Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki/kik teszi (k) fel ezeket a...

Ki/kik teszi (k) fel ezeket a kérdéseket?

Figyelt kérdés

Például:

Hol született Pál apostol?

Ki a nagy sokaság?

Hova támadnak fel a halottak?

Fog lètezni Armageddon után èlet a földön?

stb...

Tudom, fura a kérdés, de arra gondolok, hogy aki pl. olvas a nagy sokaságról, továbbolvasva válasz is kap a Bibliában. Illetve ezekre guglizva is pillanatok alatt megvan a válasz. Olyan, mintha valaki "vizsgáztatni" szeretné a hívőket. Vélemény?

2016. dec. 8. 12:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

8,

"hogy az összes tanúkon kívül eső vallást, gyülekezetet, hogyan lehet lejáratni, azt hiszed, hogy ezt nem tudják az emberek ?"

Te is azt csinálod éppen.

"ahol a történelmi egyházak képviselői"

Már bocs, nem kötekedés képen, de a történelmükre azért eleve nem lennék büszke...

"az elmúlt 150 évben, kb 10 évenként változtatva vannak a tanításaitok?"

Azért ne túlozzunk. Nyilván vannak változtatásokj, ezt nevezik fejlődésnek. Amúgy a "történelmi" egyházokba is vannak, pl már sok helyen összeadják templomban a melegeket. Pedig pont ellentétes a Bibliával, de mindegy ez csak egy példa. A másik, hogy senki nem állítja, hogy a vezető testület tévedhetetlen. Tényleg, ki is állítja, hogy tévedhetetlen?

"Írd be keresőbe, ott van rajta a képen, ti ezeket tényleg nem látjátok ? " Nem kell rákeresni, tudom. Ezt nevezik fejlődésnek. A tudomány is folyamatosan fejlődik, amit néhány éve tényként kezeltek, ma már elavult. Attól még nem kell mindenben kételkedni kapásból, hogy vannak finomítások. Az első században is voltak, benne van a Bibliában. Vagy a 4. században változtattak egy igen nagyot, amikor a több ezer éves egyistenhitet lecserélték a Szentháromságtanra, de azt azért elfogadod, ugye? :)

Üdv :)

2016. dec. 8. 19:26
 12/18 A kérdező kommentje:

"A kérdéseket olvasva,úgy látom,hogy a fenti kérdések,valamilyen ismeret-igaz,vagy hamis- terjesztése céljából lettek feltéve."

Köszönjük Emese. Ítélkezés helyett javaslom a kérdezést. A kérdések alatt ott az indoklás. Kicsit bugyutának, zavarónak tartottam ezeket a kérdéseket, meg akartam tudni, hogy kik és miért teszik fel ezeket.

Amúgy a Tanúknak nem teljesen hibás a teológiájuk, pl. ők is tudják, hogy a teremtés hat napos volt, kb. 6000 éve, és hogy a törzsfejlődés egy tudománytalan, ateista hittétel. Nem csak a Tanúk, más sem olvassa el és gondol bele azokba a bizonyításokba, amelyek a saját egyházi teológiájukba ütköznek, helyette inkább hülyézi a másikat. Ez nem gonosztól való cselekedet? Mindenki ezt csinálja, és ez nem keresztényi.

Nincs nekem senkivel semmi bajom, és kicsit sajnálom, hogy veszekedtek a kérdésemnél és teleoffoljátok. Megkaptam a választ, zárjuk a topikot szerintem.

Mindenki üdvözül, akinek az Ura Jézus és cselekszi annak akaratát, ehhez nem kell egyháztagnak lenni. De a gyülekezetbe járás is jó dolog, így inkább keresse az összes egyház azt a pontot, amiben egyetértenek

2016. dec. 9. 08:23
 13/18 A kérdező kommentje:

"A kérdéseket olvasva,úgy látom,hogy a fenti kérdések,valamilyen ismeret-igaz,vagy hamis- terjesztése céljából lettek feltéve."

Még egy gondolat. A Tanúknak is megvolt a lehetőségük, hogy nekem válaszoljanak a kérdésekre, ezt direktben mégsem tették, hanem elkezdték levadászni a válaszolót/válaszolókat. Simán írhattátok volna, hogy valójában mi a célja ezeknek a kérdéseknek, de ezt nem tettétek meg. Valami rejtegetni valótok van, vagy miért?

2016. dec. 9. 08:25
 14/18 anonim ***** válasza:

"Valami rejtegetni valótok van, vagy miért?"

Egyszerű: nem tudom ki tette fel a kérdést, tehát ergo azt sem tudhatom milyen szándékkal, nem látok bele a fejébe. Lehet, hogy tanú, aki ezen módon szeretné megosztani másokkal a hitét, lehet hogy nem. Javaslom írj neki privát üzenetet, amennyiben tényleg érdekel, mert ez csak találgatás lesz így.

"pl. ők is tudják, hogy a teremtés hat napos volt, kb. 6000 éve"

6K éve az stimmel abban az értelemben, hogy azóta van ember, a napokat viszont nem kell szó szerint érteni, mint ahogy Péternél is írva van.

2016. dec. 9. 12:51
 15/18 A kérdező kommentje:

"A kérdező kommentje:"

Ez mond Neked valamit?:) Én írtam ki a kérdést

"nem tudom ki tette fel a kérdést, tehát ergo azt sem tudhatom milyen szándékkal, nem látok bele a fejébe"

Ezért kell kérdezni, nem vádaskodni

"6K éve az stimmel abban az értelemben, hogy azóta van ember, a napokat viszont nem kell szó szerint érteni, mint ahogy Péternél is írva van."

Fogadsz velem, hogy tök mást jelent, mint amire gondolsz?:) Mindössze annyit jelent, hogy Istennél nem számít az idő. Nézd csak:

"egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap"

1 úri nap=ezer földi esztendő

ezer úri esztendő=egy földi nap

Nyilvánvaló a matematikai ellentmondás, így ez mást kell, hogy jelentsen.

De veletek sem fogok a teológiáról vitatkozni.

Ja és nem vagyok tanú, sem semmilyen egyház tagja

2016. dec. 9. 15:07
 16/18 anonim ***** válasza:

"ezer úri esztendő=egy földi nap "

A vers második részénél nem mondja, hogy az ezer esztendő az az ÚR szerint lenne :)

"Ezért kell kérdezni, nem vádaskodni "

Én nem vádaskodtam, te írtad, hogy: "Valami rejtegetni valótok van, vagy miért?"

"Ez mond Neked valamit?:) Én írtam ki a kérdést "

Ezt nyilván, azt viszont még mindig nem tudom, az említett kérdéseket, amiről szó van ki tette fel.

Eezekről beszélünk: "Hol született Pál apostol?

Ki a nagy sokaság?

Hova támadnak fel a halottak?

Fog lètezni Armageddon után èlet a földön?

"

Tehát mégegyszer: mivel nem tudok kik tették fel az ermlített kérdéseket, így azt serm tudom mi a szándékuk, tehát a kérdésed megválaszolhatatlan. Írj rájuk, aztán megmondják.

Üdv

2016. dec. 10. 13:55
 17/18 A kérdező kommentje:

"A vers második részénél nem mondja, hogy az ezer esztendő az az ÚR szerint lenne :) "

Igen, mert a mondat első felében már meghatározta ezt, minek mondja el kétszer. Ha megnézed a szövegkörnyezetet, nem csak igéket ragadnál ki, akkor is láthatod, hogy az Úr hosszútűréséről beszél és arról, hogy az idő Istent nem kényszeríti. Ez alapján kell értelmezned a 2 Péter 3.8-at, nem pedig az 1 Mózes szerint:) De ha megnézed a hivatkozást:

Zsoltárok

90,4 Mert ezer esztendő annyi előtted, mint a [2 Pét. 2,8.] tegnapi nap, a mely elmúlt, és mint egy őrjárási idő éjjel.

Itt is ezer esztendő = 24 óra = 4 óra (őrjárásnyi idő). Tehát megint nem matematikai egyenlőség, hanem Isten időn felüliségét mutatja be. Azt tudod, hogy Istennél nincs idő, Isten mindent egyszerre lát az örökkévalóságban? Tudod, hogy nála mozgás sincs, csak mi mozgunk, akik a téridőben vagyunk?

Egyébként nem akarlak meggyőzni, ez eleve reménytelen. Hidd azt, amit akarsz

"Ezt nyilván, azt viszont még mindig nem tudom, az említett kérdéseket, amiről szó van ki tette fel. "

Akkor miért trollkodsz itt, teleoffolva a kérdésem?

"Tehát mégegyszer: mivel nem tudok kik tették fel az ermlített kérdéseket, így azt serm tudom mi a szándékuk, tehát a kérdésed megválaszolhatatlan. Írj rájuk, aztán megmondják. "

Tehát még egyszer: akkor minek offolod tele a topikomat?

Nem írok rájuk, mert ha más tudja, akkor megválaszolja, ami meg is történt. És hadd döntsem el én, nem kell a kezemet fogni. Nekik is lett volna lehetőségük, ezért van sunyítás a dologban. Isten áldjon!

2016. dec. 11. 07:14
 18/18 A kérdező kommentje:

"Tehát mégegyszer: mivel nem tudok kik tették fel az ermlített kérdéseket, így azt serm tudom mi a szándékuk, tehát a kérdésed megválaszolhatatlan."

Értem, tehát mivel Te nem tudod, kik ezek, akkor abból egyenesen következik, hogy a kérdésem megválaszolhatatlan:)

Amúgy olvashattad volna, hogy már megválaszolták. Még Living Witness is megválaszolta közvetve ;)

2016. dec. 11. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!