Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateizmusnak milyen fajtái...

Az ateizmusnak milyen fajtái vannak?

Figyelt kérdés
Sokfélét hallottam már,de nem nagyon tudom hogy az mire vonatkozik.Ha valaki leírná azt megköszönném.

2016. dec. 6. 17:33
 1/3 Mojjo ***** válasza:
84%

Itt elég jól össze van foglalva:

[link]

Alapvetően erős és gyenge ateizmusokat különböztetünk meg. Gyenge, ha valaki nem hisz isten létében, de a nem létükről sincs meggyőződve. Erős, ha meg van róla győződve, hogy isten márpedig nincs. Ilyen értelemben a gyenge egy természetes pozíció, mindenféle hit nélkül, míg az erős hiten alapszik - negatív hiten, valami hiányába vetett hiten.

Különböző vallások felé különféle pozíciókat lehet felvenni. Én magam pl a kereszténységgel szemben erős, egy általános istenképpel szemben gyenge ateista vagyok.

2016. dec. 6. 18:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Agnosztikus ateizmus: nem tudom van-e isten, de inkább hajlok afelé hogy nincs

Ateista: nem hiszek istenben

Gnosztikus ateista: tudom hogy nincs isten

2016. dec. 6. 18:11
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Az ateizmus olyan fogalom mint a teizmus (istenhit), konkrétan egymás ellentétei.

A teizmusnak milyen fajtái vannak?

2016. dec. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!