Ki/kik teszi (k) fel ezeket a kérdéseket?
Például:
Hol született Pál apostol?
Ki a nagy sokaság?
Hova támadnak fel a halottak?
Fog lètezni Armageddon után èlet a földön?
stb...
Tudom, fura a kérdés, de arra gondolok, hogy aki pl. olvas a nagy sokaságról, továbbolvasva válasz is kap a Bibliában. Illetve ezekre guglizva is pillanatok alatt megvan a válasz. Olyan, mintha valaki "vizsgáztatni" szeretné a hívőket. Vélemény?
Jehova tanúi.
Vannak, akik még frissek ebben a szektában és egyrészt lelkesek még, mert bennük van a felsőbbrendűség érzése, másrészt nekik ez kötelező.
Nem hatja meg őket, ha a Bibliából érvelsz ellenük, mert számukra csak az az elfogadható magyarázat, amit az imádott őrtornyuk mond.
Köszönöm a válaszaid. Bevallom én is így gondoltam (évek óta olvasom a GYAK-ot, nemrég regisztráltam). Kötelező nekik? Ez elég gázos... Tehát akkor ez amolyan csali kérdés, és privátban próbálnak lecsapni az áldozatokra. Értem
Igen, ez általában a legtöbb egyházra jellemző, hogy a saját teológia nagy úr
Még egyszer köszönöm a válaszaid! Jézus Veled!
Üdv!
"Kötelező nekik?" Ez természetesen nem igaz :)
"Nem hatja meg őket, ha a Bibliából érvelsz ellenük, mert számukra csak az az elfogadható magyarázat, amit az imádott őrtornyuk mond."
Szívesen beszélgetek a Bibliáról veled, és szívesen érvelek is belőle, másból nem is nagyon szoktam.
"Ja és ha válaszol valaki, aki tájékozatlannak tűnik, akkor azt privát keresik térítési szándékkal."
Én személy szerint nem szoktam eltűnni egy kérdésnél sem, hanem érvelek, és szerintem így vannak ezzel általában tanú testvéreim is. Sőt, inkább a tanúkat fikázók szoktak eltűnni, mihelyst visszakérdezek hogy milyen vallásúak (tiszt. a kiv.) :)
Hogy ki/kik teszik fel a kérdéseket, nem tudom, lehet, hogy tanúk, lehet hogy nem, lényeg a lényeg, nem kötelező rájuk válaszolni, meg ezek amúgy sem provokatív kérdések. Vannak itt nap mint nap olyan kérdések, hgy ihajj :)
Kötelező nekik?" Ez természetesen nem igaz :)
De igaz. Ahogy a havi óraszámot is kötelező leadni, amit az őrtorony terjesztésével töltötök.
"Nem hatja meg őket, ha a Bibliából érvelsz ellenük, mert számukra csak az az elfogadható magyarázat, amit az imádott őrtornyuk mond."
Szívesen beszélgetek a Bibliáról veled, és szívesen érvelek is belőle, másból nem is nagyon szoktam.
Nagyon sokszor kaptál már nagyon sok embertől biblikus választ az őrtorony tanításával szembe és sosincs rá reagálva. Én személy szerint teljesen meguntam azt, hogy érveljek nektek. Eleinte azt hittem, hogy csak nem ismeritek a Bibliát, de aztán rájöttem, hogy hiába ír neked az ember tucat igét, te csak azt hajthatod, amit az őrtorony tanít. De fel fogsz egyszer te is ébredni.
"Ja és ha válaszol valaki, aki tájékozatlannak tűnik, akkor azt privát keresik térítési szándékkal."
Én személy szerint nem szoktam eltűnni egy kérdésnél sem, hanem érvelek, és szerintem így vannak ezzel általában tanú testvéreim is. Sőt, inkább a tanúkat fikázók szoktak eltűnni, mihelyst visszakérdezek hogy milyen vallásúak (tiszt. a kiv.) :)
Nem ezt írtam, hanem azt, hogy rászálltok privát. Tessék máskor pontosan olvasni.
Oleksandr!-tudod mit?
Birka vagy egy olyan szervezetben aminek semmi köze Istenhez!
#felsőbbrendűség érzése"
Egyáltalán nem érzik annak még azok sem akik bontogatják a szárnyaikat.
S egyébként sem mondta senki, hogy egy internetes honlapon a jw.org-on kívül tegyenek lépéseket a "térítésre"
A tanúknak elsősorban az otthonaikban kell, hogy felkeressék az embertársaikat.és aztán jöhetnek sorban az alternatívák, amiben még mindig nem szerepel a gyakori kérdések rovat.
Én magam sem téríteni vagyok itt, hanem azért, hogy megvédjem a rágalmaktól a Testvéreimet.
S ez nem óraszámért teszem, be sem írom azt az időt amit itt töltök el.
Amint pedig régebben írtam, nem tartom helyesnek, hogy a testvérek ide írnak ki kérdéseket, akár milyen célból, Én sem teszem.
S nincs kötelező óraszám, mert mindenkinek más a körülménye, és annak megfelelően szolgál,
senkinek senki nem határozza meg, mennyit kell eltölteni a szolgálatban.
Ezt mindenki egyénileg, a saját körülményeihez szabja,
Jézus a szemléltetésében sem egy szolgálati időt adott meg mindenkinek, hanem azt mondta, hogy ki 30, ki 60, ki 100x-os feladatot képes ellátni.
Ismerek testvéreket nem is keveset, és ők vannak többen akik pár órát tudnak örömmel a szabad idejükből áldozni, amit önként tesznek nem meghatározásra.
6.Köszönöm keresztényi megnyilvánulásod. Melyik egyház követője is vagy?
Amúgy meg birka... Krisztus báránya vagyok valóban.
Szóval akkor megparancsolják nekünk a gyülekeztben, hogy hé Alex ne felejts el kérdést kiírni a GYIK-en!? Nincs több kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!