Ha létezik a tisztítótűz ki kezeli, az Atya, Jézus vagy az Ördög?
Botorság a Prédikátor könyvének ilyen értelmezése, de játszunk el a gondolatta, hogy ezen szekták helyesen értelmezik. Lássuk mit mond a mi Prédikátorunk:
Már az elején az éltről alkotott képe:
2Hiábavalóság, csak hiábavalóság, ezt mondja a prédikátor, hiábavalóság, csupa hiábavalóság. Minden hiábavalóság!
Mit mond a földi örömökről:
Asztalnál vigadhat az ember, s a bor vidámmá teszi az életet. De aztán pénz jár mindenért!
17Nos, megállapítom: az a jó, amiben az embernek része lehet, ennyi: egyék, igyék és érezze magát jól minden fáradozás közepette, amely adódik a nap alatt, életének azon a néhány napján, amelyet Isten ad neki, mert ez az osztályrésze. 18Igen, ha valakinek Isten gazdagságot és vagyont adott, és megengedte, hogy élvezze, és kivegye részét belőle, és örömét találja munkájában: ez Isten ajándéka.
Mit mond Prédikátorunk a túlvilágról és az emberi sorsról?
Mert hiszen az emberek fiainak sorsa és az állatok sorsa egy és ugyanaz a sors. Amint ezek meghalnak, meghalnak azok is. Mindben egyforma az éltető lehelet, és nincs az embernek többje, mint az állatnak. Igen, mindkettő hiábavalóság! 20Mindkettő ugyanarra a helyre jut. Mindkettő porból lett és minden visszatér a porba.
Végül még egy életviteli tanácsa:
16Ne légy túlságosan igaz, és ne mutatkozz túlságosan bölcsnek! Mire való gyötörnöd magad?
31.Miért nem felelsz a 28-ra ,ha már nem fogadod el a Prédikátor könyvét.
Ha én sem fogadnám el akkor tégedet izgatna.
Miért nem fogadod el azt amivel a hazug háromságot nem odaillő versel támasztod alá.Hazugságot hazugsággal erősítést.
Másnak az egész biblia jó neked csak az jó amivel az ártatlan embereket levezetés.
Csúnya dolog,és még üdvzülni is akarsz.
Rád illik a Jel.22:19.És ha valaki elvesz e profécia tekercsének szavaibol,az Isten elveszi annak osztályrészét az élet fáifol és a szent városból,azokból,amik Megvannak irva ebben a tekercsben.
Nem nekem tetted fel azt a kérdést, nem is nekem reagáltál azzal a hozzászólással, minek válaszoljak rá. Viszont volt benne egy idézet, ami további gondolatokat ébresztett bennem és leírtam. Ennyire egyszerű.
Minek írjam le a konkrét igehelyek megjelölését? Mind a Prédikátor könyvéből van, semmit se írtam át (!!!) és olyan magabisztosan hoztad hited alátámasztására a verseket, hogy azt hittem jobban ismered a Szentírást és felesleges mindenhova odabiggyeszteni + számokat. Vagy te csak mindössze azt az 1 verset olvastad a Prédikátor könyvéből?
Azt meg sehol sem írtam, hogy nem fogadom el. Csak arra céloztam, hogy te nem rendlkezel azzal az ismerettel, hogy fel fogd és meg is értsd a könyvben leírtakat.
34.Komolytalan szélhámos beszéd.Ezt jol tudod te is.Csak kivágd magad.
Ilyen hozzászólással nem tárgyalok.
# 31
Na igen, ezeket szoktam idézgetni én is ilyenkor nekik, de sajnos komoly az agymosás. Ilyenkor mindig a depressziós prédikátor írását veszik elő, ami majdhogynem öngyilkosságra buzdít. De jó nekik, mert a tanaikat ebből igazoltnak látják. Az meg, hogy Jézus mit mond a Gazdag és Lázár példázatában, vagy az előbbi idézet is a Jelenések könyvéből, őket cseppet sem érdekli.
Sajnos nem ismerik a Szentírást, ezért igazából értelmezni sem tudják. Van pár ige amit alkalmaznak félre siklott téveszméik alátámasztására, de ahogy belinkeltem további idézeteket ugyan abból a könyvből, azzal vádolt, hogy átírtam az Írást.
Az őrtorony mellett, de sokkal inkább helyett, olvasni kéne a Bibliát is. Ez nagyon hiányzik.
35.Ismét csusztatsz mert a gazdag és Lázár egy példázat.
Te pedig a multkor konkrét cselekménynek állítottad be.
Hat holnap alatt,háromszor jegyeztél be rolla háromféle értelmet adtál neki.
Komolytalannak tartom a meséidet.
Tiz témádbol négy ellent mond a másiknak.Es ez a gyenge előadásod is cinikus és gőgös/hazug és vamiss.
36,37."Sajnos nemtudják értelmezni a bibliát"
Részetekre sajnos.
Mert ugye nem a hazug tantételek szerint értelmezem.
A hamis háromságot,kiugratjátok a bibliából,de én nem.
Ez miért fáj néktek.
Ugy is a kettőnk közül az egyik kárhozik el.
Amelyik hazugságot szól és cselekszik.
De tudjátok meg a háromság Jézus után 300 évre született meg.
Jézus és az apostolok nem tudtak rolla,mert emberi hagyomány.
Ide nem kell Őrtorony sem teologia,elég a négy elemi ahoz,hogy megállapítsa,hogy háromság nincs a Bibliában.De még Fiú Isten sincs és Szentlélek Isten még kevésbbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!