Mit jelent az, hogy "hitet gyakorlok Jézusban"?
"A keresztény hit elég összetett dolog: Elhinni, hogy kicsoda Jézus, hogy a testben megjelent Isten, hinni az Ő szavának és megcselekedni, amit mond. Mindezt a Biblia alapján, egyszerűsítve, nem belemagyarázva semmit "
Bocs, kimaradt, hogy elfogadni a megváltó halálát, a helyettesítő áldozatot, hogy a bűneimért és a megigazulásomért halt meg. És persze szívből gyűlölni a bűnt.
Még annyit, hogy nem lehet egy posztban összefoglalni. Tisztességet is gyakorolni kell pl.
Róma
13,7 Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: [Mát. 22,21. Márk. 12,17.] a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.
Vagy:
Róma
15,1 Tartozunk pedig mi az erősek, hogy az erőtelenek erőtlenségeit hordozzuk, és ne magunknak kedveskedjünk. [rész 14,1. Gal. 6,1.]
15,2 Mindenikünk tudniillik az ő felebarátjának kedveskedjék annak javára, épülésére. [1 Kor. 10,24.33.]
15,3 Mert Krisztus sem önmagának kedveskedett
Sorolhatnám
Ez tény, viszont ha csak enni adok neki naponta de nem tanítom meg neki hogy megtartsa Isten és Jézus elvárásait betartani, akkor addig a napig eszik iszik, és utána?
Jézus tanítványai sem elsősorban azért dolgoztak, hogy enni adjanak a szegényeknek, hanem hogy fent tartsák az életüket, és tudják végezni a szolgálatukat.
Mi megfizetjük az adót, és amikor csak lehet segítünk a rászorultaknak, de nem csak fizikailag, hanem hogy helyeselt állapotba kerüljenek a Teremtő előtt.
(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként.
Jézus azt mondta, hogy azok akik Életében ELSŐ HELYEN Isten akarata szándéka van meg és támogatják Jézus királyságát, azok az egyéb dolgokat, mint az élelmet ruházatot stb megkapják.
Nem ígért ebben a világban gazdagságot, hanem hogy az életüket kapják ajándékba ha végig kitartanak az önfeláldozó keresztény életben, és végzik a kiszabott feladatot a körülményeikhez mérten.
Magyarul Jézus halálát nem szabad magától értetődőnek venni, mint ami jár. Ez ajándék azoknak akik hálásak.
Ha valaki hálás, azt a hálája tettre készteti, hogy utánozza mesterét.
Ezért írtam, hogy: "Még annyit, hogy nem lehet egy posztban összefoglalni. "
Többnyire egyetértek, de az adót nem azért fizetjük a császárnak (kormánynak), hogy a császár (kormány) megtérjen, hanem a tisztesség miatt.
Érdekes a szegények kérdése, mert nem hiszem, hogy hagynád éhen halni akkor, ha nem tér meg
"Ha valaki hálás, azt a hálája tettre készteti, hogy utánozza mesterét."--> ez nem hála, hanem hitkérdés. Beláttam, hogy Jézus az abszolútum (Isten), pontosan tudja hogyan kell élnem, mert engem a bűn eltorzított, mint cselekedetekben, mint gondolkodásban, ezért cselekszem, amit mond, és az Ige alapján gondolkodom.
Stb...
Nem nem hagynám éhen halni, de eltartani sem tudom, kis nyugdíjból élek.
Persze lehet hogy akkor is éhen hal, mert ha csak Én adok neki, az semmire nem elég.
Rendszeresen szoktam adni a szolgálatomban azoknak akik valóban igyekeznek kitörni ebből az állapotból, Ők nem dohányra, meg alkoholra költenek. A ruházatukon is lehet látni, hogy annyira nem hagyják el magukat.
Lehet hogy most haragot szítók, de olyanoknak, akiknek cigaretta, meg alkohol van a kezükben azoknak max élelmet veszek, pénzt nem adok.
Sajnos volt hogy a megvásárolt élelmet, amit oda vittem, mérgébe kidobta a kukába, többen látták, és értetlenül nézték.
Egy társa viszont oda ment kivette, és jól lakott vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!