kívül:

1.A lelkiismeret,melyen keresztül Isten Lelke vezet.

2.A természet szépsége,mely szeretetét,jóságát sugározza.

3.A minden nép tudatalattijába írt kulturális tudattalan.

4.Isten Lelke közvetlen hangja,inspirációja.

4.Az Isten Lelke munkája emberi eszközökön keresztül.

2017. jan. 6. 18:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia!

"1.A lelkiismeret,melyen keresztül Isten Lelke vezet.

2.A természet szépsége,mely szeretetét,jóságát sugározza."

Róma 1,20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.

Ez mind Isten létének felismeréséhez vezet, de attól még nem ismered meg a szándékait. Örök élet Istenben csak Jézus által van.

"A lelkiismeret,melyen keresztül Isten Lelke vezet. " Ezzel nem ismered meg, max. születik 3000-féle ezoterikus blog, emberi ötletek alapján. Én nyugodt és biztos vagyok az örök életemben Jézusban, az ezoterikusok bizonytalanok. De a lelkiismeret jó arra, hogy mindenki tudja, hogy létezik bún, ami rossz, és létezik jó is, a szeretet, tehát ebben így igazad van, de még mindig nem ismerték meg Isten szándékát, az Úr Jézust, bár a bűntudat vezethet Jézushoz.

"3.A minden nép tudatalattijába írt kulturális tudattalan." Főleg a sátánista gyermekáldozókéba, meg a materialistákéba:( De igazad van, mindenki tudja, hogy van Isten, legalábbis egy ideig. Aztán meggyőzik magukat az ellenkezőéről

"4.Isten Lelke közvetlen hangja,inspirációja.

4.Az Isten Lelke munkája emberi eszközökön keresztül."

Konkrétan a Bibliát írók voltak ilyenek. Ha nem Jézus szerint és a Biblia szerint élsz, akkor azok a hangok máshonnan is jönnek. Egy Jézus hívőhöz nem igazán beszél Isten közvetlenül, ott van az Ige.

Persze engem nem zavar, ha ezekben hiszel, én csak Jézus hívő oldalról néztem, amit írsz. Ne vedd kérlek vitatkozásnak, vagy meggyőzési próbálkozásnak. Csak azért írtam, mert nem az indító kérdésre válaszoltál, hanem nekem

2017. jan. 7. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!