Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki/kik teszi (k) fel ezeket a...

Ki/kik teszi (k) fel ezeket a kérdéseket?

Figyelt kérdés

Például:

Hol született Pál apostol?

Ki a nagy sokaság?

Hova támadnak fel a halottak?

Fog lètezni Armageddon után èlet a földön?

stb...

Tudom, fura a kérdés, de arra gondolok, hogy aki pl. olvas a nagy sokaságról, továbbolvasva válasz is kap a Bibliában. Illetve ezekre guglizva is pillanatok alatt megvan a válasz. Olyan, mintha valaki "vizsgáztatni" szeretné a hívőket. Vélemény?

2016. dec. 8. 12:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%

Jehova tanúi.

Vannak, akik még frissek ebben a szektában és egyrészt lelkesek még, mert bennük van a felsőbbrendűség érzése, másrészt nekik ez kötelező.

Nem hatja meg őket, ha a Bibliából érvelsz ellenük, mert számukra csak az az elfogadható magyarázat, amit az imádott őrtornyuk mond.

2016. dec. 8. 12:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Ja és ha válaszol valaki, aki tájékozatlannak tűnik, akkor azt privát keresik térítési szándékkal.
2016. dec. 8. 12:55
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaid. Bevallom én is így gondoltam (évek óta olvasom a GYAK-ot, nemrég regisztráltam). Kötelező nekik? Ez elég gázos... Tehát akkor ez amolyan csali kérdés, és privátban próbálnak lecsapni az áldozatokra. Értem

Igen, ez általában a legtöbb egyházra jellemző, hogy a saját teológia nagy úr

Még egyszer köszönöm a válaszaid! Jézus Veled!

2016. dec. 8. 13:25
 4/18 anonim ***** válasza:

Üdv!

"Kötelező nekik?" Ez természetesen nem igaz :)

"Nem hatja meg őket, ha a Bibliából érvelsz ellenük, mert számukra csak az az elfogadható magyarázat, amit az imádott őrtornyuk mond."

Szívesen beszélgetek a Bibliáról veled, és szívesen érvelek is belőle, másból nem is nagyon szoktam.

"Ja és ha válaszol valaki, aki tájékozatlannak tűnik, akkor azt privát keresik térítési szándékkal."

Én személy szerint nem szoktam eltűnni egy kérdésnél sem, hanem érvelek, és szerintem így vannak ezzel általában tanú testvéreim is. Sőt, inkább a tanúkat fikázók szoktak eltűnni, mihelyst visszakérdezek hogy milyen vallásúak (tiszt. a kiv.) :)

Hogy ki/kik teszik fel a kérdéseket, nem tudom, lehet, hogy tanúk, lehet hogy nem, lényeg a lényeg, nem kötelező rájuk válaszolni, meg ezek amúgy sem provokatív kérdések. Vannak itt nap mint nap olyan kérdések, hgy ihajj :)

2016. dec. 8. 13:39
 5/18 anonim ***** válasza:

Kötelező nekik?" Ez természetesen nem igaz :)

De igaz. Ahogy a havi óraszámot is kötelező leadni, amit az őrtorony terjesztésével töltötök.

"Nem hatja meg őket, ha a Bibliából érvelsz ellenük, mert számukra csak az az elfogadható magyarázat, amit az imádott őrtornyuk mond."

Szívesen beszélgetek a Bibliáról veled, és szívesen érvelek is belőle, másból nem is nagyon szoktam.

Nagyon sokszor kaptál már nagyon sok embertől biblikus választ az őrtorony tanításával szembe és sosincs rá reagálva. Én személy szerint teljesen meguntam azt, hogy érveljek nektek. Eleinte azt hittem, hogy csak nem ismeritek a Bibliát, de aztán rájöttem, hogy hiába ír neked az ember tucat igét, te csak azt hajthatod, amit az őrtorony tanít. De fel fogsz egyszer te is ébredni.

"Ja és ha válaszol valaki, aki tájékozatlannak tűnik, akkor azt privát keresik térítési szándékkal."

Én személy szerint nem szoktam eltűnni egy kérdésnél sem, hanem érvelek, és szerintem így vannak ezzel általában tanú testvéreim is. Sőt, inkább a tanúkat fikázók szoktak eltűnni, mihelyst visszakérdezek hogy milyen vallásúak (tiszt. a kiv.) :)

Nem ezt írtam, hanem azt, hogy rászálltok privát. Tessék máskor pontosan olvasni.

2016. dec. 8. 14:23
 6/18 anonim ***** válasza:

Oleksandr!-tudod mit?

Birka vagy egy olyan szervezetben aminek semmi köze Istenhez!

2016. dec. 8. 15:13
 7/18 anonim ***** válasza:

#felsőbbrendűség érzése"

Egyáltalán nem érzik annak még azok sem akik bontogatják a szárnyaikat.

S egyébként sem mondta senki, hogy egy internetes honlapon a jw.org-on kívül tegyenek lépéseket a "térítésre"

A tanúknak elsősorban az otthonaikban kell, hogy felkeressék az embertársaikat.és aztán jöhetnek sorban az alternatívák, amiben még mindig nem szerepel a gyakori kérdések rovat.

Én magam sem téríteni vagyok itt, hanem azért, hogy megvédjem a rágalmaktól a Testvéreimet.

S ez nem óraszámért teszem, be sem írom azt az időt amit itt töltök el.

Amint pedig régebben írtam, nem tartom helyesnek, hogy a testvérek ide írnak ki kérdéseket, akár milyen célból, Én sem teszem.

S nincs kötelező óraszám, mert mindenkinek más a körülménye, és annak megfelelően szolgál,

senkinek senki nem határozza meg, mennyit kell eltölteni a szolgálatban.

Ezt mindenki egyénileg, a saját körülményeihez szabja,

Jézus a szemléltetésében sem egy szolgálati időt adott meg mindenkinek, hanem azt mondta, hogy ki 30, ki 60, ki 100x-os feladatot képes ellátni.

Ismerek testvéreket nem is keveset, és ők vannak többen akik pár órát tudnak örömmel a szabad idejükből áldozni, amit önként tesznek nem meghatározásra.

2016. dec. 8. 16:33
 8/18 anonim ***** válasza:
#4 És azon, mit vagy meglepődve, hogy nem szívesen válaszolnak nektek az emberek amikor a vallásukat kérdezed? Az a baj, hogy azt nem tanítják meg a szituációs gyakorlaton, hogy nem mindenki teljesen agyatlan, és vannak akik tudják, hogy heti rendszerességgel, 5 perces szituációs gyakorlatokban tanítanak meg arra titeket, hogy az összes tanúkon kívül eső vallást, gyülekezetet, hogyan lehet lejáratni, azt hiszed, hogy ezt nem tudják az emberek ? Amikor jót nevettek azon, hogy Kati mama megy a temetőbe, és össze találkozik a tanúval, majd megy az okoskodó lejáratás a tanútól ? Minden szó, ami ki jön a szádon az őrtorony által beplántált gondolat, azt hiszed van önálló véleményed de egy szemernyi sincsen, ezek után ne is csodálkozzál. Nézd meg az oldalatokat, a végidőről szóló rész, teli van olyan képekkel ahol a történelmi egyházak képviselőit a végidő negatív szereplőjeként vannak feltüntetve, ti meg akik a "fények" a sötétségben. Nem találod ezt undorítónak, figyelembe vévén, hogy az elmúlt 150 évben, kb 10 évenként változtatva vannak a tanításaitok? Még az sem biztos, hogy ami most elfogadott 5 év múlva is az lesz, van olyan idős volt tanú, aki saját maga elmondta, hogy 40 év alatt, legalább 3x kellett mást mondania bizonyos dolgokról a prédikáló munka során, volt hogy ugyanannak az embernek, 10 év alatt, ugyanazt a témát, 2 fajta variációba kellett előadni, mert az új világosság felül írta a régit, ilyen emberekkel akik az indentitásukat sem találják, hogyan lehet hitelt érdemlően beszélni ? A másik óriás kérdés, hogy Isten mindig egyértelművé teszi az őt követők számára, hogy mi az akarata, nem úgy néz ki, mint ha ti ezzel tisztában lennétek, egyszer ez a tanítás, aztán megint más, kérdezd már meg az idős amerikai tesókat, hogy a Brooklyni irodaház előtt, volt e karácsonyfa, 100 évvel ezelőtt, valamint az irodaház fotocellás ajtaján lévő pogány szimbolikáról is, vagy erről nem tájékoztatnak titeket? 100 évvel ezelőtt, még ott dekkolt a karácsonyfa egy olyan szervezet előtt, amely már 50 éve létezett legalább, és több évtizeden keresztül, teljesen elfogadottnak tartotta az egész dolgot, majd hoppá, jött az új megvilágosodás, 50 évig nem volt baj, aztán már igen, de ami a legérdekesebb a frankó kis pogány jelkép a fotocellás ajtón, majd ha a szituációs gyakorlatokon, és az agykontroll folyamaton kívül kinyitjátok a szemeteket, akkor majd észre fogjátok venni, hogy például Russel bácsi emlék sírján, ott csücsül egy szép nagy rózsakeresztes szimbólum, ami a Katolikus Egyház lovagrendjének jele, vagy ezt sem tudtátok ? Írd be keresőbe, ott van rajta a képen, ti ezeket tényleg nem látjátok ? :D
2016. dec. 8. 18:31
 9/18 anonim ***** válasza:
A kérdéseket olvasva,úgy látom,hogy a fenti kérdések,valamilyen ismeret-igaz,vagy hamis- terjesztése céljából lettek feltéve.
2016. dec. 8. 18:49
 10/18 anonim ***** válasza:

6.Köszönöm keresztényi megnyilvánulásod. Melyik egyház követője is vagy?

Amúgy meg birka... Krisztus báránya vagyok valóban.

Szóval akkor megparancsolják nekünk a gyülekeztben, hogy hé Alex ne felejts el kérdést kiírni a GYIK-en!? Nincs több kérdésem.

2016. dec. 8. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!