Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Református egy katolikus...

Református egy katolikus templomban?

Figyelt kérdés
Szükségem van egy pappal való beszélgetésre és szeretnék gyónni is. Református vagyok, ez nem jelent semmi gondot? Lehet olyat csinálni, hogy csakúgy bemegyek és beszélgetek a pappal?
2010. máj. 1. 07:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%

Lelki beszélgetésre mehetsz mindkét felekezetű templom papjához, viszont mivel a reformátusoknál nincs gyónás, ezért az nem jöhet szóba.

Sok református irigyli a katolikusokat, mert meg van ez a szentségük.

2010. máj. 1. 07:25
 2/20 anonim ***** válasza:
96%

Gyónás csak a katolikusoknál van. A gyónó elmondja a bűneit,és a pap feloldozza őket,Isten nevében bocsánatot ad.

Azt nem tudom,hog reformátust meggyóntat-e ?

De akár katolikus,akár református pappal beszélgetsz el a problémádról,netán bűnödről,mindkettő meghallgat,tanácsot ad és mindkettő titokbn tarja a beszélgetéseteket.

2010. máj. 1. 07:26
 3/20 anonim ***** válasza:
24%
milyen református az, aki nem tudja, hogy a reformátusoknál nincs gyónás?
2010. máj. 1. 07:27
 4/20 A kérdező kommentje:
És csakúgy beszélgetni mehetek paphoz időpont nélkül?
2010. máj. 1. 07:34
 5/20 A kérdező kommentje:
Bizonyos problémáimról, a bűneimről és a hitemről?
2010. máj. 1. 07:35
 6/20 anonim ***** válasza:
92%

Az én plébánosomhoz rendszeresen jár gyónni egy református lelkipásztornő.

Deák Ferenc evangélikus létére, halálos ágyán meggyónt megáldozott, és felvette az utolsó kenetet.

2010. máj. 1. 07:39
 7/20 anonim ***** válasza:
88%

A pap simán meggyóntat, nem szokta előtte megkérdezni, hogy milyen vallású vagy. Az csak rajtad múlik, hogy református létedre egy katolikus papnál akarsz gyónni!

A reformáció lényege pont az volt, hogy a reformátusok elutasították a római katolikusok vallásának egyes részeit!

2010. máj. 1. 07:56
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Bemehetsz idópont nélkül is.De nem biztos,hogy ráér a pap vagy otthon találod. A legbiztosabb,ha akkor mégy,amikor mise van. Akkor lehet gyónni is.
2010. máj. 1. 08:21
 9/20 anonim ***** válasza:
90%
Most nem azért, de a protestáns vallásoknál is van gyónás, csak nem egyénileg, hanem közösen. Szóval persze, ez nem ilyen személyes jellegű dolog, de létezik. Viszont amikor én konfirmálkoztam, akkor beszélgettünk erről a lelkésszel, és "beszélgetni" vele is épp úgy lehet. Felkeresed, és ha ráér, akkor ő is szívesen meg fog hallgatni.
2010. máj. 1. 08:27
 10/20 anonim ***** válasza:
88%
Azt nem tudom, hogy meggyónhatsz-e református létedre egy katolikus papnál. De református papoknak mindig van egy hivatali órája, amikor a hívek elmehetnek hozzá és elmondhatják milyen problémáik vannak és ha kérik a tiszteletes hitbeli és lelki gondjaik megoldására is segítséget nyújt.
2010. máj. 1. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!