Várjátok már a szent estét, ha igen miért, és ha nem akkor miért nem?
Minden válaszra kíváncsi vagyok. :)
Köszönöm szépen!
Gondolkodtam, hogy írjak-e mert nem szándékozom bosszantani vagy sértegetni senkit.
Tiszteletben tartom azt, hogy mások ezt a napot fontosnak tartják.
Számomra ugyan olyan nap, mint a május 19.-e
Hogy szentnek nevezik, az érdekes, ugyan is a szent kifejezés jelentése, makulátlan, hibátlan, tiszta.
Most már mindenki tudja, hogy Jézus nem ezen a napon született, és nem keresztény, vagy Bibliai eredetű.
Még is szentségre emelik ezt a napot.
Nos, ezért nem úgy várom, vagy tekintem ezt a napot, mint mások.
#2 válaszoló vagyis liwing witnes!
"Számomra ugyan olyan nap, mint a május 19.-e"
Vajon tényleg "SZÁMODRA" ugyan olyan?
Gondolkozz el ezen ha kérhetem.
"Hogy szentnek nevezik, az érdekes, ugyan is a szent kifejezés jelentése, makulátlan, hibátlan, tiszta.
Most már mindenki tudja, hogy Jézus nem ezen a napon született, és nem keresztény, vagy Bibliai eredetű.
Még is szentségre emelik ezt a napot."
Igen, talán neked nem szent mert nem tartod, elég tisztának, elég hibátlannak és ezért egy pogány eredetű ünnepnek ítéled meg. :)
Azért ez elég érdekes mert felmerül bennem az a kérdés, hogy vajon a "Jehova" név mennyire pontos és hibátlan makulátlan, hogy az ellen csöppet sem ellenkezel?
Neked nem az a bajod, hogy Karácsony van, hanem az a bajod, hogy a Megváltó születését ünneplik a keresztények az emberek.
Menj el Szenteste egy templomba és hallgasd meg, hogy miről zengenek a dalok, hogy miről prédikál a pap, vagy lelkész, vagy prédikátor, és fogadni mernék, hogy sehol nem fogsz látni vagy hallani pogány rituálékat, hanem azt fogod hallani, hogy;
" Pásztorok, pásztorok örvendezve: Pásztorok, pásztorok örvendezve sietnek Jézushoz Betlehembe. köszöntést mondanak a kisdednek, ..."
Miért kell sötétben maradni liwing mikor a világosság karnyújtásnyira van tőled? :(
Igaza volt János apostolnak;
Jn 1:4-5
" ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
Ez a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt."
Hát el sem tudom képzelni, hogy mi van a szívedben de nem is szeretném megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!