Miért ennyire gyávák a hit gyülis,20-30 éves férfiak, miért nem lehet velük normális ember módjára ismerkedni? Hogyan állhatnám meg, hogy egy macsó, nem hívő alakot válasszak ilyen emberek helyett?
Asperrimus, bocsánat!
Leállítom magamat.
"hitgyülis" - itt a probléma. Agymosott droid az összes. :)
Egyrészt a hitgyüli pont az ellen vall, amit Isten/Jézus tanít, tehát már nem hívők, másrészt nem kell semminek a tagja lenni ahhoz, hogy higgy valamiben. ;)
Azért ,mert ilyenek. A nők is. Rohadtul prűdek. Persze ez csak azokra vonatkozik ,akik nem-gyülis háttérből jönnek. Akik gyülis háttérből származnak azoknak a 95%-a lepattan.
És ez tényleg így van.
Szia! Pedig az a mormális szerintem, ha Istentől kéri el az ember a társát, és nem maga "próbálkozik". Lehet, hogy hihetetlenül fog hangozni, de én úgy kértem meg a feleségem kezét, hogy előtte sohasem beszélgettünk kettesben. Köszönőviszonynál több nem volt köztünk. De nem is volt rá szükség, az Úr kijelentette, hogy ő lesz a társam. Ádámnak se 100 nő közül kellett választania, hanem egyet kapott Istentől. És nem az én esetem az egyetlen kivételes példa.
Üdv,
egy nem hitgyülis
Nem gondolnám prűd dolognak, hogy valaki csak a megfelelő ember számára adja ki magát. Ettől függetlenül lehet tüzes belül az illető, csak ezt nem mutatja ki mindenkinek, de akinek meg igen, az igazán értékelni fogja. Sajnos tényleg sokan lepattannak, nem értenek meg dolgokat, szerintem javarészt a párválasztás témaköre miatt, mert megkeserednek tőle.
Én is hallottam már ilyen bizonyságokat, hogy Isten mutatta meg valakinek a társát. De ez hogy zajlik? Mit érzel olyankor belül?
Szerintem valahol a kettő között lehet az igazság, hogy nem kell összevissza ismerkedni, de ha Isten rámutat valakire, fontos a szabad akaratod is. Én nem tudnám elképzelni, hogy úgy hozzámenjek valakihez, hogy nem ismertem meg alaposan a legmélyebb, legrondább dolgaival együtt. Szerintem picit vakmerőség úgy házasodni, hogy nem ismered ki teljesen a másik felet - működik egyébként, én is hallottam ilyeneket - de én biztos nemet mondanék, mert szabad akaratom van választani. Ugyanakkor azzal sem értek egyet, hogy 10 emberből totózzam ki, hogy melyik az igazi, közben megannyi sérülést elszenvedve, "ismerkedjél, Istennek ez úgyis mindegy" címszó alatt. Ha nem bíztat, nem ad kijelentést, ugyan honnan tudnám, hogy jól választok? Ő jobban ismeri az embereket, olyat is lát, amit én nem. Ugyanakkor ez meg most üti az első állításomat. Szerintem az a jó, ha Isten javasol valakit és te is ismered annyira, hogy tudd róla, hogy nem teszi tönkre az életed. Mert ha csak parancsot követünk, akkor ha tönkremegy a kapcsolat, megszomorodunk Istenre, hogy a javaslata rossz dolgot okozott nekünk - pedig ha valaki cserben hagy minket, az a másik ember szabad akarata. De ha meg Isten nélkül választunk és tönkremegy, akkor meg azért verhetjük a fejünket a falba, hogy az önfejűségünkkel tönkretettük az életünket. Szóval szerintem valahol a kettő között lehet az igazság, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!